烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問你們用什麼牌子,型號的洗衣機,抽油煙機,電磁爐?

因層樓要開始裝修,想問你們意見及經驗,
你們用開咩牌子及型號洗衣機,抽油煙機,電磁爐?
好用嗎?有咩意見?吾該晒 ?-(
[img][/img][size=xx-large]ahhhhhh~~

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

Re: 請問你們用什麼牌子,型號的洗衣機,抽油煙機,電磁爐?

洗衣機,同抽油煙機我用惠而浦都ok, 電磁爐是否即煮食爐?
煮食爐我用National, 火力都ok. 買之前最好夾下價, 價錢可以相差好遠.

大宅

Re: 請問你們用什麼牌子,型號的洗衣機,抽油煙機,電磁爐?

thx a lot kianmama~~

還有其他媽媽可以比d意見我嗎? ?-(
kianmama 寫道:
洗衣機,同抽油煙機我用惠而浦都ok, 電磁爐是否即煮食爐?
煮食爐我用National, 火力都ok. 買之前最好夾下價, 價錢可以相差好遠.
[img][/img][size=xx-large]ahhhhhh~~

男爵府

油煙機-惠而浦
洗衣機-惠而浦
煮食爐-National石油氣

別墅

油煙機-TGC
洗衣機-愛朗
煮食爐-TGC

別墅

吾好用china磚

男爵府

育兒性格勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

洗衣機 - 金章牌 ZANUSSI
抽油煙機 - 不知明雜嘜牌子
電磁爐 - 係唔係即係煮食爐? 如果係. 就用緊林內牌

大宅

牛咪咪,

你意思是中國生產的瓷磚嗎?
牛咪咪 寫道:
吾好用china磚

珍珠宮

2024年龍年勳章

抽油煙機 : 德國寶

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

油煙機-德國寶(歐洲煙導式)
洗衣機-西門子
電磁爐-gemini雙子星

大宅

hi chum,

請問你的電磁爐-gemini雙子星是那型號?係幾多W?係米雙爐頭架?
會吾會電費貴左好多呢?
so many questions~~pls reply
chum 寫道:
洗衣機-西門子

男爵府

畀面勳章

抽氣扇-無裝油煙機
洗衣機-惠而浦 夠左一年壞泵
煮食爐-STELLA 不過不失 但個制有D壞

男爵府

畀面勳章

油煙機~富士皇
洗衣機~金章TE862V
電磁爐~尚朋堂…打邊爐先用

大宅

我都諗緊富士皇抽油煙機
我朋友用緊Fit150佢大力推介,話又靜又吾洗裝喉
monchan你用係咩型號呀?係邊樹買幾錢呀?

都好似幾多家庭用金章洗衣機喎∼有咩優點可吾可以講下呀
monchan 寫道:
油煙機~富士皇
洗衣機~金章TE862V
電磁爐~尚朋堂…打邊爐先用

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

happyiris1208,
我哋其實好少煮飯, 如果同以前比, 電費又無話多咗好多, 我覺得個爐都幾靚, 最緊要容易淸潔, 以前個煤氣爐好難攪.
click here

happyiris1208 寫道:
hi chum,

請問你的電磁爐-gemini雙子星是那型號?係幾多W?係米雙爐頭架?
會吾會電費貴左好多呢?
so many questions~~pls reply [quote]
chum 寫道:
洗衣機-西門子
[/quote]

男爵府

畀面勳章

我買咗Fit-150MV...$2980...工展會買…包安裝...不過有廚柜開孔要$50(因為舊機ge孔未必啱)...真係好用ar...好靜抽得勁...易清潔...d鋼水好厚…而佢仲係made in japan已經有信心喇!

大宅

最緊要易清潔
thx~~chum
chum 寫道:
我?其實好少煮飯, 如果同以前比, 電費又無話多?好多, 我覺得個爐都幾靚, 最緊要容易清潔, 以前個煤氣爐好難攪.
click here

[quote]
happyiris1208 寫道:
hi chum,

會吾會電費貴左好多呢?
so many questions~~pls reply [quote]
chum 寫道:
洗衣機-西門子
[/quote][/quote]

大宅

thx~~monchan

抽油煙機我決定買富士皇啦
monchan 寫道:
我買?Fit-150MV...$2980...工展會買…包安裝...不過有廚柜開孔要$50(因為舊機ge孔未必?)...真係好用ar...好靜抽得勁...易清潔...d鋼水好厚…而佢仲係made in japan已經有信心喇!

男爵府

畀面勳章

裝左之後…記得上o黎同我地分享ar

子爵府

原帖由 牛咪咪 於 07-1-17 11:11 發表
油煙機-TGC
洗衣機-愛朗
煮食爐-TGC

油煙機-TGC ~ ok嗎??? 幾多錢呀??? 係咪用煤氣會貴些呀???

首頁

尾頁

跳至