跳至

首頁
34567...75

尾頁

大宅

Re: 西九龍, 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾吓!(Part IV)

fanny

我2份表格都有拎阿~~姐係受淨係去澳門的話就淨係申請香 港 特 別 行 政 區 護 照就得嗎?

子爵府

Re: 西九龍, 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾吓!(Part IV)

yes

快d去影相啦

黑魔鯉 寫道:
fanny

我2份表格都有拎阿~~姐係受淨係去澳門的話就淨係申請香 港 特 別 行 政 區 護 照就得嗎?
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

子爵府

樓下$40 一打

LLK 寫道:
yes

快d去影相啦

[quote]
黑魔鯉 寫道:
fanny

[/quote]
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

大宅

頭先打電話去查詢,佢又話申請回港証喎,邊樣先岩阿~~

大宅

LLK

你講40蚊一打果個係咪家家頒隔離果間阿~~
LLK 寫道:
樓下$40 一打

[quote]
LLK 寫道:
yes

快d去影相啦

[quote]
黑魔鯉 寫道:
fanny

[/quote][/quote]

子爵府

YES
黑魔鯉 寫道:
LLK

你講40蚊一打果個係咪家家頒隔離果間阿~~
[quote]
LLK 寫道:
樓下$40 一打

[quote]
LLK 寫道:
yes

快d去影相啦

[quote]
黑魔鯉 寫道:
fanny

[/quote][/quote][/quote]

子爵府

喂, 係咪搞影相團
我今朝都有諗過去Kowloon Park 架
咁啱既

大宅

大宅

黑魔鯉,
如果for日後方便, 不如同浩仔申請passport+ ID啦, 到時出去第二度玩又得, 去澳門又得, 除左返大陸唔用得

男爵府

BK Milk勳章

邊間 , 入境事務署.
黑魔鯉 寫道:

男爵府

BK Milk勳章

不如年初七 (人日) ,因為今個星期六開始,我同LLK 都會上course.
LLK 寫道:
喂, 係咪搞影相團
咁啱既

男爵府

BK Milk勳章

到時可以男女合照 , 女女合照, 男女男合照. 女男女合照.男男女女合照 . N個組合. 想起都興奮.
fannyyug 寫道:
不如年初七 (人日) ,因為今個星期六開始,我同LLK 都會上course.
[quote]
LLK 寫道:
喂, 係咪搞影相團
咁啱既
[/quote]

子爵府

好丫, 巧呈有拜年衫架喇, 有Hello Kitty 既, 係大伯買, 佢好鍾意買衫比巧呈

男爵府

BK Milk勳章

我今年無買比晴晴 , 著番舊年果件.你地見個果張相.
LLK 寫道:
好丫, 巧呈有拜年衫架喇, 有Hello Kitty 既, 係大伯買, 佢好鍾意買衫比巧呈

男爵府

BK Milk勳章

有無相look !
LLK 寫道:

子爵府

到時先睇, 保持神秘感
其實都未正式著過

男爵府

BK Milk勳章

咁神秘 , 係唔係舊年著起好大件∼!
LLK 寫道:
到時先睇, 保持神秘感
其實都未正式著過

複式洋房

fanny
如果係我, 我都會搵野做, 其一係現時經濟狀況係需要我打工, 其二係自問未必好有耐性一日24小時對住個女, 其三係我覺得女人 --尤其做左媽咪, 更加要為個女或家庭打算。如果有一日屋企有事 (如老公上左天堂或做左d對吾住我地既野), 我地都有能力肩負起個家庭負擔, 呢樣野真係好緊要, 都係一個自我保障。其四就係我覺得工作會令人保持活力, 跟社會同步d. 其五係自己都好想發展下自己d事業 ( ), 畢竟工作都係人生一部份。其六就係我都幾鍾意做野:lol: 所以我會選擇繼續工作。
因為我吾係好知你現時各方面狀況, 所以只可要比到d我個人d諗法比你, 當係大家share下啦!

fannyyug 寫道:
Nokin ,

Hello ! 你所講既係要多d時間陪亞囡,又要工作.係唔係 !
另外如果你好似我呢個情況,你會點!
我想我如果真係no work to do . 我會part - time half day , and 照顧晴晴half day . 都好似幾好wor .
[quote]
Nokin 寫道:
做人阿媽真係幾難, 有時真係要取捨一D野. ?-(

[quote]
LLK 寫道:
Don't worry, 可能第日份工重好d
Pray for your all.

今日我都會好忙, 唉, 但我會堅持六時多就放工, 想多d陪夠囡, 如果炒, 就炒啦
[/quote][/quote]

子爵府

Nokin,
你既其三--如老公上左天堂或做左d對吾住我地既野
我老公成日講, 如果佢釘左, 佢既保險賠償可以cover 到我地既開支&還埋層樓添, 但不是現在用到, 我都唔希望用到
至於"做左d對吾住我地既野", 咁真係要說主禱文中--不叫我們遇見試探--喇

你既其四 - 工作會令人保持活力, 跟社會同步
你做邊行架? 我地會計只係對住數字, 無乜活力可言

你既其六最正, 最緊要自己鍾意份工

男爵府

BK Milk勳章

工作依家對我來講係 " 疲倦 " , 好想休息 , 做自己想做的事.

首頁
34567...75

尾頁

跳至