少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

個女初初返既1星期都好開心。第2個星期就開始唔想返學。不過唔嚴重。但佢同我講佢唔開心。我問佢點解。佢話因為佢同小朋友傾計。人地唔理佢。我就同佢講。咁係因為小朋友都有d怕羞。又有可能唔好意思答你。你試下問多幾次。可能會答呢。。不過個心好酸。。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:個女返k1話同學唔睬佢唔想返學。

同老師傾下啦!

禁止訪問

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 angie_hui 的帖子

請問係你經驗來說,我個女現在番小一了,佢日日都係學校門口喊,我鬧又鬧過,哄又哄過,佢都係咁。我覺得好煩。我真係唔知點做,我又唔敢煩老師。你覺得可以點處理。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:angie_hui 的帖子

唔好意思,今日先有時間覆,謝謝你詳情解答。阿女上星期四未到學校已經喊定,仲拉住我隻腳唔肯入去,之後我拖佢入去,到晚上我收工回家我都無氣話佢了,其實已經每日問佢係唔係番學唔開心,每日番學都會有貼紙獎勵,但都係咁。星期五送佢番學的時候,我同佢講如果佢喊,媽咪就好唔開心,佢就忍住唔喊,行入去了,今天情況又好少少,但我真係唔知佢幾時又有喊,情緒出問題。

禁止訪問

引用:唔好意思,今日先有時間覆,謝謝你詳情解答

大宅

回覆 angie_hui 的帖子

我想問下你,我個女今年k1第一個星期,佢好開心日日自己彈起身返學,第二個星期中開始病,跟住就話5返學病到e+仲末好,而且佢話5返學越嚟越勁,之前係咁e講下,e+呢見到套校服就喊,我夾硬幫佢換衫,帶佢去學校,佢就係咁捉住我件衫,話5返學,不過佢入到去就5喊啦,一放學見到我又喊,返到屋企又係咁喊住同我講5返學啦,點攪

大宅

嘩,同我囡囡一樣,點算好?

首頁

尾頁

跳至