夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

瑪瑙宮

好快結姐係唔知幾時, 姐係耍您, 都唔快喇, plan 得黎都出年. 定佢唔想同您結婚, 只想同您同居有性的方便, 您要攪清楚噃. 否則, 唔好晒時間.

男爵府

回覆 Kely1437 的帖子

結婚生B其實好多野要預備。
會唔會係佢想REAdY晒先?例如要諗地方住,邊個湊bb...之類

世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

大宅

BK Milk勳章

引用:我24,+我男友大我11年,+我本身好想生小朋友

原帖由 Kely1437 於 13-09-09 發表
我24, 我男友大我11年, 我本身好想生小朋友, 有自己既家庭, 但男友係事業型, 佢都想有BB~ 我地拍左1年半, ...
我覺得應該同男朋友攤出黎大家一齊講,婚姻應該係有商有量……祝福你

禁止訪問

男爵府

Kely1437 發表於 13-9-9 14:39
其實我地已經好穩定, 有地方住, 收入OK....我怕佢拖多一兩年...結果都係唔結.... ...

如果佢拍多一兩年都係唔結,而家結左可能過一兩年都會出事。
我覺得比個男人READY好先,迫住結左可能到時仲有得怨..
世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

大宅

咁其實我24, 我老公42, 我地都上年生左bb, 又唔覺有乜問題wor.
anyway, 女人唔好咁心急, 結婚同生仔不是必然的, 若遇唔到岩既人同岩既時間, 就不能強求.

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

放心啦, 佢急過你..

你有的是時間...
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

大宅

我24, 我男友大我11年, 我本身好想生小朋友, 有自己既家庭, 但男友係事業型, 佢都想有BB~ 我地拍左1年半, ...
個人認為 妳係急咗些,係妳嘅始終都係妳嘅,如他真心真意愛妳的話,不用妳逼,不用妳提,佢自己都會自動自覺向妳求婚,妳仲後生,何不enjoy 多些拍拖過程,不要諗太多了,平常心,由他出自內心去娶妳不是比較開心嗎?!祝福妳!開開心心享受拍拖日子吧!!

複式洋房

樓主, 慢慢來, 結婚生仔係終生大事, 影響下一代, 好好計劃籌備啊~

翡翠宮

你先得24, 真係唔洗急喎

大宅

男35,事業上衝刺緊,未必想定落黎。

而且你地拍左拖年幾,睇定d先啦

男爵府

結婚係大事, 一定要雙方思想一致, 可能佢真係唔想太急呢或者覺得你地要拍耐D呢...

jacompany  agree.  發表於 13-9-12 22:22

子爵府

男人想同你結婚,他自然會花心思去計劃去求婚,你根本急不來。男人喜歡追求想要的人或物,而非好像被迫著要在某些時間去做別人想他去做的事。你男友大你11年,他自然心裡有打算,你何不把自己的生活圈子放大些?不要把自己困在他的世界裡,圍著他轉,他就更加不懂得珍惜你。結婚生孩子是兩件事情,他是否適合作為你丈夫還要好好睜大眼看清楚,你才24歲,怎麼可以自己先急起來?你應該讓他知道你隨時可以找到比他更好的人,製造危機感,這樣才是可以令你們的愛繼續推展下去,否則他會認為你都飛不出去了,又怎會去想究竟是否合適時機去結婚?
mc <()>

男爵府

BK Milk勳章

不如你試下唔好再提,唔好心急,睇佢點反應,男人年紀大都可以生仔,唔同女人,男人要生,生到60歲都仲得,你成日提佢結婚,會令佢覺得好大壓力,甚至逃避,你唔好咁緊張佢仲好

大宅

我覺得JM你真你急咗D~
一兩年真係可以完全了解一個人??真係可以託付終身??
結婚千其唔好迫,一迫佢就會更加驚!!
俾多少少時間大家啦~
我很幸福,因為有你!

男爵府

男人40都OK , 你又咁後生....婚後不是一定如你所想幸福的, 最好婚後1,2年後才生, 因為大家再了解下~

大宅

回覆:係咪真係太急

24歲仲咁後生,唔駛咁心急,拍拖年幾啫,男人未想結,你逼到佢結都無用,盞未玩夠第時仲煩

複式洋房

回覆:係咪真係太急?

if u want to have baby and family, u better choose another guy as I dun think he wants to have baby in these few years; and wait till after several years, you are getting close to thirty and at that time your chance of having a family and children is getting lower.

大宅

引用:Quote:Wildlly+發表於+13-9-9+14:15+回覆+K

其實我地已經好穩定, 有地方住, 收入OK....我怕佢拖多一兩年...結果都係唔結.... ...
好老實 我同我ex都係甘
好穩定 怕左三年
但提都無提過結婚呢樣野
最後咪bye得囉
拍得耐都唔代表了解得足以去結婚
我一直都認為結婚係件right person +right timing既事而已
我現在結左婚啦 我同我老公未拍夠一年就已經打算結婚
所以樓主 祝你好運 有啲男人就係唔想結婚

首頁

尾頁

跳至