懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題…究竟大家幾時安裝 BB床?

BB出世前好多野要買定嘛,依家七袋八袋堆佐個小山丘/ _ \
你地又會唔會喺BB出生前買櫃放野?

C6 嫲嫲話咩都唔好搞,滿月先整得野
我真係r 晒頭,d 野都唔知點放好

大宅

回覆:ricciau 的帖子

梗係買定哂啦,因為買左番來你要清潔或者消毒下,到BB出世就好忙,你又唔出得街,冇時間再買的了。

男爵府

回覆:BB床你地幾時買&裝,出生前or後@@

百無禁忌!!

我有買BB櫃,整好哂,放埋BB嘢!
如果唔係咁,會好亂。
我老公襯我返工亦有鑽牆整層架。

香港地咁細,邊有地方放到滿月喎……

男爵府

我買定 但都係因家人話生前唔好整呢d野 所以同你一樣堆到左一堆右一堆 好亂 但都會先洗乾淨 準備好先
但我家人話等到生個日就可整 櫃裝好佢

珍珠宮

出世前買同埋裝, 新床要起碼一個月散味, 而且出左世咁忙, 邊得閒做

大宅

回覆:ricciau 的帖子

Bb床1個月前買定,裝好睇到無問題後會拆返,等b出世先行床。櫃28w買定清洗好,衫仔及床被套裝會洗好再放入櫃封口(防塵)。

別墅

引用:如題…究竟大家幾時安裝+BB床?BB出世前好

原帖由 ricciau 於 13-10-06 發表
如題…究竟大家幾時安裝 BB床?

BB出世前好多野要買定嘛,依家七袋八袋堆佐個小山丘/ _
我都想知

大宅

回覆:BB床你地幾時買&裝,出生前or後@@?

其實BB床睇下你買邊隻,好似0/3baby都唔會有味,當然最好都吹幾日風先,同好易安裝,唔使15分鐘就可以瞓得,最緊要係睇有無貨。

大宅

回覆:BB床你地幾時買&裝,出生前or後@@?

之於櫃,可以暫時用住膠櫃/膠櫃桶,不過要睇下長遠想用膠/木,如果都係想用木,最好早少少買,因為真係會幾大陣味,BB出左世,聞陣味就更加唔好。

侯爵府

出世前買好bb床,因為唔一定有貨,要訂貨同送貨
不過就1~2個月前先會安裝
要清潔抹乾淨,又要吹下陣傢俬味

我都有買個5桶櫃放bb衫同用品,都係出世前搞掂

唔通bb出世第一個無床訓?要到滿月先有bb床?
襯依家仲ok就預備好d野,到時坐月要爭取時間休息,唔通到時先開始執野
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

大宅

我打算張BB 放在BB提籃先( 安在BB 車上), 到時或者3個月後再安裝床仔。 唔知work 唔work 呢 ?

別墅

畀面勳章

haaa , 我而家岩岩5個月~

我孖胎, 己經裝好左1張床仔, 比工人姐姐清潔同散味, 車仔又買左~ 奶樽個d都搞掂哂啦~~~

我比較鐘意咩都自己挑選1番, 所以趁而家有氣有力有精神, 又有bb 展好搞掂,
如果唔係到時我老公乜都唔知買咩又乱買1通.. haa

所以我而家得返d 咩沖涼野啊, 同埋被仔床圍個d未買咋... haaaa

大宅

ChristyChung 發表於 13-10-7 10:22
haaa , 我而家岩岩5個月~

我孖胎, 己經裝好左1張床仔, 比工人姐姐清潔同散味, 車仔又買左~ 奶樽個d都搞掂 ...

你好利害呀? 咁快已經準備大部份。
沖涼野, 我見團購有 C字頭, 但唔知實際平左幾多。

我都係5個月, 暫時有BB車, 有d BB衫仔, 被仔。

其他, 都係等人地送。。

別墅

畀面勳章

firefoxy 發表於 13-10-7 10:31
你好利害呀? 咁快已經準備大部份。
沖涼野, 我見團購有 C字頭, 但唔知實際平左幾多。
沖涼野我未買啊~ 原本早幾日bb展個陣想買埋~ 但我c6話伯過期~ 唔想放太耐, 同埋bb 岩岩出世頭個1個月可以用水沖only~ 所以佢話唔好咁早買~~

抱被, 和尚3仔個d taobao 訂左d返黎~ 而家等工人清潔就得喇..haaa...
我覺得愈近生得個陣搞, 個人就愈攰...

同埋呢d時候搞唔錯啊~ 天氣好, 行得又爽~ 最梗要ga係唔好迫埋哂1次過搞啊ma(我都怕到時心急會乱買) .. 找咭數都分幾個月啦~

複式洋房

回覆:cherryhkl 的帖子

嗚,佢叔搬走佐,想用佢間房做bb房
要掉晒佢d 爛衣櫃呀,床呀
出面廳仲有個發黃發臭嘅鞋櫃都想掉

好想好想先斬後奏掉晒佢,買過d 啱用嘅返來
不過我地一郁野,第時bb有咩事就入晒我數

大宅

引用:嗚,佢叔搬走佐,想用佢間房做bb房要掉晒佢

原帖由 ricciau 於 13-10-07 發表
嗚,佢叔搬走佐,想用佢間房做bb房
要掉晒佢d 爛衣櫃呀,床呀
出面廳仲有個發黃發臭嘅鞋櫃都想掉
咁拆櫃裝櫃、安床你唔係屋企咪得囉,我等啲師傅搞掂晒先返屋企

珍珠宮

畀面勳章

.........滿月之前BB訓邊??

裝果陣你唔好在場,同裝之前用掃把掃下床頭等地方

通知胎神讓開D就得架啦,

男爵府

阿b出世前搞掂晒。。咁岩阿B出世前1星期搬屋。。。所以係安頓好晒bb出世。。

珍珠宮

我12月生BB,今個月已經買床仔、high chair。下個月才買補品俾自己。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至