烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

蘇 玉 華 烹 飪 書 出 籠

蘇 玉 華 烹 飪 書 出 籠

早 前 蘇 玉 華 ( 阿 蘇 ) 在 遊 戲 節 目 《 美 女 廚 房 》 中 技 驚 四 座 , 之 後 更 親 撰 烹 飪 書 《 美 味 舞 台 》 , 她 表 示 整 本 書 由 撰 寫 、 選 料 以 至 動 手 烹 調 都 落 足 心 機 , 授 廚 藝 之 餘 還 與 讀 者 分 享 她 對 親 情 、 友 情 及 愛 情 的 感 受 。

親 授 蟠 龍 鱔

新 書 今 日 正 式 面 世 , 阿 蘇 笑 說 : 「 我 當 然 想 出 完 一 本 再 一 本 啦 , 我 對 烹 飪 充 滿 熱 誠 。 」 她 又 謂 其 撚 手 廚 藝 是 從 小 在 家 中 培 養 出 來 , 故 她 認 為 書 家 人 推 介 一 節 最 值 得 與 讀 者 分 享 , 當 中 還 輯 錄 了 家 人 提 供 的 食 譜 , 包 括 阿 蘇 最 欣 賞 、 由 母 親 傳 授 的 蟠 龍 鱔 , 阿 蘇 也 曾 在 《 美 女 廚 房 》 中 示 範 這 個 菜 式 , 獲 一 致 好 評 , 自 是 極 力 推 介 。

大宅

Re: 蘇 玉 華 烹 飪 書 出 籠

別墅

我好鐘意她的

男爵府

manisaac 寫道:
我好鐘意她的

me too~~

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

等我去書局睇吓先得﹗

男爵府

我都買黎睇下先得

複式洋房

我都好鍾意佢架...買黎睇下先

男爵府

睇左lar~~ so far so good~~ $78本

複式洋房

買咗,都ok啦,新式的食譜易做的菜式,中西日台馬來西亞款都有

首頁

尾頁

跳至