跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

我個仔6個月大咋,所以先唔敢帶佢四圍去,我都好想帶佢返
playgroup架,但係d地方好唔就腳,搞到唔願去!

大宅

原文章由 SUKI622 於 07-7-28 16:32 發表
我個仔6個月大咋,所以先唔敢帶佢四圍去,我都好想帶佢返
playgroup架,但係d地方好唔就腳,搞到唔願去!

慢慢呢,唔經唔覺很快大,我亞女搬來這裡是19個月,由唔識行樓梯開始,現在自己上自己行,不知幾快

大宅

你個女讀幼稚園未呀?會讀邊間呀?

大宅

原文章由 SUKI622 於 07-7-28 16:54 發表
你個女讀幼稚園未呀?會讀邊間呀?

亞女08才會讀K1,今年9月-10月才會有報名表派,心目中有兩三間,不過唔知得唔得,好似熱門(德貞,祟真,等......)太陽島,深培我就NO WAY!!!

大宅

原文章由 helloapril 於 07-7-28 17:05 發表

亞女08才會讀K1,今年9月-10月才會有報名表派,心目中有兩三間,不過唔知得唔得,好似熱門(德貞,祟真,等......)太陽島,深培我就NO WAY!!!

其實太陽島出名,但係就唔係個個都話好,點解呢?我有諗過迦南,好唔好架?d人叫我睇九龍塘個d,但係我又唔識,你覺得呢?
我尋日帶左晞晞去樓下泳池游水喇,不過佢都唔係咁識玩,佢表哥就玩得好開心!

大宅

原文章由 SUKI622 於 07-7-31 11:19 發表

其實太陽島出名,但係就唔係個個都話好,點解呢?我有諗過迦南,好唔好架?d人叫我睇九龍塘個d,但係我又唔識,你覺得呢?
我尋日帶左晞晞去樓下泳池游水喇,不過佢都唔係咁識玩,佢表哥就玩得好開心!

亞女第一二次游水都好緊張,無嘜笑容,玩多一兩次之後,有咗安全感,現在時常話要去了,我唸開始時唔好比水嚇親佢,慢慢玩多一兩次,會好d
上星期亞女腸胃炎,落去樓下女醫生(蔡xx)睇,食了藥三天,亞女仍然吐all,(醫生話照食番奶都可以,只要不吃菜and水果,)後來我覺得唔對路,尋日去番兒科專科睇,專科醫生話要停奶粉,如果要食的話只可以飲豆奶配方,另外在比d強化腸的藥水,今天亞女沒有再all了,如來真是一分錢一分貨,

大宅

原文章由 helloapril 於 07-7-31 15:59 發表

亞女第一二次游水都好緊張,無嘜笑容,玩多一兩次之後,有咗安全感,現在時常話要去了,我唸開始時唔好比水嚇親佢,慢慢玩多一兩次,會好d
上星期亞女腸胃炎,落去樓下女醫生(蔡xx)睇,食了藥三天,亞女仍然 ...

我覺得大角咀好似冇邊個兒科醫生,上次個仔病都唔知帶佢去邊度睇好,我都想搵定一個近d既,有咩事都唔駛咁驚青,你結果睇邊個專科呀?

大宅

原文章由 SUKI622 於 07-7-31 17:19 發表

我覺得大角咀好似冇邊個兒科醫生,上次個仔病都唔知帶佢去邊度睇好,我都想搵定一個近d既,有咩事都唔駛咁驚青,你結果睇邊個專科呀?

我看的專科醫生是BK媽媽網上介紹的,佐敦嘉賓大廈(趙長成)都幾出名,開始是為亞女打水豆針,肺炎球針,手勢很好,今次是第一次睇病,價錢要$3xx,有問必答

大宅

請問你地有無家務助理介紹.
一星期一次.維港灣的.

子爵府

hi, 各位媽咪,
你地有冇英文playgroup好介紹(最好係西人教)?
原文章由 loloyan 於 07-8-1 09:53 發表
請問你地有無家務助理介紹.
一星期一次.維港灣的.

民房

Hello, Suki622 & Helloapril,我住港灣8座,我亞B今個月1歲啦。我奶奶隔日都帶他落平台玩(8座對開嘅兒童遊戲場),可能見過你哋:-P

大宅

原文章由 Daibobo 於 07-8-9 15:03 發表
Hello, Suki622 & Helloapril,我住港灣8座,我亞B今個月1歲啦。我奶奶隔日都帶他落平台玩(8座對開嘅兒童遊戲場),可能見過你哋:-P

我都係住8座呀,不過我都未試過帶個仔落平台玩,等遲D我地約埋一齊去玩吖!

民房

hi 各位媽咪,
我也住在港灣,不過是10座,小女今年九月升小二了,在sfa就讀。:loveliness:

大宅

原文章由 Daibobo 於 07-8-9 15:03 發表

Hello Daibobo:

我好似見過你個BB呀!

[ 本文章最後由 helloapril 於 07-8-23 15:04 編輯 ]

複式洋房

Hi, Suki622, Helloapril, Diabobo, Rihno, 我都係港灣媽咪, 住第6座. BB 9個月大. 可能大家見過面都未定?

大宅

Hi all,
我都係住係港灣一座, 我係第一批入伙既, 都住左幾年喇. 我囝囝21個月大.
希望大家多d交流下.
你地知吾知會所有play group? 我上次想報9月, 但係吾夠人開吾成. 你地有冇興趣一齊報10月呀?

子爵府

hello, 我住奧海二期, 可以加入同大家傾下嗎?
原文章由 January 於 07-9-11 23:15 發表
Hi all,
我都係住係港灣一座, 我係第一批入伙既, 都住左幾年喇. 我囝囝21個月大.
希望大家多d交流下.
你地知吾知會所有play group? 我上次想報9月, 但係吾夠人開吾成. 你地有冇興趣一齊報10月呀? ...

子爵府

海富苑-陳成增醫生, 雖然唔係兒科, 不過都ok!
有d小朋友就夾到劉榮幹,
原文章由 SUKI622 於 07-7-31 17:19 發表

大宅

原文章由 tpmak 於 07-9-12 23:57 發表
hello, 我住奧海二期, 可以加入同大家傾下嗎?

hello tpmak:

你bb有幾大呀!

子爵府

你好, 一個5個月, 一個3歲.
你呢?
原文章由 helloapril 於 07-9-13 14:15 發表

hello tpmak:

你bb有幾大呀!

首頁
12345...7

尾頁

跳至