跳至

首頁

尾頁

大宅

女女剛讀K2, 要就daddy返quarry bay 工作, 考慮搬入48校網.
我是Christian, 計分有20分, 想問以下48校網的基督教學校的特色.....

1.聖公會基顯小學
2.中華基督教會基法小學
3.路德會聖馬太學校(秀茂坪)
4.聖公會李兆強小學
5.聖公會基樂小學
6.藍田循道衛理小學
7.基督教聖約教會堅樂小學

(A)有邊間最耐歷史? 邊間最新?
(B)邊間最熱? 邊間最冷?
(C)邊間傳統? 邊間活動教學?
(D) 邊間最谷? 邊間輕鬆點?

我完全唔熟呢區, 希望係度收集到以上資料再搵幾間研究....

另外住方面又有什麼好介紹? (一家四口, 實用的話兩房都ok, 最好近MTR)

呢區升小係咪明朗d? 我係大埔住, 大埔果版好多討論升小post, 係觀塘區好似無mug ge?

男爵府

我只對藍田兩間小學比較熟識,升中派位方面李兆強一定比循道強,如果以你居住的大埔區來比喻,李兆強就等如大埔區的八號舊墟一樣係龍頭,甚至比八舊更厲害。

男爵府

2018復活節勳章 睛靈勳章

回覆:zanezane 的帖子

4,6都多人揀,李兆強而家有兩間,入既機會多左。

大宅

我目標係不用太谷,想用自行廿分穩入左一間,如果下年十一月有定案,我就可慢慢搬,唔洗阿囝阿囡中途轉幼稚園,又要適應過

想問基法廿分多人抽嗎?

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

謝謝資料,諗一區頭都大哂,諗幾區,暈

大宅

回覆 QQilky 的帖子

我發現大埔的聖公會學校計所有在港有註冊的教會, 天主教都計.
但出面有d聖公會學校好似只計聖公會.
有無人知48校網的基督教學校有無特別計法?
我是中華基督教教友, 如果選基法我應該無問題, 但其他我就唔係太sure....
想問open day過哂未?
大埔的上星期去左幾間,.... 如果48網有得睇我都想睇下.

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆+QQilky+的帖子我發現大埔的聖公會學校

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果得15分, 基法定李兆強機會大d, 定係選官立學校無宗教分穩陣d?

大宅

klng28 發表於 13-9-25 09:44
如果得15分, 基法定李兆強機會大d, 定係選官立學校無宗教分穩陣d?
如果得15分, 基法同李兆強都應該係冇任何機會....

大宅

回覆:搬入48校網...

D分係點計

大宅

引用:Quote:klng28+發表於+13-9-25+09:44+如果得

原帖由 poonchoma 於 13-09-25 發表
如果得15分, 基法同李兆強都應該係冇任何機會....
我朋友個仔,上午就係上憑15分係第二輪,大抽獎直入李兆强,今年弟弟為必收生。

一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

複式洋房

引用:+本帖最後由+klng28+於+13-9-25+09:47+編輯

原帖由 klng28 於 13-09-25 發表

如果得15分, 基法定李兆強機會大d, 定係選官立學校無宗教分穩 ...
官立上年111都入唔到

大宅

回覆:搬入48校網...

我都想知D分點計嫁可唔可以指㸃下

首頁

尾頁

跳至