跳至

首頁

尾頁

大宅

....... 去到interview插班......
個老師全程普通話........
先用普通話講積木係紅, 綠, 藍, 然後叫我個女放相同的顏色積木上去, 我個女只係掛住玩積木, 唔理個miss...........
佢又拎張紙, 叫我個女係蝴蠂上油綠色, 我個女拎自己愛的顏色筆, 亂咁油圖畫.......
然後就全程個講普通話的老師同我講野..........
問我個女有無介片......
有無自己食飯......
會講咩野.........
then.......失敗..........
我個女仲有幾日先一歲八個月, 佢係聖誔b........

大宅

回覆:女女interview失敗左...

In N? 咁深!

大宅

我仔仲未分到顏色,at least 未講到,問乜佢都搭「藍色」

別墅

請問邊區邊間呀?

大宅

咁深點識答

大宅

你in邊間問D問題咁深?? 同埋學校即時話你知唔收??

大宅

你in邊間問D問題咁深?? 同埋學校即時話你知唔收??

大宅

in pn插班....坑口間綠茵(常寧路)......... 第一天交表, 她第二天就叫我個女去in, in 完即場講結果......

大宅

雖然插班係易fail,但n都咁深好離譜.....細b真慘,早in又係深,遲in都仲係深

子爵府

回覆:tinlingyuetka 的帖子

嘩!!又普通話又顏色,邊識喎

洋房

你小朋友幾大呀??我女女都諗住會考PN/K1,因為佢係細B呀,都好驚佢interview衰,而家都同佢報定D interview class上,上左幾堂﹐都有D進步,但你講到咁深咁恐怖

別墅

咁深?阿囡in2間N班都只係玩吓玩具,切吓積木,做吓老師的指領,打吓招呼,都係用廣東話溝通

男爵府

咁深,邊有可能識呀:;pppp:

大宅

點解會用國語interview架?唔係香港咩?用英文都可以接受吖!我個仔淨係識blue, green, brown, red, purple...唔識中文

大宅

引用:點解會用國語interview架?唔係香港咩?用

原帖由 ireneyam 於 13-09-13 發表
點解會用國語interview架?唔係香港咩?用英文都可以接受吖!我個仔淨係識blue, green, brown, red, purple ...
係囉〜
其實發現小朋友無反應係咪要轉下channel?
同埋之前有無講明係其他語言in?

首頁

尾頁

跳至