夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

抱歉!新會員,第一次出post, 因為我唔知同邊個講!我盡量短d

我有一個表面對我非常好的老公,一起10年了,到昨天前,全世界包括我自己也以為好幸福,我地有一對仔女,細B才7個月

但昨天我發現我老公Wechat 溝女,佢坦白有同人上床,不至一個,人地也有家庭,其中一個上了三次,全部只有性冇愛,佢求我原諒,仲即時delete
Wechat, 我真係好難接受,細B7個月,佢玩了半年有多

我承認我大肚時脾氣好大,大家感情淡左,細B出世後試過嘈到我返外家一天,當時佢有氹番我,回想佢果時已經有出去玩,真的好恐佈

佢話佢其實有心俾我發現,因為佢覺得對不起我,自己已成病態,好想我鬧,然後戒
又話因為壓力大,所以玩

我好無助,我原本有份收入不算的工,為了家庭,我第二胎出世後回家帶孩子已經3個月,當時大家共識的,知道$好勉強,但我係可以隨時再工作,但佢籍口話因為$壓力出去玩,但我冇工作才幾個月,佢已玩左半年有多,宜家我冇收入,唔知點

佢求我原諒,一定不會再玩!我不是聖人,心中永遠有條刺,我知自己永遠會提心吊膽,不會相信他,我老公因為工作自由,所以佢永遠下午同人上床,我完全不知,以為佢見客,想起佢好下流,我在家辛苦溱仔,佢同人上床,眼淚又流了!但一對仔女冇爸爸也很可憐!我自己也單親,不想仔女沒有完整家,我之前係有心修好,但宜家咁..

最難受我見了他完事同人的情慾對話,那些下賤女人話好滿足,我老公又話只想佢enjoy! 點解呢d溫柔不是給我的?我心好痛

事情太突然,我未同家人講,好亂!求JM意見!我應該為了家原諒他嗎?

PS昨晚大家整夜冇瞓,喊天光,可憐小孩不知咩事,大B3歲,懂事,知道我唔開心,我忍不住同佢講爸爸對不起我們,佢話爸爸係拐子佬,今天大B因為我太傷心、連累學也冇返

子爵府

賤男人, 一個上3次, 食過返尋味.

唔識比意見你留低定繼續, 但一定要佢繼續養你地.

一開始玩就知會有今日

男爵府

引用:抱歉!新會員,第一次出post,+因為我唔知同

原帖由 nothingisbest 於 13-09-09 發表
抱歉!新會員,第一次出post, 因為我唔知同邊個講!我盡量短d

我有一個表面對我非常好的老公,一起10年了 ...
我系你,我會離婚!

別墅

回覆:biloveu 的帖子

睇到都傷心\'你要堅強起來\'為左對子女\'

大宅

don't make your decision so soon..... observe him for a longer period...you need more time to think about it. You have kids, it's hard to rebuild another relationship and you can't gurantee your next man won't be like this. I know it is very likely he will do it again. How much trust that you think you can have for him after this AND how much that you love him is crucial. You are the only one that can answer this. Be strong and fight.

瑪瑙宮

真係唔識安慰, 個男人太賤. 不如您試下幫自己列出, 不離婚的理由 3-5 個, 離婚的理由 3-5 個, 再睇下自己點樣取捨.

ds0101    發表於 13-12-8 23:58
Charlottechuchu  係個好辦法。要睇樓主自己覺得咩重要啲。我會放唔低自尊而離婚  發表於 13-12-8 01:22
808280    發表於 13-10-2 11:02

大宅

回覆:終於到我!應該離婚還是留下?

睇到好心痛,不要現在做決定,攞曬證據先,最重要睇下c6有咩知錯改過行為,同埋依家$係最重要,所以先照顧好小朋友,冷靜下諗下一步如何走,加油

複式洋房

我在小孩面前不停喊,好冇用!我過去實在太依賴老公,不知如何面對!當初辭職,我爸爸十分反對,就係怕我冇收入,男人背叛後果!宜家講中,我冇面對家人

princessDD  家人永遠會支持你!  發表於 14-1-19 19:08
Charlottechuchu  家人永遠都會支持你架!  發表於 13-12-8 01:23
cat_koo  唔好咁諗,家人會支持你,仲有呢度的姊妹  發表於 13-9-10 16:44

瑪瑙宮

nothingisbest 發表於 13-9-9 12:44
我在小孩面前不停喊,好冇用!我過去實在太依賴老公,不知如何面對!當初辭職,我爸爸十分反對,就係怕我冇 ...

同有無面面對家人無關係架, 佢地都係錫您緊您先比建議您, 佢地永遠都會支持您, 要同佢地講呀.

