跳至

首頁
12345...82

尾頁

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Re: 好姊妹密密斟(Part 8)

姨婆係隔離房可能停賽一晚呢
[quote]
Honey 寫道:
Esther,

係呀! 其實我兩公婆都想去澳門架, 不過又想入

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

POM,

姨婆無事嗎?做乜要做手術?
預祝手術成功
pomchin 寫道:
esther
衣家去澳門真係幾貴架, 兩日一夜都分分鐘玩你幾千蚊,
真係幾唔捨得.

我下week 要請幾日假返home 湊女呀,
姨婆隻手要做手術呀, so 之後唔再囉得假
無得學人有十日holiday :-( :-(

公爵府

pom,

預祝姨婆手術成功!
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

大宅

vicky, 我都係去台灣已經book晒野. 只差老闆一批我就confirm架啦. 你邊幾日去. 可能係台灣可以見個面.
Honey 寫道:
Good Morning!!!

咁快又Part 8喇!

7, Peony,
我復活節都帶阿mo去台灣玩呀! 仲要join團! 本想就去澳門, 不過1日都好貴, 襯阿mo 2歲前平好多老公又放到假, 找到至平都係去台灣喇!

Peony,
復活節好多團&機位都爆哂, 不如你都好似7咁去短trip啦!
一係就閒日去, 價錢差好多!

大宅

esther, macau真係開多左好多新野. 去啦去啦. 不過你記得帶.....
eeetse 寫道:
honey,
easter 我多數會去macau 呀,
我會請埋婆婆, 大少姨婆一齊去, hahaha~
不過真係幾甘

公爵府

esther,

想問吓你今次book咩酒店? 澳門而家有好多酒店, 我都唔知邊間ok(except westin, hyatt, mandarin, 永利呢啲), 我媽咪話維景ok, 你有冇住過? ?-(
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

公爵府

Peony,

Good 呀! 我4月6日10點機, 4月9日夜晚返, 嗰日應該全日自由活動架! 如你去, 你邊日去?

[quote]
Happybebe 寫道:
vicky, 我都係去台灣已經book晒野. 只差老闆一批我就confirm架啦. 你邊幾日去. 可能係台灣可以見個面.
[quote]

伯爵府

esther
Macau. . . .good!! so many things to eat!!
你一家大大細細都去. . . .happy 啦 (同同) :mrgreen:

好好 'enjoy'. . . .

peony & honey
re : TW
又係好多野食, 好多野行!!
你地去 bin shu? 台北?

公爵府

peony,

台灣有咩bb嘢值得買呢? 我只想到誠品書店睇吓, 但又冇目標。

男爵府

honey,
仲未book 呀, 有d 話easter 既price 要下個week 先知,
except 你講d, 我住過 新世紀, holiday inn jar~
今次想book rocks 呀, 因為係漁人碼頭,
但係尋日check 如果要 3 間房加咁多人既船飛,
weekend 個price 都要 7,xxx~
我同姨婆都覺得太貴啦, 只住一晚jar wor,
如果end up 太貴, 不如去disney hotel 啦, hoho~
維景好呀? 你幫我問下d 房大唔大可以ma?

大宅

esther, 我推介rocks hotel位於漁人碼頭, 歐陸式. 好似歐洲既motel咁四面係海. 正正hotel則有間非洲餐廳係buffet形式. 仲有bbq (有人燒埋) 中段有非洲音樂會. 好特式架. 2次perry都可以坐3-4小時無落過地. 另一推介係英皇hotel, 門口有英軍添. 都係新開, 房夠大同埋比起其他新hotel平一半.
Honey 寫道:
esther,

想問吓你今次book咩酒店? 澳門而家有好多酒店, 我都唔知邊間ok(except westin, hyatt, mandarin, 永利呢啲), 我媽咪話維景ok, 你有冇住過? ?-(

大宅

vicky, aiya我地唔夾時間. 我4月3日飛, 6号夜機返. :cry: [quote]
Honey 寫道:
Peony,

Good 呀! 我4月6日10點機, 4月9日夜晚返, 嗰日應該全日自由活動架! 如你去, 你邊日去?

[

大宅

嘩....原來甘多人都會去玩呀,我都心郁郁呀

伯爵府

你地個個都去玩,我就應該唔會去旅行住.........因為過埋easter先會去.......平d 嘛又無咁多人

大宅

benben, vicky
今次係台北自由行. 主要食同買書. 今行主打去新開既誠品 - 兒童層. 全層都係賣兒童書籍. 同埋想有關兒童成長既書. 我地預左係誠品hea 一日.

伯爵府

peony
wa. yr description of rocks. . ..好正!!
不過, 係 perry 廿乖先可以 sit 甘耐姐!!

honey, peony
佢地未夠 age 2, d tour fee or ticket fee 點計?

my maid take leave on July 2007, arm arm martin 過了 age 2, then 係咪立即同大人同 price?

bcbc
個個去 . . .真係引 c 人, right?

伯爵府

benben,

未夠2 yr 就算跟團同自遊行都係比幾百蚊至仟零蚊(infant ticket),跟團的話連小費都唔洗比

一過2yr (就算出發前未到,回程時過2 yr)都要當小童計,又要比小費~~~無咁抵.不過就有自己位飛機坐囉
benben 寫道:
honey, peony
佢地未夠 age 2, d tour fee or ticket fee 點計?

my maid take leave on July 2007, arm arm martin 過了 age 2, then 係咪立即同大人同 price?

伯爵府

mui

before K1, 都可以係淡季去, once step into K1, 就要係學校 holiday 去, 好貴 lei!! :evil:

so you are doing right!!

esther
HK$7xxx for 2 days 1 night. . .really expensive wow!!

DixxxxLand. . . .Hotel + ticket 好似有 package, 抵 d, but 我無 compare!! 你有 annual pass ?

btw, yesterday 都市日報 mentioned CLK Regal Hotel easter 都有 package, HK$498 per head. . . .can go to 昂砰 360, 4D Movie, kid program. . . . .quite attractive!! I do want to join. . . .but wait for summer time!!

大宅

benben,
其實奶奶都叫過我地一齊去澳門.....但我又想比佢同老爺兩個二人世界,抖下&玩下 都係下次先lu
benben 寫道:
bcbc
個個去 . . .真係引 c 人, right?

伯爵府

bcbc
你老爺奶奶都好恩愛 wow!!
去澳門二人世界

首頁
12345...82

尾頁

跳至