親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我地5大5小(7歲),14/11飛曼谷,4日3夜,打算會去曼谷以下地方:

Day 1 Thur
1. 11:10 am 到新機場,往酒店check in
2. super rich 換$, 行下附近Big C
3. Asiatique

Day 2 Fri
1. Kidzania
2. Hajime機械人餐廳 dinner (Buffet)

Day 3 Sat
1. Taling Chan水上市場
2. Fantasia Lagoon Water Park or Siam Park
3. Alpaca View (睇草泥馬)or Chocolate View (dinner)

Day 4 Sun
1. JJ Market
2. 機場

大家覺得点? 酒店機票同機場接送10 van 我都book 晒,但係機械人餐廳同Alpaca View, Chocolate Ville 就唔点book!有冇jm 知点book?

Alpaca View (睇草泥馬)定 Chocolate View 好D ?

Fantasia Lagoon Water Park Siam Park 好D ?

我見hotels2Thailand 有Kidzania 嘅飛賣,仲好平,有冇jm試過買,可靠嗎?

希望大家比D意見!
Thank you very much!

珍珠宮

BK Milk勳章

Alpaca View (睇草泥馬) or Chocolate View (dinner) -- 有小朋友去Alpaca View好D, 我朋友9月中去完, 佢話岩小朋友, 有幾種動物 (羊駝, 白兔, 豬...), 食的以西餐為主, 不是特別平, MENU上有D係寫泰文, 可以問staff 叫泰文果d泰菜, 平少少的 當日佢星期日去完JJ market去, 坐taxi過去 (THB1xx), Alpaca View係近果邊... 佢地冇book檯, 當日5點幾去到, 所以有位 如果你想book位, 可以like佢FB page.

Chocolate Ville 係景為主, 影相岩d

大宅

回覆:11月去曼谷,可以比D意見我嗎?

Thx! ccyin
我book 到Chocolate Ville

公爵府

機械人餐廳可以不去, 唔好食

子爵府

回覆:wunwunmum 的帖子

有時間值得去河邊夜市呀,是新的!

大宅

回覆:GraceLui 的帖子

機械人點唔好食法?我地仲諗住慶祝生日添!

大宅

wunwunmum 發表於 13-10-15 09:15
Thx! ccyin
我book 到Chocolate Ville

請問係咪得一間餐廳,同埋係咪book車去好d?請分享^^

公爵府

回覆 wunwunmum 的帖子

佢有打邊爐同一些日本sushi, d野好一般, sushi唔好味, 任飲的飲品好難飲. 佢個卓頭只是一個機械人取食物給你同幫你收番d碟, 冇咩特別

大宅

回覆:GraceLui 的帖子

D機械人有冇跳舞?

GraceLui  有, 簡唔中  發表於 13-10-16 14:53

大宅

引用:Quote:wunwunmum+發表於+13-10-15+09:15+Th

原帖由 pistos2001 於 13-10-16 發表
請問係咪得一間餐廳,同埋係咪book車去好d?請分享^^
Book 車當然好D,不過可能都係的士!

伯爵府

引用:D機械人有冇跳舞?

原帖由 wunwunmum 於 13-10-16 發表
D機械人有冇跳舞?
有架,

伯爵府

回覆:11月去曼谷,可以比D意見我嗎?

8月中去過, 可以餵小動物,又有2個攤位遊戲, 有千秋打, 我地一行17人,個個都好滿意, 回程要佢幫手截的士返jj market. D staffs 好nice. 5係多人識英文, 但佢地會用i phone翻譯, 我地去時重話咁遠早知5去, 回程大家都好滿意, 坐出面可以好近接觸小動物, 5臭, 佢地食食下又去餵又去玩, 真係好正, 值得一去

伯爵府

如果有小朋友佢地幾開心架,我地上年去曼谷個間,今年去左芭提雅個間, 成就普普通通, 至在比佢地見下機械人放下盤囉

nwunmum 發表於 13-10-15 15:45
機械人點唔好食法?我地仲諗住慶祝生日添!

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:pat614 的帖子

我朋友都話幾好

伯爵府

佢重同我地影左相放左係佢地fb R

yin 發表於 13-10-16 23:54
我朋友都話幾好

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:pat614 的帖子

我都係佢地FB見到我朋友的背影