跳至

首頁
45678...72

尾頁

公爵府

版主

Re: 第二胎既媽咪, 請進 !

Meisuen
我無上次咁好胃口,朝朝作嘔,有時食少少野就頂住,總之辛苦過上次 :-|

jooo02
我都想去私家,不過 touchwood 有咩事埋單好金

我今次飲唔到 / 唔想飲奶 未開始食燕窩

BBclub2004
Take care

侯爵府

睛靈勳章

rebecca, Julia, jooo02,

我上1個都係冇咁快作嘔, 不過我就成日肚, 但一食野又頂住. 希望大家快d 捱過啦!

bbclub2004,

保重身體! 我上1個胎有啡色同紅色成個禮拜tim. 事關當初唔知有左去睇中醫, 以為m遲黎, 點知飲完d葯, 留好多啡色及紅色. 後來睇西醫先知有左. 所以我唔信中醫, 睇兩個都發現唔到我有左, 差d比佢地害 c !

子爵府

好媽媽勳章

jooo02,
sorry, 我唔係想駁, 但係我開刀生都係幾個鐘頭就落床, 傷口起碼10cm以上長... 我半夜點幾開刀, 第二朝九點就落床行, 係姑娘叫我起身要練習, 唔係我自己勇而做... 不過坦白講我係好願意, 事關我當年割盲腸住私家醫院, 好舒服, 電動床, 咩都唔駛做, 但一個星期後出院後就大鑊, 行未夠一個鐘就腫哂, 之後個疤痕核突到... 所以上次開刀生bb, 我成日爭取時間行, 傷口埋得好好多, 之後我出出入入去醫院探我女都冇問題(搭火車+巴士).
之於投訴, 係咁o架喇, 我女o係醫院時比姑娘用膠紙"痴"塞奶咀, 報紙賣覺得係虐兒, 咁我又寫信去投訴, 有相同video做証, 佢都話係對bb冇害, 唔危險, 當日我女o係醫院時姑娘解釋話等bb學習食奶咀可以用奶樽, 但其實我係餵母乳, 姑娘唔應該用奶樽免得混淆, 結果我女出院真係唔識埋身食... 投訴完醫院好快覆我, 可能o個排係城中熱話.
我想要9999呀...

別墅

靖嵐, 其實我係嬲佢態度差lor....

"用膠紙"痴"塞奶咀".... 咁都得!!

侯爵府

睛靈勳章

jooo02 ,

我暫時淨係食葉酸咋 ! 孕婦奶等緊sample 試 平日晚餐mud都食囉 ! 不過有時想食炸野 :lol:

大宅

hi~~各位靚靚mami~~~
我第一次入黎請多多指教
我有一個仔仔兩歲幾e+有左6weeks

別墅

Hi erica_fung

Meisuen, 你唔講起我又唔記得食葉酸...快D食番先......上一胎我好又係成日唔記得, 連鈣片都係, 陀到7個月個盤骨痛到c

大宅

hi~~jooo02
我上一個咩都冇食
不過呢胎就要食葉酸同多種維他命....仲要噁到個胃都出血要入院 :-( :-( :-( e+仲要keep住食止噁約先會冇噁得咁利害 :-( :-( :-(

侯爵府

睛靈勳章

jooo02 ,

我擺係公司桌上, 每日返黎咪記得食囉 !

welcome erica-fung!

侯爵府

睛靈勳章

erica_fung,

估唔到可以嘔得咁勁. 而家好d嗎 ?

erica_fung 寫道:
hi~~jooo02
我上一個咩都冇食
不過呢胎就要食葉酸同多種維他命....仲要噁到個胃都出血要入院 :-( :-( :-( e+仲要keep住食止噁約先會冇噁得咁利害 :-( :-( :-(

公爵府

版主

Meisuen
我都希望快o的無唔舒服

而家著褲好尷尬,平時o的褲整到肚痛,大肚褲就鬆

大宅

e+食左d止噁藥好左好多
e生話因為我呢胎係孖b所以會特別辛苦 :-( :-( :-(
Meisuen 寫道:
erica_fung,

估唔到可以嘔得咁勁. 而家好d嗎 ?

[quote]
erica_fung 寫道:
hi~~jooo02
我上一個咩都冇食
[/quote]

侯爵府

睛靈勳章

erica_fung ,

恭喜晒 ! 咁咪有3個小朋友囉

侯爵府

睛靈勳章

julia,

所以我著長裙

大宅

多謝~~~
Meisuen 寫道:

恭喜晒 ! 咁咪有3個小朋友囉

大宅

各位我要去訓覺la~~~
遲d見~~

侯爵府

睛靈勳章

妳唔洗返工咩 ? take a rest la!

子爵府

好媽媽勳章

jooo02,
你唔嬲我就好喇, 希望你黎緊順順利利~
o個日電視賣俄羅斯有個姑娘又係塞奶咀(又係用膠紙痴實兩邊), 結果人o地自動辭職, 仲有人查.....

各位,
我想問知唔知依家健康院仲有冇葉酸同多種維他命派? 因為我n年前係有... 不過今次我排到好後先有得檢查, 所以都去o左私家醫生度配黎食. 以前一大包食得o個幾粒... 今次冇胃口又有時嘔就記得日日食lu~
我由知道自己有bb開始就已經一日兩杯奶/豆漿等, 間唔中都有食燕窩.
我想要9999呀...

洋房

hi 靖嵐

咁快飲豆奶,唔怕涼咩?小心喎。
靖嵐 寫道:
jooo02,
你唔嬲我就好喇, 希望你黎緊順順利利~
o個日電視賣俄羅斯有個姑娘又係塞奶咀(又係用膠紙痴實兩邊), 結果人o地自動辭職, 仲有人查.....

各位,
我想問知唔知依家健康院仲有冇葉酸同多種維他命派? 因為我n年前係有... 不過今次我排到好後先有得檢查, 所以都去o左私家醫生度配黎食. 以前一大包食得o個幾粒... 今次冇胃口又有時嘔就記得日日食lu~
我由知道自己有bb開始就已經一日兩杯奶/豆漿等, 間唔中都有食燕窩.

子爵府

好媽媽勳章

chengma,
我冇戒口o架.... 嘻嘻~
不過我樣樣都唔係日日食, 會間開黎飲.
我想要9999呀...

首頁
45678...72

尾頁

跳至