夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同C6感情好好, 咁多年來, 由拍拖到結左婚, 旅行只會同佢去, 未試過同其他人去.

因為大家假期就唔啱, 我有大假多左出來, 所以就約左另一個識左好多年, 好好感情既女仔朋友去旅行....

此終咁多年來慣c6既照顧, 自己都覺得比佢寵壞左.....依家開始擔心無左佢o係身邊會訓唔著, 尋晚問佢可唔可以o係我走之前晚晚都攬住隻公仔訓...等我可以帶著佢攬過既公仔出trip, 無咁驚..........佢話我痴線.
不過我真係有d驚嘛, 有無女仔同我一樣咁依賴呢?

大宅

依賴了一點.

大宅

回覆 nfever 的帖子

舉手加舉埋腳...我無咗我老公生存唔到!!
我很幸福,因為有你!

子爵府

回覆 nfever 的帖子

me 2

大宅

又未至於"生存唔到"....... 但真係太過習慣佢照顧....每次出門, 都係佢執行李, 佢拎野, 佢PACK行李返黎...

我都有小小怕自己麻煩到我個好朋友, 或者唔識DO比人覺得我好低B.....~

別墅

回覆:有無女仔同覺得自己好依賴身邊既男人

我好懶,所以有時都幾依賴!

侯爵府

引用:我好懶,所以有時都幾依賴!

原帖由 G.N 於 13-08-29 發表
我好懶,所以有時都幾依賴!
+1

大宅

女人要經濟獨立,其它野就依賴D都無所謂!!!

男爵府

引用:女人要經濟獨立,其它野就依賴D都無所謂!

原帖由 guoda1668 於 13-08-29 發表
女人要經濟獨立,其它野就依賴D都無所謂!!!
認同!

Wow, what a good day in BK. Really gosh.....

子爵府

是我照顧c6的, 但佢不在身邊真係睡不着。

大宅

你地有試過唔同C6出門去玩嘛? 會唔會訓唔著, 唔習慣??

大宅

nfever 發表於 13-8-29 16:05
你地有試過唔同C6出門去玩嘛? 會唔會訓唔著, 唔習慣??

我試過一次, 之前又係好似你咁去親都係同C6去, 果次我第一次自己同FD去, 去程執野冇問題, 因為次次都係我執多, 但回程執野差唔多次次佢攪掂, 同埋我去到邊基本上乜都唔理, 乜都問佢, 所以初時都好驚攪唔掂, 好彩果次其中一個fd係照顧開人果個, 所以佢都有幫手攪掂...

至於訓唔著...我又冇, 因為我有時都未必同c6同一個時間訓

別墅

回覆:nfever 的帖子

唔會!出門玩多數攰到一返酒店就冇知覺

子爵府

我都幾依賴我老公㗎,屋企少大事我好小拿主意,小事到連我手提電話D apps,都要佢幫我裝
所以我老公成日話“你冇咗我,點算?“我話“係呀,我會死㗎,D仔女會好慘囉!“
其實點會死呀,不過滿足吓老公D大男人英雄主義又何防!扮弱者,不嬲都係我强項!
對住仔女的時候先做强者啦!

子爵府

你唔係下嘩,點解你又要咁依賴呢,到第日出咗事你咪好傷?每個人都應該獨立架,讀大學開始就應變成一個獨立既人啦

大宅

好想依賴,但逼自己吾好甘做,因為一旦離開會好傷

hiden  同意, 唔可以太依懶一個人, 今日唔知聽日事, 佢無可能成世係你身邊:(  發表於 13-8-29 17:23

伯爵府

引用:我同C6感情好好,+咁多年來,+由拍拖到結左婚

原帖由 nfever 於 13-08-29 發表
我同C6感情好好, 咁多年來, 由拍拖到結左婚, 旅行只會同佢去, 未試過同其他人去.

因為大家假期就唔啱, 我 ...
我都好依賴架, 不過我老公都好依賴~ 所以我地都有交換到一隻公仔, (唔係身邊果時)俾大家攬住

珍珠宮

回覆:有無女仔同覺得自己好依賴身邊既男人?

我吾會時刻依賴C6驚佢煩,偶然比佢英雄下

大宅

Bling11 發表於 13-8-29 16:57
你唔係下嘩,點解你又要咁依賴呢,到第日出咗事你咪好傷?每個人都應該獨立架,讀大學開始就應變成一個獨立 ...
唉......因為好多野佢睇唔過眼幫我做左...整整下我就唔做喇由得佢做...
例如: 出發前執行李...我執成幾個鐘都未執好(當中又睇去電視又整下呢樣, 搞下果樣), 結果佢同我執埋...
又例如: 回程執行李...我將D野質埋COME得實個喼就算, 質唔落既就HAND CARRY, 佢睇唔過眼又.....

有好多好多野...就O係呢十年之間變左係佢做...變左依賴~~同埋有呢個人O係你身邊已經等於"安全感".

有時唔係自己唔識做, 而係長時間習慣對方為你做既所有野.一下子無左對方O係身邊, 好似好無安全感.. 我承認, 我真係好渣....

子爵府

回覆:nfever 的帖子

適當既倚賴係正常既

首頁

尾頁

跳至