跳至

首頁
12345...72

尾頁

侯爵府

睛靈勳章

Re: 第二胎既媽咪, 請進 !

Hi! PriscillaNg ,

妳new bb 同仔仔隔3年, 好湊d, 冇咁辛苦. 我new bb 會同我囝隔4年.

公爵府

版主

Meisuen
Hello

侯爵府

睛靈勳章

julia,

hello! 妳bingo左 ?

公爵府

版主

Meisuen

侯爵府

睛靈勳章

julia,

好開心呀 ! 恭喜晒 ! 仲同我月同一月份生, yeh! 妳預產期幾時 ? 我係中秋節呀 !

公爵府

版主

Meisuen
我係 9 月 27日,但係醫生又話要等照到心跳至再準o的

我覺得今次辛苦o的,左右兩邊成日陰陰痛,有時拿住痛

侯爵府

睛靈勳章

julia,

放鬆d啦 ! 我淨係成日肚餓, 但食野又肚漲 ! 妳 register 醫院未 ?

公爵府

版主

Meisuen
我無緊張呀,尋日睇醫生我話俾醫生知,佢話好似谷m 咁呀嘛,又無話咩

我都係成日肚餓(上次都係咁),但係食完又無漲喎

我登記左廣華(同上次一樣) :mrgreen:

侯爵府

睛靈勳章

julia,

我去東區尤德同上次都一樣 ! 妳幾時講比囡囡聽 ?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

julia,
恭喜晒ar!! 好開心我地都會係9月mami

公爵府

版主

Meisuen
講左啦

manman

民房

如果冇事的話,我第二個BB大概會在9月頭出世!
這一胎令我很擔心,因為由 confirm 咗就開始作
小產,都卧了3天床的,不過都是日日流啡,量就
唔係好多,攪到我時刻都提心吊膽,驚隨時小產!
:-(

大宅

你地好呀,上星期日用棒棒証實有左,而昨天亦到醫生度驗血,報告應該呢幾日有.呢幾日都有流啡,但醫生話都是正常,因為有些媽咪係會有流啡.而家個女五個月.

大家多多指教.

侯爵府

睛靈勳章

julia, manman,

好開心, 由同妳地一齊等bingo, 而家又一齊bingo第二胎 ! 不如搵日出黎認識下 !

侯爵府

睛靈勳章

擔心的媽咪,

唔洗驚啦 ! 我第1胎時都係咁! 卧床成個禮拜tim la. 好多媽咪都有呢d情況, 放鬆d啦 !

擔心的媽咪 寫道:
如果冇事的話,我第二個BB大概會在9月頭出世!
這一胎令我很擔心,因為由 confirm 咗就開始作
小產,都卧了3天床的,不過都是日日流啡,量就
唔係好多,攪到我時刻都提心吊膽,驚隨時小產!
:-(

侯爵府

睛靈勳章

ctbaby,

佩服! 咁快追多個 !

ctbaby 寫道:
你地好呀,上星期日用棒棒証實有左,而昨天亦到醫生度驗血,報告應該呢幾日有.呢幾日都有流啡,但醫生話都是正常,因為有些媽咪係會有流啡.而家個女五個月.

大家多多指教.

侯爵府

睛靈勳章

想問下大家有冇買生仔保險? 我個manulife agent propose 我買, 但要一次過比 $6千幾, 生左之後會比番一半比妳買bb保險, 妳地點睇 ? 我嚴貴 !

大宅

Meisuen,
你好.其實...最衰都係個c6,唔做任何安全措施.不過我都唔介意咁快,因為年紀大喇.

Meisuen 寫道:
ctbaby,

佩服! 咁快追多個 !

[quote]
ctbaby 寫道:

大家多多指教.
[/quote]

洋房

hi 各位

因為我dm唔準,所以我唸應該係九月尾十月頭。我想問你地仲有冇抱個大的b呀。我仲係成日抱呀,我個大b而家歲半。

子爵府

好媽媽勳章

hi,
其實我都係第二胎, 我個女都5歲9個月, 應該係你o地d bb之中最大
我都有流啡, 醫生話正常, 最緊要休息, 本來我琴日已經冇, 點知我老爺失驚無神走上黎仲著住對鞋通屋走 , 之後我拖一拖地就又有過, 無法, 真係要訓足成日...
我想要9999呀...

首頁
12345...72

尾頁

跳至