夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

del

男爵府

我當時系同老公網上認識的。
第一次見面系聖誕節夜晚。。
果一刻,我對他一D防備心都冇。。
至於點樣取得信任,咪睇他平時做噶野,講噶野。
同埋他周圍系D咩朋友咯....
最緊要系睇他對你有冇誠意......
果陣我在大陸做野,他在香港做野。他過來上海揾我,
跟住當晚就住酒店(第一次見面)。系雙人床。
果晚,他好規矩,成兩點幾,我話我想食杯面,他即刻落去買野比我食,
當時超凍呢.....
成晚流流長,我地傾左偈,我話眼訓,之後我地就訓了。到了第二日,就一齊去食早餐,跟住送他去上機....
果日仲要搞到他部手機被人偷左。我一直講吾好意思...他都話冇所謂,好彩證件仲系度.....
他追左我半年,跟住我地就正式戀愛了。...

wcpcelia    發表於 13-10-20 10:32

大宅

回覆:有邊個既老公係網上識番黎

我同男朋友
其實我地現實生活中有common friend 但一直係網上溝通左4個月先正式見面
3個月後就一齊(因為互相覺得對方對自己有好感 )

大宅

我同男朋友
其實我地現實生活中有common friend 但一直係網上溝通左4個月先正式見面
3個月後就一齊(因為互相覺得對方對自己有好感 )

男爵府

ICQ, 第一次食左個面就叫走(因為距好7,個時我得17歲)
但無里頭我應約第2次, 好無里頭距拖左我隻手..
好無里頭咁一齊左10年.. 上年結婚今年生左囡.

所以我覺得緣份要黎擋唔住.解釋唔到

wcpcelia    發表於 13-10-20 10:33
Jolin_Yuen  哈哈, 的確冇里頭   發表於 13-10-18 16:08

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 tsangmonique 的帖子

我同我老公系香港雅虎有緣人認識的,識左唔到一年就結婚

複式洋房

我果個未算係老公~
都講一講啦

係網上討論區識既 識左2年都係朋友~~突然有日無LALA主動約我之後食左幾次飯就再追我......@@

因為佢份人比較靜 所以仲係朋友果2年 我地討論區果度有開D PARTY 佢都有出席
大家都只係知道 有對方存在

係之後交換WHATSAPP 傾多左 了解多左 佢先追我

到宜家為止都相處得唔錯~ 至於你問點增加大家既信任~ 我諗個個人都唔同
但係如果雙方無信任既話 不如唔好係埋一齊算啦!!
無謂攪到 你查我電話紀錄/WHATSAPP 我又跟"中"你咁
咁無謂 無聊既野 做黎做乜= =
俾你知道左 佢真係有小三 你咪又係得個激字 之後咪離婚 分手
無聊!

大家有互信 就唔會出賣對方! 都唔駛花時間 同精神去擔心對方係咪有小三= =

我又唔會覺得佢途某不軌WO.... 可能佢份人俾人既感覺好老實XD

大宅

del

del

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我生左仔之後一直都冇男人,到小朋友兩歲幾時...
我現時男友都係網上識,我係友緣人,早已打左(未婚單親)黎幾個字...
咕唔到我一開左就識到佢,佢亦係第一個見既人,之後就停左唔識啦!
由於未見過就只係E-MAIL傾左一個月,第一次見去飲茶後送左我返工...之後慢慢再識埋我個仔,對我個仔同我好好,個仔仲鍚個男友多過鍚我...佢係先溝到我個仔,我先開始接受佢,現在三個一齊生活都好開心.

男爵府

tsangmonique 發表於 13-10-18 16:28
咁傾左幾耐先出黎見面

一個月都無,以前唔識死, 好勇去見距的

男爵府

ICQ識左大半年,當時我仲拍梗拖﹗
之後我失戀,單身左兩個月佢先知我無拍拖,成日搵我傾計。
之後約出黎,第二次出街就見佢阿媽:pppp:﹗
好快就拍拖同居,同居左九年,四年前結婚。依家有兩個寶貝女﹗

大宅

我^^
就咁10年啦~~
哈,我之前有po過我o地點識,點一齊架,有興趣可以睇下!
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=7961110

o念起果時覺得自己膽生毛~~
我很幸福,因為有你!

