自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

想問下咁多位BK媽咪,如果你地有5歲囡囡,跟你C6兩個人去游水,你會唔俾囡囡同C6去男更衣室沖涼換衫呢?

子爵府

回覆:想問下5歲囡囡跟爸爸去游水……

噢…………冇媽咪俾到意見

男爵府

好媽媽勳章

引用:想問下咁多位BK媽咪,如果你地有5歲囡囡,

原帖由 Sheungki0101 於 13-09-18 發表
想問下咁多位BK媽咪,如果你地有5歲囡囡,跟你C6兩個人去游水,你會唔俾囡囡同C6去男更衣室沖涼換衫呢?

...
點解唔會,5歲好大個咩,都係讀緊幼稚園咋喎

伯爵府

唔放心,所以唔會得佢倆父女去游去。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

引用:想問下咁多位BK媽咪,如果你地有5歲囡囡,

原帖由 Sheungki0101 於 13-09-18 發表

...
我喺另一帖有講我嘅concern:

如果父/母長期駐外出差
又或單親~
依家離婚率高
仔未必一定跟爸爸
女又唔係只可跟媽媽
係咪就係因為咁,而要剝奪佢哋應享嘅權利

珍珠宮

熱血金章

Sheungki0101 發表於 13-9-18 23:04

...

如在公眾泳池, 可以用家庭更衣室.
就唔怕"鑑介"啦.

我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

子爵府

引用:Quote:原帖由+Sheungki0101+於+13-09-18+發

原帖由 小倩 於 13-09-18 發表
我喺另一帖有講我嘅concern:

如果父/母長期駐外出差
但係其實唔需要剝削呢啲權利,因為有選擇嗰噃,游完水返屋企先沖涼囉

男爵府

我個女5歲時,我老公從冇諗過獨自帶個女去游水。既然知道更衣好麻煩,點解唔可以等一兩年,等個小朋友有有自理能力先呢?

大宅

引用:噢…………冇媽咪俾到意見

噢…………冇媽咪俾到意見
當然唔會。我老公話有個老豆帶個囡入男更衣室,除哂個囡d衫幫沖涼,係大堂,成班麻甩佬望住哂,個囡俾人非禮左(雖然只係望)都唔知,蝕底哂

子爵府

引用:Quote:原帖由+Sheungki0101+於+13-09-18+發

原帖由 mcberry 於 13-09-18 發表
當然唔會。我老公話有個老豆帶個囡入男更衣室,除哂個囡d衫幫沖涼,係大堂,成班麻甩佬望住哂,個囡俾人非 ...
唉…呢d老豆又係無腦

男爵府

唔會,一係就去家庭更衣室

子爵府

2018復活節勳章

有次,我個仔(7歲)同爸爸係男更衣室,見到另一個爸爸帶住個4-5歲個女仔,可能佢個女望住亞仔,我個仔於是好大聲講:"爸爸,點解有個女人入嚟男更衣室架??"

兩個爸爸都當堂呆左, 我公老於是話:'唔係女人, 係女仔, 係妹妹嚟,所以跟住爸爸.".我個仔仲繼續講:"唔係喎,呢度淨係可以比男人入嚟..."我老公於是急急腳拉開個仔...

我聽返佢講都笑死..

我個仔之前係女更衣室比人話過,可能特別敏感

侯爵府

一定唔會!蝕底晒!

男爵府

哇! 唔好掛?! 男更衣室, 好多赤裸裸的男人架喎? 要個囡囡睇?

伯爵府

我細個時2姐弟都係跟亞爸一齊,無法,亞媽都湊住一件在家。而且當年好似,應該無家庭室。
但5歲又真係太細囉。

題外話:其實我係女人,我好怕在更衣室,見到其他女泳室赤條條咁四圍行,我眼神會盡量"被"開。

侯爵府

喺呢個問題發生之前,我都唔會俾佢哋兩個去游水.

我C6超級唔細心,我唔想我唔見咗個女.所以莫講話游水,應該其他都未必會俾.
愈嚟愈冇記性

伯爵府

一句講晒,男仔去男更衣室,女仔去女仔更衣室,涼可以返屋企先沖,如果忍受唔到要返屋先可以沖涼就唔好去游水,有錢嘅話可以好似海X堂整個私人游池係後花園 :;pppp::;pppp:

男爵府

如果大家覺得5歲女仔入男更衣室係比人睇蝕, 咁點解5歲男仔入女更衣室就係睇蝕人地.. 我路過(不喜勿插)

大宅

我都唔會比佢地2父女自己去游水~
而家D細路根本就好早熟......
我唔去游,個女都唔准去:;pppp:

大宅

好問題!

首頁

尾頁

跳至