跳至

首頁
23456...72

尾頁

別墅

Re: 第二胎既媽咪, 請進 !

Meisuen,
情況好似令人好擔心喎 我生之前一胎時,啱啱是SARS時期,醫院內唔多人,而且冇必要都唔會有身體接觸。

你工人肯學就好啦!我都未同我工人講我有咗,唔知佢有咩反應呢

rebeccachor,
我仲未正式同人講呀!雖然個肚已有少少現(可能是我太肥 ) 有D 人可能已經估到,但宜家講又好似好早

大宅

Meisuen,
你去邊間醫院呀?

Meisuen 寫道:
各位姊妹,

我今朝去醫院驗血! 好 c 多大陸孕婦黎! 成30-40個, 好誇張!所以好擔心呀! 佢地又嘈, 又冇禮貌, 成日推人, 攪到個護士長出黎鬧佢地呀 !

大宅

各位0709的豬媽媽,去下呢度update下d資料,等大家有個照應喇.

請click入
0709豬媽候產室

侯爵府

睛靈勳章

ellieto,
我上一個都係sars時生, 同妳好岩! 妳打算幾時講比工人聽 ?

EllieTo 寫道:
Meisuen,
情況好似令人好擔心喎 我生之前一胎時,啱啱是SARS時期,醫院內唔多人,而且冇必要都唔會有身體接觸。

你工人肯學就好啦!我都未同我工人講我有咗,唔知佢有咩反應呢

侯爵府

睛靈勳章

ctbaby,

我係東區尤德 !

[quote]
ctbaby 寫道:
Meisuen,
你去邊間醫院呀?

[quote]

大宅

聽講東區尤德幾好.

Meisuen 寫道:
ctbaby,

我係東區尤德 !

[quote]
ctbaby 寫道:
Meisuen,
你去邊間醫院呀?

[quote]

侯爵府

睛靈勳章

ctbaby,

係呀, 而且間醫院叫做新d啦 ! 我上1胎都係東區生. 係尼妳係加拿大有冇產前驗查 ? 生仔洗唔洗比 $$ ?

大宅

大家有無覺得開始見肚? 牛仔褲已經開始緊緊哋啦 ?-(

侯爵府

睛靈勳章

PriscillaNg,

未喎!

大宅

我而家只係驗左血,再到四月初先照u/s,呢度唔同香港,佢地唔會咁早照架.由於我唔係加國人,所以如果要係度生,順產都要成HK$15萬架,我冇咁多錢,所以我要返香港生囉.

Meisuen 寫道:
ctbaby,

係呀, 而且間醫院叫做新d啦 ! 我上1胎都係東區生. 係尼妳係加拿大有冇產前驗查 ? 生仔洗唔洗比 $$ ?

子爵府

好媽媽勳章

緊呀.........

PriscillaNg 寫道:
我想要9999呀...

大宅

有呀, 我仲有時把褲頭鈕鬆開

PriscillaNg 寫道:

大宅

其實我係在職媽媽, 我每日都要揍我個女到我99屋企, 放工食完晚飯後就揍回自己屋企, 而我99係住唐樓o架, 仲要5樓呀, 所以每晚都唔想行上去...:-( :-( 而家務我都做少左好多啦, 因為真係無精力去做了...

Meisuen 寫道:

妳可以請家務助理暫時幫手架嗎 !

[quote]
rebeccachor 寫道:
HELLO 各位!

我剛已通知各方好友我有喜了!! 雖然唔係預期有 (係意外), 但都好開心, 不過e 排就累左d, 同成日作嘔囉.... :cry: :cry: 同埋個女只有1歲多, 工人要2月尾先到, e +都好辛苦呀....
[/quote]

子爵府

好媽媽勳章

我係全職媽咪, 因為見紅, 所以都搵家務助理, 真係輕鬆好多, 一個星期兩次, 負責買送煲湯吸塵拖地洗衫晾衫接衫.

rebeccachor 寫道:
其實我係在職媽媽, 我每日都要揍我個女到我99屋企, 放工食完晚飯後就揍回自己屋企, 而我99係住唐樓o架, 仲要5樓呀, 所以每晚都唔想行上去...:-( :-( 而家務我都做少左好多啦, 因為真係無精力去做了...

[quote]
Meisuen 寫道:

妳可以請家務助理暫時幫手架嗎 !
我想要9999呀...

公爵府

版主

adacc
Take care ah

ctbaby
我今日都唔多鍚身,執 files,搬左8箱紙(我負責訂文具用品),之後坐返埋位覺得肚痛,好後悔 :-|

Meisuen
我住深井 :mrgreen:

廣華除左多大陸人,仲有好多阿叉

PriscillaNg
我本身得窄身牛仔褲,已經緊,同埋痛,已轉著大肚褲,不過就鬆少少

侯爵府

各位第二胎既媽咪好:

我剛剛驗到又有左,我打算開刀生,你地有無好的開刀生婦產科醫生介紹呢?

大宅

JuliaCheng,
你真係要小心d呀,其實我都好煩,因為呢度好遲(成16wks)先至會同你照u/s,有時真係好擔心個胎.

JuliaCheng 寫道:
adacc
Take care ah

ctbaby
我今日都唔多鍚身,執 files,搬左8箱紙(我負責訂文具用品),之後坐返埋位覺得肚痛,好後悔 :-|

Meisuen
我住深井 :mrgreen:

廣華除左多大陸人,仲有好多阿叉

PriscillaNg
我本身得窄身牛仔褲,已經緊,同埋痛,已轉著大肚褲,不過就鬆少少

別墅

報到!! 我都係第二胎, 大仔就快17個月

其實都好 surprise, 我係早兩week 去睇氣管知道有BBo既, 話說醫生叫我照肺, 咁我話未period 怕唔怕, 但自己驗o左 N 次都無喎!! ?-( 佢就叫我驗多次啦, $63 之嘛, 咁就中o左

約左張國良2/12第一次檢查, 上次都係搵佢check, 到最後o向 QE 生, 但個經歷實在太恐佈, 今次堅決入私家生 (希望有位!!)

大宅

我都諗緊, 去私家生都可能會係大陸人多, 我老細個女3月頭生, 佢book養和都有2成係大陸人 我邊有佢咁多$係養和生呀.

別墅

我都好擔心, 我諗住去浸會o乍...希望可以早D book 定啦!!

首頁
23456...72

尾頁

跳至