樓市動向

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:kelkmk 的帖子

你都係特快揀屋架?咩樓?

伯爵府

畀面勳章

引用:你都係特快揀屋架?咩樓? +

原帖由 fan369 於 13-10-09 發表
你都係特快揀屋架?咩樓?
我收到信喇~21號到興華2~

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

別墅

我仲未收到信

伯爵府

畀面勳章

fan369 發表於 13-10-13 23:32
我仲未收到信
你之前審查左未??

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

別墅

審查左,信仲未收到,都唔知要等幾耐先收到

伯爵府

畀面勳章

fan369 發表於 13-10-16 01:31
審查左,信仲未收到,都唔知要等幾耐先收到

你好快D打去房署問, 你早我一個working day揀特快, 我下星期一收KEY, 你應該係明天....

別墅

前兩日打左去問,佢話仲未處理,佢仲話1月內先發信拎key,勁嬲,當初揀屋果日就唔好答我一兩個星期就會收到信喇

伯爵府

畀面勳章

fan369 發表於 13-10-17 23:20
前兩日打左去問,佢話仲未處理,佢仲話1月內先發信拎key,勁嬲,當初揀屋果日就唔好答我一兩個星 ...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:前兩日打左去問,佢話仲未處理,佢仲話1月

原帖由 fan369 於 13-10-17 發表
前兩日打左去問,佢話仲未處理,佢仲話1月內先發信拎key,勁嬲,當初揀屋果日就唔好答我一兩個星 ...
係啦,又話2星期內收到信,房署慢到C

[/url]

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+fan369+於+13-10-17+發表前兩

原帖由 natalielin 於 13-10-18 發表
係啦,又話2星期內收到信,房署慢到C
有無上網睇status

公爵府

引用:Quote:原帖由+natalielin+於+13-10-18+發表

原帖由 kelkmk 於 13-10-18 發表
有無上網睇status
我收咗key架喇

[/url]

別墅

回覆:natalielin 的帖子

你幾耐收到key?

公爵府

引用:你幾耐收到key? +

原帖由 fan369 於 13-10-18 發表
你幾耐收到key?
我第一日揀,正式收key係十月十日!

[/url]

別墅

回覆:natalielin 的帖子

你揀左邊區?

公爵府

引用:你揀左邊區? +

原帖由 fan369 於 13-10-18 發表
你揀左邊區?
葵涌嗰邊

[/url]

別墅

今日你去睇屋,ok嗎?地方大嗎?有幾多平方尺?

複式洋房

回覆 Natalie1 的帖子

請問你是選特快樓嗎? 咁間屋有咩問題呢? 幾多人申請? 我等了7年派了2次都唔好 1. 東涌 2.翠屏1樓 冇要到

複式洋房

回覆 natalielin 的帖子

我申請了巳7年但都沒有申請過特快.....其實係咪應該都要申請吓 睇吓 呢?

大宅

好媽媽勳章

引用:回覆+Natalie1+的帖子請問你是選特快樓嗎?+

原帖由 WJJ 於 13-11-06 發表

請問你是選特快樓嗎? 咁間屋有咩問題呢? 幾多人申請? 我等了7年派了2次都唔好 1. 東 ...
係呀我選特快,間屋有白蟻!4人申請

複式洋房

咁你怎樣解決白蟻問題? 屋有多大? 還有咩吸引你要間屋?

首頁

尾頁

跳至