大宅

icq唔記得傾左幾耐就傾電話, 晚晚傾幾個鐘傾到凌晨時間, 攪到佢返工都冇精神, 咁樣傾左幾個月先出黎見面, 約左幾次就拖左手

男爵府

應該算係外國交友網站 我老公係澳洲人
諗起果時都覺得自己好勇又有d狗
上年9月去完澳洲working holiday一年返左hk 果時都已經決定會再去多年 但未決定幾時走 然後有日係facebook見到有個交友站廣告唔知點解我會無啦啦click入去 仲比左錢加入會員....
係裡面識左d男仔 但個個知道我當時係hk就冇同我傾計 之後我就好狗咁同另外新識的2個男仔講我仲係melbounre 其中一個就係我老公啦
唔知點解當時我只係同另一個男仔坦白左我其實係hk 但佢就冇介意 繼續有同我傾計 之後同果個男仔發生左d問題就冇乜再傾 只有keep住每日同我老公傾計 其實果時覺得我老公份人有d悶...我要成日諗好多話題同佢傾 但傾傾下我地就傾出感情啦
由於果時佢仲未知我其實係hk 仲成日約我出去見面 但我就好狗地話想大家用呢個形式傾耐d先見面 如是者我地傾左3個月 我就係上年11月好勇咁訂左機票飛去melbourne見佢~
由於我地本身對對方都有好感 所以基本上第一次見面我地好快就拖手 哈哈
當然講大話係唔應該啦 所以我地拍左拖3個月 我都同佢坦白左我果時其實仲係hk 我仲好驚佢會好嬲會同我分手 所以一路講一路喊tim 不過佢就無嬲仲話我好傻 一個女仔飛到咁見佢 哈哈
今年6月我地就結左婚啦 bb仲遲d就出世 真係好開心

jump.jump  你個 CASE 同果 D 為左嫁去美國拎 GREEN CARD 上網識鬼佬既 B6 女人一樣  發表於 13-10-18 23:22
bebe12hk    發表於 13-10-18 19:20

大宅

玩online game 識,佢個陣係公會副會,咁識左我教我玩,傾電話,個陣我有男友,佢仲話吾溝人地女朋友,之後佢知我男友對我吾好,發生左件我接受吾到既事,我喊著搵佢,之後佢講左一句,你下半世有我做你最強後盾,之後我狠飛男友跟左佢,同佢一齊已經覺得非佢不嫁,之後奉子成婚,咁就4年啦。

其實味見我已經試探佢朋友,性格,我諗係相處你已經知佢係咩人,出到黎吾好咁快比人,老實,要呃一個人任何地方認識既都可以呃到,最緊要吾好洩底

男爵府

BK Milk勳章

我前夫都係icq識,當時佢有女朋友,有見過面同傾電話,到佢同女朋友有問題分手後,我先同佢開始,今年結婚七年,但分開咗。
宜家男朋友係交友apps識嘅。

別墅

引用:ICQ,+第一次食左個面就叫走(因為距好7,個時

原帖由 Honey2003 於 13-10-18 發表
ICQ, 第一次食左個面就叫走(因為距好7,個時我得17歲)
但無里頭我應約第2次, 好無里頭距拖左我隻手..
好無里 ...
我同你有九成相似呀!
我當年係ICQ識我老公嘅時候都係17歲!
我同佢傾電話傾通頂,傾咗一星期啦,之後就約出嚟見!冇幾耐,就係埋一齊!
同佢拍咗1x年拖,上年結婚,但仲未有小朋友啦正努力當中!

珍珠宮

引用:回覆+tsangmonique+的帖子我同我老公系香港

原帖由 0030 於 13-10-18 發表

我同我老公系香港雅虎有緣人認識的,識左唔到一年就結婚
me too,今日係結婚5週年

伯爵府

我都老公都系上網識

珍珠宮

我都係友緣人網站識架,果陣剛剛失戀好空虛,想識多d 人陪自己傾計,當然好多男仔想約我啦,唔知點解偏偏揀左無乜特別嘅佢。

我們在msn 傾左3個星期都交換電話,日日夜夜都send sms,一個月後佢約我食飯,食左3次飯後佢就叫我做佢女朋友喇。

拍拖3年半就結婚了

首頁

尾頁

跳至