跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 16) 搬新屋啦!

[size=large]第 16 間分店開張啦 ~~歡迎大家多多入來捧場~~

[size=medium]西區左鄰右里出世o既小朋友資料如下

January
hayleymama - Hayley/希希 (女), 11/1/2001
曲曲 - 朗澄 (男), 16/1/2003

February

Jolly - 悠悠 (女), 4/2/2004
marblema - 2/5仔2/5女, 2002
chungmother - 忠忠 (仔), 17/2/2001
烏龍媽媽 - kelvin (仔), 25/2/1993
erniemama - ernest (仔), 6/2/2001

March

bb女 - 恩恩 (女), 14/3/2001
ccmeow - 禮禮 (仔), 21/3/2000
chingchingmom - chingching(仔), 24/3/2001
HinMa - hinhin (仔), 27/3/2000

April
Cindy - 澍森 (男),10/4/2003

May
marya - Hei Hei (仔) 19/5/2005
^O^ - Myron (仔), 27/05/2005
Grumpy - Nic (女), 31/5/2002

June
Mingming626 - Ivan (仔), 26/6/1998
gloriayh_lee - Abbie 皚庭 (女), 26/6/1996

July
manmanb - 太郎 /小汶 (女), 15/7/2003
TszHin媽咪 - Hugo (仔), 18/7/2000
kittylock - 家霖 (仔), 28/7/2001
erniemama - nicole (女), 28/7/2003

August
Teresa - Gavin (仔), 6/8/1999
monkeema - Justin (仔),11/8/2004
3littlepigs - Edgar & Darren(孖仔), 15/8/2003
3littlepigs - Felix(仔), 18/8/2000
HinMa - 綽綽 (女), 18/8/2001
gloriayh_lee - Brandon 宇騫 (仔), 21/8/2000
曲曲 - 昕晴 (女), 30/8/2004

September
Candy - 可頤 (女), 12/9/2002
小樺媽咪 - 藝樺 (女), 29/9/2003

October
Wahmother--華華(仔) 13/10/2002
Micky - 紀賢 (仔) 19/10/2002
CY-mother - 俊希 (仔) 19/10/2002
lui_BB - 銘澤 (仔) 27/10/2004
^O^ - Michele (女), 28/10/2002

November
ppl - Cara Shek (女) 8/11/2000
Carlton 鎬言 (仔) 20/11/1999
烏龍媽媽 - Alison (女) 21/11/2000

December
bb女 - 祺祺 (仔),03/12/2002
isee- 鈞浩 (囝) 16/12/2001
Rita - Matthew (仔) 22/12/2000
chingchingmom - yungyung (女) 27/12/2004

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

[size=large]之前的 topic

西區左鄰右里 part 15 <----click here

西區左鄰右里 part 14 <----click here

西區左鄰右里 part 13 <----click here

西區左鄰右里 part 12 <----click here

西區左鄰右里 - part 11<----click here

西區左鄰右里 - part 10<----click here

西區左鄰右里 - part 9<----click here

西區左鄰右里 - part 8<----click here

西區左鄰右里 - part 7 <----click here

西區左鄰右里 - part 6<----click here

西區左鄰右里 - part 5<----click here

西區左鄰右里 - part 4<----click here

西區左鄰右里 - part 3 <----click here

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 16)

Thank you 3 豬!!

珍珠宮

Kitty,

唔洗客氣,多謝你捧場就真
kittylock 寫道:
Thank you 3 豬!!

大宅

好媽媽勳章

珍珠宮

ccmeow,

歡迎你
ccmeow 寫道:

珍珠宮

畀面勳章

珍珠宮

歡迎~~
Teresa 寫道:

伯爵府

畀面勳章

到!我仲傻傻吓o係舊part 番言tim!

HinMa 寫道:
carol,
唔好意思呀,今日我掛住係學校整野,無覆你跌打既資料,好彩starry^.^幫左你,hinpa話未搵到張卡片,不過我會叫佢再搵下.

Hinma:

唔緊要,你慢慢搵啦!我係要來做不時之需姐!
starry^.^介紹呢個女跌打都ok,今日行路無咁痛了,只是訓覺時麻煩d,唔可以仰臥,壓住d 骨就痛到訓唔到,要食止痛葯才訓到!

rita、starry^.^:

matthew & hugo 有無扁平足?
我後來想起,恩恩的足弓位唔夠高 (扁平),好多小朋友都係咁,行得路多就會痛!(好似我咁!)

大宅

3 豬,

Thanks, 好在我都識過來.

恩祺媽(carol),

好多人話小朋友長高, 些骨會拉長, 所以會痛, 有次忠忠睇 e 生我都有問, 不過佢痛完一晚, 第二日又會有事, 但又唔係唔係因為這個原因, 所以咪去睇急症啦.

