興趣嗜好

跳至

首頁
12345...18

尾頁

男爵府

Re: D200 + 85mm f1.4

軍魁星 寫道:
[quote]

mug有人咁"豬"唔去問下價至買嘅!

買的很多都是有經驗的, 有需要用, 但又周圍都買唔倒, 明知貴都要買.

樓下日日有傘賣$29你唔會買, 去到迪士尼, 落大雨, 有人賣$50都大把人搶. [/quote]

咁買支len都可以保值bor! 襯佢缺貨放番出黎, 時時鐘有賺!

子爵府

我就覺得技術差才要用好的器材, d高手用乜都影倒靚相, 我地呢d初哥才要用器材搭夠. A16的17mm影景都幾好咖, 如果只比較同女女影大頭相, 50/1.4 or 1.8 一定好過A16.

子爵府

pakyu0429 寫道:

咁買支len都可以保值bor! 襯佢缺貨放番出黎, 時時鐘有賺!

係呀! 好似呢支咁, 擺到明係以盈利為目的:

http://www.dcfever.com/trading/view.php?itemID=18003

男爵府

軍魁星 寫道:
[quote]

係呀! 好似呢支咁, 擺到明係以盈利為目的:

http://www.dcfever.com/trading/view.php?itemID=18003[/quote]

mug你咁鬼快手!

子爵府

我幾乎日日都睇下呢幾支熱門鏡的行情.

男爵府

mug a16缺貨咩! 咁正話阿叔又叫我諗下呢支!

子爵府

Nikon mount 就肯定缺, Canon 就唔知.

男爵府

軍魁星 寫道:
我幾乎日日都睇下呢幾支熱門鏡的行情.

好似睇住個股市咁?!

子爵府

好媽媽勳章

軍魁星 寫道:
KnN 兄, 50/1.8係定焦鏡, A09係比唔上佢故wor.
Noise 同支鏡有直接關系故咩?
第一, 我係媽媽,
正題, 我自己真係覺得差好多下呀, 比我預計既多好多..
noise 應該係無關係,但又真係差一d

以前用開50/1.8, 好少會影到咁.

pakyu
A09係方便dlaw.. 但可能我用得唔好,日光日白用10張都有4.5張係唔要得.好似我岩岩post出黎果張咁, 但講番轉頭,都仲好過kit len .  

子爵府

好媽媽勳章

mug a16缺貨咩! 咁正話阿叔又叫我諗下呢支!
我果枝A16等左個幾2個月,後尾係唔想等買左A09, 買左3日佢就話番左貨,枝A16就比左朋友.

你不如打去萬成wait左先再慢慢諗law.

子爵府

Sorry, Sorry, KnN, 我今日才知你係媽咪. 咁pakyu0429, 你係咪爸爸啊?

KnN 靚太, 你張相好似係唔夠安全快門手震bor. 個BB好似係度喊緊, 所以我假設佢係yuk緊, 因為喊的時候多數會Yuk. 你用75mm焦距, BB又yuk緊, 你豈馬要有1/200s快門才會sharp, 但你只有1/40s. 而且我自已的經驗, A09要收到f4才sharp, 你用緊f2.8.

子爵府

好媽媽勳章

軍魁星 寫道:
KnN 靚太, 你張相好似係唔夠安全快門手震bor.
我地唔係講緊noise?? ... 呢張的確係手震係blur左, 但用50/1.8震左都唔會好似眼咁, 見到黑色一點點一點點...

我搵過張4正既黎討論下先..

子爵府

如果只講noise, 你果張又唔算太差wor, 我部機都用ISO400, A09影一張:

[img align=left]http://img6.picsplace.to/img6/24/DSC_4427.JPG[/img]

好似你張好d wor.

男爵府

軍魁星 寫道:
Sorry, Sorry, KnN, 我今日才知你係媽咪. 咁pakyu0429, 你係咪爸爸啊?

星爺,

我都係c9仔一名呀!!! 你好似知o架!

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

我又出張iso800 先

S3pro d noise control 真係好正, 比 nikon 好, 比 canon 都好dd

子爵府

嘩! 睇埋下巴位, 真係唔信係 ISO800. 好似D70s 的 ISO200咁.

子爵府

d 人話 S3 Pro 好慢, 請問如果我唔玩連拍, 係咪無乜所謂呢?

版主

s3pro 影人唔算慢, 用埋 AF-S鏡, 對無速度上分別不大, 只在於連拍速度, s3pro 只有一秒三張, 影sport, 真係唔掂, 但用來影人真係好正.

二手s3pro只是六千左右, 抵玩 (本身機身已經built-in 埋直度快門tim), 機身重要係日本做, 可以用晒d nikon 鏡頭
係間行(中港)d service 差, 壞機拎去俾佢整, 閒閒地一個月la :-(

別墅

寶林站新寶城開左間cmk,有2支a16 canon mount賣。$2,880.00

事件日期係18 dec 06 星期一,今日唔知賣左未。
Lincoln BB

版主

Lincolnmama, 咁你又有無買lei?
(而家係 nikon 缺貨多d, 連A16都係nikon mount 需求大d)

首頁
12345...18

尾頁

跳至