在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我B九個月,我係全職媽媽,日日一對手揍佢,總覺得冇氣抖,加上成日扭計超級痴身,點搞,又不跟爺嫲,你地B會好地地都扭嘛?

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:BB扭計

日扭夜扭,都麻木晒,以前覺得好煩,e+都無咁好氣理佢地,扭飽扭夠見無人so佢,就自己玩or訓

複式洋房

回覆:Locar 的帖子

如果你baby唔係餓,尿濕,唔係病痛情況下扭, 應該放在床上或者安全的地方

男爵府

成日痴身,我有做野喊到拆天.屋企得我一人,一抱即笑或收聲,其實怕喊得多影響佢性格冇安全感。喊到索氣又怕入風

珍珠宮

Locar 發表於 13-10-23 16:45
我B九個月,我係全職媽媽,日日一對手揍佢,總覺得冇氣抖,加上成日扭計超級痴身,點搞,又不跟爺嫲,你地B ...
我BB係要陪,只要我咩都唔做,係佢身邊(唔使抱),就唔會扭。我都係一腳踢,好在老公體諒,晚晚放工就接力,我就可以趁機一路煮飯一路回下氣!

大大下會好D架,而家我女16M,係唔夠訓先會扭,識行仲唔搞搞震咩,而家我想捉佢都唔比我捉呀!
輸入搜索內容

複式洋房

回覆:Locar 的帖子

你有冇煲啲開奶茶比bb飲?有時bb會生奶積佢會覺得唔舒服!所以會扭計!

回覆 Locar 的帖子

Hello Locar,全職媽媽又要照顧BB同時又要做家務,真係唔容易。BB大左會識得表達自己的喜惡和要求,放BB係可以見到您的地方,您做野時要經常叫下佢既名,等BB有安全感。未夠一歲既BB,最鐘意既人就係媽媽,認到媽媽的氣味、聲音,時刻要黏住媽媽,到BB長大後您會好懷念架!

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

回覆:anna_my_baby 的帖子

哈哈,我仲以為係我個bb啞咁痴身,原來個個都係咁。咁都好啲,我仲驚佢冇安全感。
就算開往個廁所門,明明睇住我都唔得! 一抱上手即笑

別墅

我好期待bb痴我,佢依家三個月,暫時個未覺佢認到我,其實點樣先會令bb痴自己?

大宅

得閒同bb玩、笑、唱歌,照顧他的一切起居,既屎屎尿尿、食同睡,自然就會建立親子關係。

大宅

引用:得閒同bb玩、笑、唱歌,照顧他的一切起居,

原帖由 Heyheyjoyjoy 於 13-10-28 發表
得閒同bb玩、笑、唱歌,照顧他的一切起居,既屎屎尿尿、食同睡,自然就會建立親子關係。

...
還有沖涼。
老實說,我做到一半,bb都已經很跟我。

大宅

回覆:ming1228 的帖子

其實都唔駛做D咩架,你日日湊住佢,佢自然會痴住你,到時你想走開一步都難

別墅

回覆:Heyheyjoyjoy 的帖子

我已經好努力,但有時唔夠訓,野都吾想講,但都迫僅自己成日同佢講野

別墅

回覆:janetling 的帖子

我聽有d媽咪話日日湊,但結果換來一句“我要嫲嫲,吾要媽媽“如果我聽到真係hurt死

大宅

回覆 ming1228 的帖子

我個仔唔會囉,日日都話要媽咪

大宅

我個女十個月大靜係鐘意痴住老公。揍佢果個係我見到咁好心up羅。都吾知邊個話生女會痴個媽媽架

別墅

回覆:janetling 的帖子

如果我bb都係噤我會冧死不過聽好多人講都話其實會好累,因為去厠所bb都要痴住

別墅

回覆:yingm1112 的帖子

點解既?因為爸爸成日同佢玩定點?

大宅

引用:點解既?因為爸爸成日同佢玩定點?

原帖由 ming1228 於 13-10-30 發表
點解既?因為爸爸成日同佢玩定點?
一出世已經係咁。佢對爸爸反應好吾同

大宅

回覆 ming1228 的帖子

放心啦! 我唔係全職媽媽, 阿囡宜家一歲大, 我一放工佢就痴著我, 唔要公公婆婆工人, 我去換衫佢都"媽媽, 媽媽" 咁走黎揾我架!! 雖然係痴身, 不過都好冧架~

首頁

尾頁

跳至