自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

跟團去東莞2日1夜,住酒店時擺左銀包係櫃桶,走時吾記得拎,退房時關埋門先走,反到香港先發覺留左個銀包,酒店竟然話無執到銀包,仲話睇閉路無外人入過房,又話肯定自己職員吾會羅,話我自己係第二度吾見,但我好肯定係放左係酒店張枱個櫃桶,如果無外人入過去,肯定係職員羅,吾通係我個銀包自己有腳走左,我已經講到吾見錢吾緊要,靜係想要反銀包同入面既野,同經理講話再搵吾到會報警,經理話會支持報警,我好肯定銀包一定係留係酒店,我退房時關埋門先走,除左職員又無其他人入過去,好大機會係職員羅左,我只係想要反銀包同入面既野,入面有對我黎講重要既野,有無人有試過類似既事,我真係好想要反個銀包,有辦法可以追究反個銀

大宅

回覆:以後吾會再去住

香港都難攪。。。何況大6呢。。。

cherrie_q    發表於 13-9-6 00:49

男爵府

咁你都係報警啦

瑪瑙宮

大廚勳章

toyann 發表於 13-9-6 00:41
跟團去東莞2日1夜,住酒店時擺左銀包係櫃桶,走時吾記得拎,退房時關埋門先走,反到香港先發覺留左個銀包, ...

點追究??? 仲要係內地 , 口同鼻拗....

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

禁止訪問

大宅

我通常貴重野我會放晒旅行袋內暗格或一定跟身。從不會放任何野酒店櫃通。因知自己大頭蝦。10次有1次唔記得冇左都煩。好難追究。唔關邊間酒店事。係人質素問題。我想你搵返都好難,都明白你的心情好難過不甘。唯有當買過重大教訓。以後去邊間甚至5星酒店自己都有責任保管好自己重要之物。祝你好運

falalala    發表於 13-9-6 01:08

大宅

回覆:leeching430 的帖子

執野走既時候,俾人係甘催先會執留,同埋每個人最後見過樣野都會有印象,如果吾係點解甘多人留左野,都可以好肯定記得留左係邊

禁止訪問

BK Milk勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:甘肯定記得自已做過又會忘記帶銀包

侯爵府

過關唔洗用回鄉咭/身份証?

falalala  係囉  發表於 13-9-6 01:09

大宅

引用:咁你都係報警啦 +

原帖由 siuballball 於 13-09-06 發表
咁你都係報警啦
我覺得報警都冇用,我都試過,只能怪自己。我已吸取教訓。以後咩野都在身邊。睡覺就塞晒入旅行袋放在枱上當眼處比自己一定望到。就算急走,一取個袋就得我見過鬼怕黑了

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:執野走既時候,俾人係甘催先會執留,同埋每

瑪瑙宮

引用:跟團去東莞2日1夜,住酒店時擺左銀包係櫃桶

原帖由 toyann 於 13-09-06 發表
跟團去東莞2日1夜,住酒店時擺左銀包係櫃桶,走時吾記得拎,退房時關埋門先走,反到香港先發覺留左個銀包, ...
邊間酒店,無左銀包點過關

大宅

回覆:A.Buble 的帖子

果時係約左東莞既朋友去食消夜先會放低係櫃桶,唉…但經理係甘講到我係第二度吾見,吾會係留係酒店,但我好肯定係留係酒店房張枱既櫃桶,入面有個仔今個月報左幼稚園面試既收據,仲其他對我黎講重要既野,唉…我只係想要反入面既野,錢吾見左都算

大宅

回覆:pollyly 的帖子

證件我另外有個袋袋我同個仔既證件

大宅

回覆:cathy-tse 的帖子

我99走過黎催,如果我吾快我99會黑面,又會係甘講野俾人聽

伯爵府

我多數Check out 離開前,會check 所有櫃,櫃統,廁所,然後再掀起D被補看一看,再由其他家人再check一次make sure 冇漏嘢。

瑪瑙宮

引用:證件我另外有個袋袋我同個仔既證件

原帖由 toyann 於 13-09-06 發表
證件我另外有個袋袋我同個仔既證件
咁仲有咩重要野

大宅

唔見銀包就算係香港報警嘟唔會有用啦,更何況大6,如果你真係好想淨係要番個銀包,可以試下去番果間酒店比封利是個經理叫佢幫幫手囉,想當年我喺長隆唔見電話,有人打黎叫我去攞番,搞黎搞去最終嘟比左1舊水先攞到:;pppp:

珍珠宮

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至