夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

等囝大點或k1再另作打算?!

禁止訪問

回覆:goby1115 的帖子

男爵府

點解要選擇離婚

為左小朋友晤好輕易離..除左出軌..無野唔可以解決喔
今天再大的事,到了明天就是小事,
今年再大的事,到了明年就是故事。
不需要太計較、太在意,一切都會過去。

大宅

回覆:有無jm全因囝太細先繼續呢段婚姻關係?

Me

別墅

回覆 goby1115 的帖子

大子1嵗半,懷孕 4個月,每次都粗口,上次夜晚12點仲趕我走,要同我爭大子。
最後。。。全因囝太細先繼續呢段婚姻關係。。等到,,大子讀中學先離婚。依家相對無言。表面扮無事

大宅

cheungts 發表於 13-10-14 12:56
回覆 goby1115 的帖子

大子1嵗半,懷孕 4個月,每次都粗口,上次夜晚12點仲趕我走,要同我爭大子。
等大仔讀中學仲有好多年嘅時間相處喎,樓主不如試下同C6傾下大家有咩問題,嘈交唔使趕人走嘅,一人讓一步,或者根本唔需要行到離婚呢一步呢!依家你仲懷孕中,唔好諗咁多先,好好安胎!

男爵府

wyeth冷知識勳章

我都怕個仔太細,如果無個仔,一早走左!

最近大少迷上鳥THOMAS...

別墅

我好內疚。呢幾個月,我好想離婚,終於提出了,但老公竟然以仔要脅我,同個仔講媽咪唔要爸爸,搞到個仔大哭起來。最後我要自編自導自演,同阿仔講媽媽嚇下佢啫,試下佢係咪都愛爸爸媽媽,仔才收聲。佢瞓左後,我不斷落淚。
呢件事令我明白到小孩子真的需要健全的家庭,我可以做的惟有忍受,我唔想令孩子難過。
為了孩子,我不會輕易放棄現有的婚姻,但夜闌人靜事,又有誰明白我的痛苦呢?

別墅

引用:我好內疚。呢幾個月,我好想離婚,終於提出

原帖由 susuwai 於 13-10-14 發表
我好內疚。呢幾個月,我好想離婚,終於提出了,但老公竟然以仔要脅我,同個仔講媽咪唔要爸爸,搞到個仔大哭 ...
究竟咩事唔想一齊?咁樣勉強一齊對小朋友真係好咩?小朋友到幾大先算大?

別墅

唔明各位點解覺得為左小朋友就要維持一個「表面完整」既家庭,請詳述,謝謝。

大宅

回覆:goby1115 的帖子

我都係

大宅

回覆:wong1980 的帖子

因為你既然生得佢出就一定要對佢負責任!比一個開心幸福既完整家庭佢!所以結婚前一定要睜大雙眼睇清楚!到結左婚想生bb前更加一定要諗清諗楚係咪真係要帶佢黎呢個世上!諗下自己同另一半係咪真係可以做到!因為小朋友係無辜架所以結婚,生bb都屬於係人生既重大事情!可以影響你一生!亦都影響小朋友一生!

民房

回覆 Babycaspar 的帖子

我生咗女女3.5月,結婚剛1年,巳同老公分居3個月,準備同佢傾離婚細節,我有嘗試忍,但同一個巳唔愛你嘅人生活,慘過死,我同女女走後女女都笑多咗,我明將來會有好多困難要解決,但我會面對。
我嫁佢巳知佢無錢,我覺得只要大家開心就得啦。但原來所有嘢都會變架。自己揀錯累咗女女,sorry.

大宅

回覆:Lmanhk 的帖子

咁當然自己盡左力但都改變唔到,咁就無辦法喇!做人最緊要問心無愧!經一事長一智!只要唔好再犯同一個錯就好!我相信你同囡囡以後會好幸福的,我祝福你

複式洋房

原來都有咁多jm身同感受...我自己都好矛盾..個老公only當你係生仔機器,為左兩個仔又唔可以離婚...往後幾十年點過...

翡翠宮

人地點決定我唔知
我一定唔會為仔女留係段婚姻度
婚姻係愛同承擔既結合; 缺一不可. 我唔想比仔女知道原來婚姻係一個大話; 就算分開佢地都有父有母; 只係唔再一齊住.
我認我自私, 我唔偉大

伯爵府

Lmanhk 發表於 13-10-15 03:04
回覆 Babycaspar 的帖子

我生咗女女3.5月,結婚剛1年,巳同老公分居3個月,準備同佢傾離婚細節,我有嘗試 ...
唔需要自責,你女大少少自然會明白
希望你搵到新既一片天!
優悠在澳洲

首頁

尾頁

跳至