基督家庭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 基督徒的姊妹小產過後之"再戰江湖--湊仔篇" part 8

WOW....今日忙到家陣先上來, 點知原來已開新part, 仲有好多post添
3/3 ~ 2.85kg 48cm, 4/4 ~ 3.76kg, 13/5 ~ 5.17kg 60cm, 8/7 ~ 6.73kg 65cm, 9/9 ~ 8.2kg, 16/12 ~ 8.96kg

男爵府

Re: 基督徒的姊妹小產過後之"再戰江湖--湊仔篇" part 8

oh...咁你地今次記住影大肚婆合照啦!!

[quote]
ypt 寫道:
原來你都係諗住2年後再生, 咁到時我地d bb, 又可能差唔多年紀lu~
3/3 ~ 2.85kg 48cm, 4/4 ~ 3.76kg, 13/5 ~ 5.17kg 60cm, 8/7 ~ 6.73kg 65cm, 9/9 ~ 8.2kg, 16/12 ~ 8.96kg

子爵府

米水.....多謝你地既意見, 係既bb 既golden time一去不復回, 都係要好好珍惜呢幾年湊囡時間, 雖則我唔知將來仲有冇機會再做野, 但係bb長大左真係追唔番d 時間~

頭先話左比f.7知, 我推左個fd份工, 佢不知幾開心, 答左我一句"咁咪好lo, 專心打我工做C9啦~"
米水 寫道:
ypt...妳睇下大家嘅意見~ 係呀~bb嘅 golden time一去不復回,妳唔好後悔先好呀,諗清楚~

男爵府

如果我係你, f.7 咁樣同我講, 我一定會dump 佢囉

[quote]
ypt 寫道:
頭先話左比f.7知, 我推左個fd份工, 佢不知幾開心, 答左我一句"咁咪好lo, 專心打我工做C9啦~"

伯爵府

ypt...妳同佢講"咩打你工呀?" :mrgreen:

不過,可以安安心心無經濟負擔而老公又支持咁去湊大自己個囡,係福氣呀~

剛才我陪阿陶瞓果陣,我同佢喺大人床,佢隻小鬼未瞓掛住玩,於是我又陪佢玩一輪,教佢將個口張開合埋發出"bo~bo~"嘅聲,佢拿拿聲吐左個奶咀跟住學,好快就學會,仲好開心咁對住我笑 果刻,我望住佢,我真係好慶幸自己有咁嘅日子,心諗,如果返左工,仲邊有咁多閒情日緻,放左工返黎又沖涼又煮飯又做家務,都無晒心情~!

加油~! 其實我對自己將來有時都會覺得迷茫,都會擔心跟住會點...不過,每次想到咁,我就會諗起,既然天父為我一定預備左依家有嘅野,將來,佢都會為我預備,俾我知道,我當走嘅前路

伯爵府

[size=x-large]我地今日好齊人呀~!

別墅

ypt, f.7 咁講,即係佢好肯承擔,係大丈夫,好事呀!

以前我從無諗過唔做
God is love

子爵府

米水......我都唔知叫唔叫冇經濟負擔架, 其實開支好大, f.7份糧都係啱啱好咋, 想儲多個錢都難~ 但如果慳d洗, 唔買靚衫, 唔成日出街食飯, 都可以幫yingying供份教育基金既, 但係真係要樣樣都慳住lo~

我頭先下午都係陪yingying係大人床瞓晏覺, 見到佢瞓到成隻豬仔咁, 好sweet, 忍唔住都要咀佢一淡, 感覺真係好幸福, 如果我返工, 就冇呢個閒情陪佢瞓晏覺, 同佢玩~ 有時見佢好痴我, 其實真係好冧架~

所以真係感謝主, 神今天放我係做全職媽媽呢個位置上, 我想信有佢美意, 咁我只好一心一意, 做好我既職責, 希望教道yingying行當行的路, 不入歧途啦~
米水 寫道:
ypt...妳同佢講"咩打你工呀?" :mrgreen:

不過,可以安安心心無經濟負擔而老公又支持咁去湊大自己個囡,係福氣呀~

剛才我陪阿陶瞓果陣,我同佢喺大人床,佢隻小鬼未瞓掛住玩,於是我又陪佢玩一輪,教佢將個口張開合埋發出"bo~bo~"嘅聲,佢拿拿聲吐左個奶咀跟住學,好快就學會,仲好開心咁對住我笑 果刻,我望住佢,我真係好慶幸自己有咁嘅日子,心諗,如果返左工,仲邊有咁多閒情日緻,放左工返黎又沖涼又煮飯又做家務,都無晒心情~!

加油~! 其實我對自己將來有時都會覺得迷茫,都會擔心跟住會點...不過,每次想到咁,我就會諗起,既然天父為我一定預備左依家有嘅野,將來,佢都會為我預備,俾我知道,我當走嘅前路

子爵府

za.....好多謝你既鼓勵, 你既金句真係好touching~ 感動到我想喊~ :-(
Za 寫道:
"Trust in the Lord with all your heart and lean not on your own understanding; in all your ways acknowledge Him, and He will make your paths straight" Proverbs 3:5-6

[size=medium]姊妹們,彼此提醒,彼此鼓勵,共勉!

子爵府

koko.....我已經 左佢~
PochaccoKoKo 寫道:
如果我係你, f.7 咁樣同我講, 我一定會dump 佢囉

[quote]
ypt 寫道:

子爵府

yes, yes~
米水 寫道:

男爵府

Hi
ypt 寫道:
yes, yes~ [quote]
米水 寫道:
[/quote]

伯爵府

仲好凌厲添呀~ :mrgreen: :lol:
ypt 寫道:
yes, yes~ [quote]
米水 寫道:
[/quote]

男爵府

米...this time, pls book yr function room for at least 3 hrs. Last time just 2 hrs were really rush and we didn't have enough time to chat ar!

侯爵府

早晨~

子爵府

all & mon,

Good morning!

大宅

GOOD MORNING ~

琴晚你地d留言好touching...

子爵府

唉!真係羡慕死人呀! 

我為免細啷啷認庸作母,所以就算點累都好,我放工後都一定倍住佢,同埋夜晚自己照顧番佢。暫時佢都好痴我。 :mrgreen: [quote]
米水 寫道:

剛才我陪阿陶

男爵府

Mcdull...你就好啦, 細long long 咁痴你, 我隻小ko咩人抱都無問題, 有時真係懷疑佢究竟知唔知我係佢亞娘呀 :-( :-( :-(

[quote]
Mcdull 寫道:
唉!真係羡慕死人呀! 

我為免細啷啷認庸作母,所以就算點累都好,我放工後都一定倍住佢,同埋夜晚自己照顧番佢。暫時佢都好痴我。 :mrgreen:

子爵府

hi~ all....morning~

mcdull.....唔洗羨慕啦, 你好快都會有人養, 到時3個男人(你老公& 2 son)養你一個, 你未仲幸福~ 到時真係羨慕死我tim~ [quote]
Mcdull 寫道:
唉!真係羡慕死人呀! 

我為免細啷啷認庸作母,所以就算點累都好,我放工後都一定倍住佢,同埋夜晚自己照顧番佢。暫時佢都好痴我。 :mrgreen: [quote]

首頁

尾頁

跳至