母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問用人奶開米糊邊隻牌子較好??

如題.
邊度有得賣呢??

thanks~~
該用戶已被刪除

Re: 請問用人奶開米糊邊隻牌子較好??

大宅

Hi hi Mrs 利,

I use Healthy Times's Brown Rice Cereal which can blend well with water or breastmilk. I like it because it is organic and no added sugar. I bought it from City Super.

Don't know will I see you tomorrow.

Vero

大宅

我用明治或雪印糊仔

[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

大宅

我阿B 食Gerber。

大宅

Vero,

迪迪仔唔肯食粥, 所以食返轉頭, 俾糊仔佢食呀, 今日俾左雀巢試食包佢試, 可能因為甜, 所以迪迪仔勁鍾意食, 激死!!!
我唔想佢食太甜, 所以上唻問下其他媽媽意見囉.
今日佢daddy買左Gerber返唻, 我啱啱試過無雀巢咁甜, 唔知佢聽日肯唔肯食呢??
等我記住Healthy Time個名, 下次去City Super買俾迪迪仔試下先......
咁請問你係咪"坐"熱d奶奶先攞唻開米糊嫁??
另外, 其實迪迪仔o既吞嚥能力都唔錯, 咁係咪可以係米糊度加其他食材呢?? 除左香蕉呀, 水果呀之外, 仲可以加d咩呢??
如果一直食米糊, 唔食粥仔又得唔得呢??
sorry, 好多問題......

聽日我老爺奶奶入唻探我哋, 所以我唔可以join你哋啦, 唔好意思, 下次有gathering記住預埋我呀~~

Vero 寫道:
Hi hi Mrs 利,

I use Healthy Times's Brown Rice Cereal which can blend well with water or breastmilk. I like it because it is organic and no added sugar. I bought it from City Super.

Don't know will I see you tomorrow.

Vero

大宅

我仔食earth best

大宅

[quote]
Mrs.利 寫道:
Vero,

迪迪仔唔肯食粥, 所以食返轉頭, 俾糊仔佢食呀, 今日俾左雀巢試食包佢試, 可能因為甜, 所以迪迪仔勁鍾意食, 激死!!!
我唔想佢食太甜, 所以上唻問下其他媽媽意見囉.
今日佢daddy買左Gerber返唻, 我啱啱試過無雀巢咁甜, 唔知佢聽日肯唔肯食呢??
等我記住Healthy Time個名, 下次去City Super買俾迪迪仔試下先......
咁請問你係咪"坐"熱d奶奶先攞唻開米糊嫁??
另外, 其實迪迪仔o既吞嚥能力都唔錯, 咁係咪可以係米糊度加其他食材呢?? 除左香蕉呀, 水果呀之外, 仲可以加d咩呢??
如果一直食米糊, 唔食粥仔又得唔得呢??
sorry, 好多問題......

聽日我老爺奶奶入唻探我哋, 所以我唔可以join你哋啦, 唔好意思, 下次有gathering記住預埋我呀~~

[quote]
Sorry for later reply.

Yes, I would warm the cold milk first before mixing with rice cereal. But I don't warm the freshly pumped milk, as it is warm alreaduy.

I have added Spiniah, carrot, bean curd & vegetable. But in long run, we have to give babies some congee once they have been eating cereal quite well, because they need to learn how to eat some thicker & rough texture food.

I bought a lot of of things on Friday.......

大宅

Mrs利,

gerber都會比healthy times較為甜,我原先想比囡囡食healthy times,但最初買唔到,所以比佢食gerber先,上星期買到之後比佢食,佢居然lur 都lur 唔切,真係比佢激c ,我呢兩日惟有用一半一半咁溝比佢,唔想佢開始識得揀甜野食•

大宅

my BB eat earth best ....
but 好快就食粥仔lu...

大宅

fwc 寫道:
我用明治或雪印糊仔

請問"明治"甜唔甜 ?

大宅

明治有味的糊仔味道好怪,可能我選了有洋蔥的配料, 嵐嵐不喜歡食, 雪印味道都好淡
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

大宅

fwc 寫道:
明治有味的糊仔味道好怪,可能我選了有洋蔥的配料, 嵐嵐不喜歡食, 雪印味道都好淡

我想訂明治 "白米糊"
雀巢, heniz 果d 好甜, +埋媽媽奶仲甜

別墅

Gerber好, 因為無糖, nestles很甜, 但如果先食 nestles可能唔肯食 gerber

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