跳至

首頁

尾頁

民房

回覆:禮賢正校舊年要排通宵嗎?

幾號面試呀?好似有幾間都撞期?
就算排到攞到表,面試先黎撞期都唔知點好

大宅

回覆 pgpapamama 的帖子

K1

大宅

雙非單非嘅出生率,係六成呀!

男爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 hashtag影視迷勳章

我昨晚八點經過,門口已有十個人左右…

我住附近,都想第時BB喺呢間讀,方便湊,咁排法點頂…
我嗰個仲要係細龍B,到時死得。

今朝諗住去開放日睇下間學校好唔好,結果老公話唔好去。
我以為有乜問題啦,佢話頭先出街睇過,打晒蛇餅唔會入唔到去!

大宅

回覆:MoutonB 的帖子

打蛇餅係攞表,好多攞完就走。反而冇咩人入去參觀,幾冷清

大宅

我同2012囡囡去左參觀英語教學示範,點知校長話其實lee個示範係打算比2011bb睇,下,你open day 係預左大家都會黎睇丫媽,點解要咁講野。而且人家開放日前已說報名表\"派元即止\",唔打都重好,打左之後家長們點會唔驚,不過係無預計佢360份表有大部份留哂比啲哥哥姐姐讀過嘅小朋友。無法啦,人地串得起,派小一派得咁好。(個人意見,不喜勿插)

複式洋房

吓,派小學係睇家長選擇同彩數,唔係好關間幼稚園事喎!咁間學校多學生,入熱門學校的的人數就一定相對細校多啦!
不過我都唔係好鍾意啲幼稚園全年得一兩日派表,要家長大排長龍,幫學校做勢咁!你話指定幾日交表就話啫,攞表都要苦了家長!

大宅

回覆:lovelychi 的帖子

如果哥哥姐姐已入左出名的小學,咁細佬妹有分加,呢d根本唔關間幼稚園事,如果全港小學係面試收生,佢都派得好就話係學校叻啫

lovelychi  完全同意你的說法  發表於 13-9-29 12:09

大宅

回覆:loklokfamily 的帖子

我無去排,但鄧如果排了成晚但攞唔到表的家長好慘

男爵府

引用:我無去排,但鄧如果排了成晚但攞唔到表的家

原帖由 loklokfamily 於 13-09-29 發表
唔使擔心,排咗成晚嗰d唔會攞唔到,攞唔到嗰d只係朝早大概6點半後到的。

男爵府

引用:吓,派小學係睇家長選擇同彩數,唔係好關間

原帖由 lovelychi 於 13-09-29 發表
吓,派小學係睇家長選擇同彩數,唔係好關間幼稚園事喎!咁間學校多學生,入熱門學校的的人數就一定相對細校 ...
認同

民房

引用:我無去排,但鄧如果排了成晚但攞唔到表的家

原帖由 loklokfamily 於 13-09-29 發表
我鄧攞到表但係撞期面試果d慘呀,排成晚分分鐘仲要取捨見邊間
有無人知幾時面試呀?分享下?

男爵府

19號,交表時就會有時間俾你。

男爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 nikoyan63 的帖子

我嗰個都係2012年出世,想去開放日都係想BB玩下,個校長咁講唔得…
開放日冇年齡限制,咁巴閉咪寫埋只限2011年出世。

我喺返屋企經過見到張Banner寫得好好咁,有得玩又有示範先想去到。
我嗰日病病地…唔太去到,老公見門口咁多人就話唔好去。

大宅

回覆:MoutonB 的帖子

其實我知道校長係為左11bb好,比佢地啲拎到表嘅媽睇下,但表達方式用錯左,所以我唔打算岀年排lee間。

伯爵府

我果日都有去,同參觀過,我去過正分兩校,覺得正校d人好似一般咁,分校d老師好d,唔知關唔關佢正校太多人既問題。

我仔讀緊救世軍N,捻緊好無直上算

複式洋房

回覆 花花b 的帖子

花花b,救世軍係咪真係要一出世就要報?你覺得bb讀得好嗎?

伯爵府

引用:回覆+花花b+的帖子花花b,救世軍係咪真係要

原帖由 runningmon 於 13-09-29 發表
回覆 花花b 的帖子

花花b,救世軍係咪真係要一出世就要報?你覺得bb讀得好嗎? ...
我捻睇果年多唔多人報,我係我仔半歲大先去交表咋,當年排25呀!
佢返學好開心呀

複式洋房

這排有左第二個,嘔到七彩!星期六早上睇到朋友前晚whatsapp講緊排隊,即刻拍醒老公!我老公六點幾去到,排到佢剛冇籌!佢係第281個!即係個日派左280分表!激死佢!佢話睇住d人打尖都冇辦法,對囡囡講爸爸盡哂力!

大宅

引用:這排有左第二個,嘔到七彩!星期六早上睇到

原帖由 yt_christina 於 13-10-01 發表
這排有左第二個,嘔到七彩!星期六早上睇到朋友前晚whatsapp講緊排隊,即刻拍醒老公!我老公六點幾去到,排 ...
最怕見到人打尖.....下年到我,好驚

首頁

尾頁

跳至