論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人知道有咩地方可以寄野返菲律賓會平d ?

大宅

中環, 佢地會寄衫等. 可能係環球大廈..仲有得寄存
叫佢問同鄉

伯爵府

睇你住邊區, 舊區通常都有寄存+寄件/匯錢果D.

別墅

引用:睇你住邊區,+舊區通常都有寄存+寄件/匯錢果

原帖由 mylulu007 於 13-10-23 發表
睇你住邊區, 舊區通常都有寄存+寄件/匯錢果D.
如果將軍澳呢?

侯爵府

回覆:星星嘟嘟 的帖子

我工人在九龍城寄

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

每個區都有philippine shop, 呢D shop有代courier. 我工人, $500有一個大箱. 乜想寄都塞晒落去. 如一個箱唔夠要多個, 又$500. 唔係計重量, 係計箱. 總之$500包一個箱寄返philippine. Pack好後, 打電話叫courier, 如大厦有lift, 就咁放門口, 就有人來收. 但如無lift, 就要搬落地下等courier收.

前2年我自己換薄TV, 將一個大牛龜, 一個細牛龜, 比咗樓上個bun, 佢要. 就係咁pack好, 放在地下鐵閘入面, 等courier來攞.

別墅

引用:每個區都有philippine+shop,+呢D+shop有代c

原帖由 lily-of-valley 於 13-10-23 發表
每個區都有philippine shop, 呢D shop有代courier. 我工人, $500有一個大箱. 乜想寄都塞晒落去. 如一個 ...
明白
真係唔該晒

首頁

尾頁

跳至