自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我成世人都未行過乜野大運!抽獎、六合彩果

原帖由 翹翹媽媽 於 13-08-22 發表
我成世人都未行過乜野大運!抽獎、六合彩果D論唔到我中獎!行最大運都係生左對仔女,但係都激C我的! 好奇 ...
覺得有個對自己好C6已是行大運

男爵府

回覆:你地有無人行過大運呢?

我係果啲有抽奬運(細奬),但無中六合彩運

珍珠宮

ChinoB 發表於 13-8-23 18:31
回覆 whywhite22 的帖子

如果佢6歲上運,而6-15個運係唔係咁好(衹係for佢本人八字而言),咁佢果10年,的確會 ...

當我依家行緊大運,(近呢2年的確順利左好多,但未至大富大貴),之前果2年真係相當辛苦,老公間舖幾乎有官非,我公司面臨裁員執笠,跟住老公間舖突然搞掂左,續左十年; 我自己間公司比新老闆收購左,新老闆對我好好。
果2年係所有野一齊來,不過都唔覺得係好慘,心諗係有方法解決到的,只係自己有無決心去面對。

侯爵府

回覆 sasa@uk 的帖子

大運=/=好運.

好多時話每個大運係10年時間.但我係用5年嚟睇.大運頭5年我當天干,當地支係後5年.

e.g.今年2013係癸巳年.我會當頭半年係癸,下半年係巳.巳屬火,火剋金,而金係代表肺部,呼吸道.
所以本身肺功能差嘅人,下半年要留意下.大運亦係類似睇法.(衹係我個人睇法,唔代表D咩架)

愈嚟愈冇記性

珍珠宮

ChinoB 發表於 13-8-23 19:23

大運=/=好運.
咁大運係咪會叫做順利d , 無咁多阻力呢 ?

侯爵府

大運其實係一個術數嘅term. 妳無論幾時,都係喺一個大運入面架.

每10年係一個大運.每1年係一個流年.
大運,人人唔同.按照自己八字排.
流年,人人都相同.(八字上,呢個流年對妳係有利,咁妳果年會比較順利.)
如果大運唔順利,流年都唔順利,就感覺比較運濟.

sasa@uk  明白左小小. thanks   發表於 13-8-23 20:43
愈嚟愈冇記性

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+tired+於+13-08-23+發表年頭

原帖由 翹翹媽媽 於 13-08-23 發表
當然算啦,5萬橫財喎!你點用?
攞左d來做善事,剩返儲起佢

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

ching-cat 發表於 13-8-23 12:19
我覺得自我失業開始真正行緊十年衰運....
但十年衰運,十年好運係咪真係堅ga?
...

唔係咁計架喎, 唔一定衰完十年好十年架.....

首頁

尾頁

跳至