不過就真係要學下控制自己唔好响小朋友面前喊, 會令佢地驚/担心的. 您得架, 加油!

Charlottechuchu  好啱  發表於 13-12-8 01:23

大宅

引用:我在小孩面前不停喊,好冇用!我過去實在太

原帖由 nothingisbest 於 13-09-09 發表
我在小孩面前不停喊,好冇用!我過去實在太依賴老公,不知如何面對!當初辭職,我爸爸十分反對,就係怕我冇 ...
屋企人都係緊張你㗎,千祈唔好諗唔知點面對佢地,小朋友好需要你㗎,俾心機

複式洋房

Wechat真係好可怕,我白痴地昨晚註冊了,入面好多狗男女,女人隨便會給低胸相!有個男人我同佢傾我case ,話其實男人出去玩好平常

侯爵府

人地話一不離2 。。。2 不離三。。。

當然千萬個可能都有一個,誠心悔改。。。

離開?留底?小朋友一個完成的家?

留/不留,其實。。。應該要看你的“心”,你留下來。。。心中永無止景 “懷疑,恐慌”中生活,過一段短日子,最後大家都唔會好過。

大吉利是,我覺得。。就給一次機會你老公; 給2人關係一次機會; 給孩子有一個家的機會。。。。但,不要再為孩子自己不工作,因爲無工作的寄托,你情緒可能都有d問題。另外,再大吉利是一次,就同尼個男人說再見 ,孩子長大,都可以同他們說,媽媽試過努力給你們一個完整的家,可惜,爸爸無給機會我們。

複式洋房

我老公今天也沒返工,不停求我原諒,話真係好愛我,不想失去我,所以才坦白!其實我只係在手機Album見到一張女仔相,一問解釋佢就喊,全部說出來!點解要咁坦白,不呃我一世?其實之後我知佢收得好密,我係好難發現!平時我冇check他的!

大宅

其實佢話自己玩到有病態,佢對性需求應該唔細。如果你俾機會佢,就要正面面對此問題,包括同佢去睇輔導、兩個傾下點樣能解決性方面嘅問題等(假設你地有D不協調)。我唸外人好難比意見你去定留,因為真係要視乎你接受程度,有幾愛佢、有幾肯委屈自己犧牲等。

複式洋房

回覆:Chid 的帖子

確實女人有了小孩,注專力不會放在性,係少左,加上我是人奶媽,身材又走樣!但這些不是背叛籍口,佢坦白俾過d女仔相我,我有save起, 細睇真係普通都爆、有d好扒,係豪放d!佢話佢有壓力又冇自信,可能同人地搞開心d、慢慢上癮!

男爵府

回覆 nothingisbest 的帖子

如果係第一次,為左仔女,可能都要考慮一下原諒(如果佢真心改過)
世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

子爵府

nothingisbest 發表於 13-9-9 13:36
確實女人有了小孩,注專力不會放在性,係少左,加上我是人奶媽,身材又走樣!但這些不是背叛籍口,佢坦白俾 ...

玩到影哂相, 正賤人. 都唔知會唔會有病!
又唔知會否有D賤女人唔放手!

如果你原諒佢, 要佢有實際行動, 唔好只隨口說.
一齊去找輔助, 要佢比安全感你, 行動上(e.g. 只有少量現金, 去開房都要簽咭, 咁你會知?), 比多D家用, 要隨時ON CALL!

而自己, 諗下繼續在家定係找份工好D.

希望你唔好咁傷心!

複式洋房

回覆:Wildlly 的帖子

講開呢樣,我知佢未識我前,入大學第一年,一班男仔大大下試過玩ONS, 呢件事係我同佢拍拖第一個月佢無拿拿坦白,因為佢話想同我一世,過去錯事也不想呃我!當年我20歲,心諗過去未識我的事也坦白,仲要只拍拖一個月,呢個男人信得過!我接受佢過去!之後10年佢俾好大信心我,所以我冇check佢,今次出事!佢今次坦白也希望我如10年前原諒佢!但又點同呢

複式洋房

回覆:biloveu 的帖子

我也怕有病!我知就算原諒,我也有一段時間好大陰暗,不會行埋

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

首先, 有親人可以湊細B的話, 先將細B 俾人湊, 自己去搵番份工, 老公D 嘢唔好諗太多, 同時間申請分居, 離唔離婚呢D 嘢可以慢慢黎, 因為唔係分居後就一定要離婚, 佢肯改, 肯上繳晒一切資產俾你, 你到時放得低原諒到, 再考慮~

但係, 唔好依家就要決定原唔原諒, 佢玩得半年, 要你一時三刻就原諒佢? 你反問下佢自己可唔可以做到咁?

首頁
12345...9

尾頁

跳至