咁恩恩係唔係咁 arm 撞倒先詬痛加?

kittylock,

係, lai lai 都有學呀, 忠忠學左都有大半年加啦, 佢在香港仔上堂的, 我當比佢做下運動. 佢教綀在南華會都有教.

starry^.^ ,

其實我都覺得係.

starry^.^ 寫道:
恩祺媽, chungma,

我記得Rita都試過一次, matthew又係話腳痛唔知咩事, 於是去左急症, 最後醫生話......無野! hugo又係無耐就會話腳痛, 又係夜晚.........而家佢會話係腳痺.....至於點解真係不得而知, 不過我覺得可能係細路長高, 又或者係日頭玩得累....腳咪會痛囉....好似我地平日運動小, 一做運動就會周身骨痛. 日頭細路有野做, 有得玩唔覺....夜晚個人靜左就會覺得唔舒服! 呢個係我既睇法

Rita,

忠忠上次就係一係左腳痛, 一係右腳痛, 仲一個鐘痛一次, 所以我都怕有事, 就 book 左瑪麗睇兒科啦,

珍珠宮

Chungma & Carol,

歡迎您地

Chungma,

好掛住可愛的小b呀,幾時方便抽空update一下張相比大家望望呀

大宅

好媽媽勳章

你地米誇獎我啦 可能比阿媽影響, 佢又係又返工又家務一腳踢重永無出街食, 病都重煮飯. :mrgreen:
近排成日落毛毛雨, 你地上落鈄路同樓梯真係要加倍小心呀~
中環的智樂遊戲街咁正, 你地下次記得報料等我同lailai去玩下~
見你地講開OP就想起上年26/12去OP多人到不得了, 好似去年宵咁!
講開工人, 有個同事請左個工人年幾先發現佢係屋企食煙, 佢兩個仔食左年幾二手煙真係大件事!!!

Teresa,
雖然個琴係你, 但我都好心痛!!! 我都好想買個琴比自己, 前排見tomlee減價心大心細, 須便lailai又用得... 點知發現自己根本冇時間彈... 而且lailai話唔學鋼琴, 要學電子琴... 所以我最終冇買!

恩祺媽,
Get well soon.

Kitty,
真係要plan清楚, 小學好多無厘頭假期, 又成日放早(e.g. x’mas party, exam day), 如參加課後活動, 放學時間又唔定, 有時真係會無啦啦病, 重有你會少左休息時間架... 好彩我有個超級婆婆幫手. 我都覺冇工人係會獨立d, 都係我晤請工人一大因素, 有時見d少爺仔係街呼喝工人我真係怕怕.

Micky,
近排紀賢點呀? X’mas基恩有乜攪作呀?

Chingchingmom,
Lailai只係每week游兩次水+踢一次足球 (冇學柔道), 遲d可能每week游一次水+踢一次足球... 婆婆成日叫我唔好比佢踢足球因踢完成個牛王頭咁又四圍傷痕

Chungma,
Lailai又係同我講話想去迪士尼(見TV廣告),又係問幾時可以再坐飛機... 我話佢考10名內就有得去... 佢問點可以考10名內...

大宅

3littlepigs,

我都想, 不過我唔識 resize 張相, 之前係個 friend 幫我.

你 3 隻小豬最近又點, 大豬幾時放假?

3littlepigs 寫道:

Chungma,

好掛住可愛的小b呀,幾時方便抽空update一下張相比大家望望呀

大宅

ccmeow,

咁你一定要買定機票啦, lailai 咁醒, 10 名內, 佢緊係問點解啦, 因為佢想注係第一加嗎.

ccmeow 寫道:

Chungma,
Lailai又係同我講話想去迪士尼(見TV廣告),又係問幾時可以再坐飛機... 我話佢考10名內就有得去... 佢問點可以考10名內...

珍珠宮

Chungma,

我三隻小豬都係甘上下啦,細果兩隻成日都比老師形容為細細粒粒囉 不過好彩舊年既褲仔終于都吊腳啦 :lol: :lol: :lol:

大豬就在思想方法開始大個仔左,出到街唔肯再比我攬攬錫錫

大宅

3littlepigs,

咁 arm, 忠忠都係今年些褲仔終于吊腳啦, 唔知出年忠忠會唔會好似大豬咁, 思想成熟左呢, 忠忠都唔係咁鍾意同熙熙玩, 可能熙熙仲細啦. 不過有時又幾錫細佬的.

伯爵府

畀面勳章

忠媽:

恩恩無撞親,我想都是因為行得多耐或玩得太攰。佢有時仲話腳抽筋tim!

ccmeow:

tks!

大宅

報到!
三豬唔該你!

大宅

好媽媽勳章

Chungma,

你email張相比我等我幫你resize咪得law. email pm to you la

大宅

恩祺媽、starry^.^、chungmother、HinMa﹕
各位有心,多謝問候,媽媽話佢星期二剛跌倒個晚最辛苦,痛到不得了,行唔到咁滯,而且仲發埋燒,好彩第二日已退燒。今日佢話已經okay,好似話睇埋今日,唔駛再去睇跌打啦。

恩祺媽﹕
咁你有無請假休息?

kitty﹕
你媽媽無乜大礙嗎?要唔要睇醫生?多多保重!
唔該晒你,我都同阿仔報o左Lego個聖誕課程啦,佢開心到話個幾日一定會自動自覺,起身刷牙洗面,唔知係真唔係

3littlepigs﹕
熙熙會行啦,好得意,係好可愛的大眼仔,我個女鍾意到佢不得了!

ccmeow﹕
咁lailai放學後至你放工之間,係咪婆婆睇呀?你份工時間係咪好定?
我都想個仔踢下波,不過全家男人都唔踢波,包括我阿爸,我老公同佢阿爸,我地班女人更加添,唉,真係無辦法

伯爵府

畀面勳章

chingchingmom:

有呀!琴日請左一日病假!

首頁

尾頁

跳至