跳至

首頁

尾頁

子爵府

點解耀基要人即刻交留位費?

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

大宅

可以賺多D

子爵府

引用:點解耀基要人即刻交留位費? +

原帖由 naomichoi 於 13-10-26 發表
點解耀基要人即刻交留位費?
未打完。
我見其他學校都有畀1-2weeks家長去考慮,佢要即交,又講到好full咁,但又話上水有新校,總之感覺好商業。

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

子爵府

引用:可以賺多D

原帖由 eastershan 於 13-10-26 發表
可以賺多D
人地d老牌名校都唔會咁,迫人一定要即時交。好多人話其實佢地收得好鬆,有$乜人都收,會唔會好多b6

大宅

引用:Quote:原帖由+eastershan+於+13-10-26+發表

原帖由 naomichoi 於 13-10-26 發表
人地d老牌名校都唔會咁,迫人一定要即時交。好多人話其實佢地收得好鬆,有$乜人都收,會唔會好多b6

...
我6月去in的時候係單對單in的,又係即收同叫我交留位費,不過我話要諗諗,佢叫我一星期回去交,最後我都無交到!當時俾我的感覺係只要BB正正常常就會收,對細B黎講係一大選擇!

子爵府

引用:Quote:原帖由+naomichoi+於+13-10-26+發表

原帖由 Imjanety 於 13-10-26 發表
我6月去in的時候係單對單in的,又係即收同叫我交留位費,不過我話要諗諗,佢叫我一星期回去交,最後我都無 ...
我本身無咁多cash, 同埋要考慮下,但個副校叫我即刻去提款。。。感覺好差!仲話自己係Christian background, 其實都係

複式洋房

回覆:點解耀基

係學校角度睇,佢地都係保障自己,佢地係北區黎講,無咁有名氣,好多時d人當佢地做後備,唔會怪佢,私校講錢好正常,但我覺得佢地既教學理念幾好,唔似一般老土學校咁傳統,我覺得學校思維夠創新,唔會太死板,我唔想個小朋友受既教育,再係一成不變,我都交左留位費

子爵府

引用:係學校角度睇,佢地都係保障自己,佢地係北

原帖由 iancurtis 於 13-10-26 發表
係學校角度睇,佢地都係保障自己,佢地係北區黎講,無咁有名氣,好多時d人當佢地做後備,唔會怪佢,私校講 ...
我就無畀,我先生唔係香港,本來想等佢今晩返黎discuss下,只係想有幾日時間去考慮都唔得,係咁叫人去提款畀錢,我見識少,in咁多間,得依間係咁做法,我亦不能認同。

大宅

學校太新喇,唔知好唔好

大宅

引用:係學校角度睇,佢地都係保障自己,佢地係北

原帖由 iancurtis 於 13-10-26 發表
係學校角度睇,佢地都係保障自己,佢地係北區黎講,無咁有名氣,好多時d人當佢地做後備,唔會怪佢,私校講 ...
老實我唔覺佢特別創新,只係私校比學券無咁多限制者,相反我覺得佢地教育方向未好清晰,可能因為仲新。唔覺佢好特別。

子爵府

引用:Quote:原帖由+iancurtis+於+13-10-26+發表

原帖由 Imjanety 於 13-10-26 發表
老實我唔覺佢特別創新,只係私校比學券無咁多限制者,相反我覺得佢地教育方向未好清晰,可能因為仲新。唔覺 ...
其實我唔太清楚佢地既教學理念,本身我2夫婦係Christian, 所以想搵間有Christian 背景既學校,不過今日見識到原來唔係依回事,而係

男爵府

佢新開果時我參觀過學校,非常商業化,最後我選左安基司,雖然兩間都係咁商業,但安基公始終老牌d

禁止訪問

子爵府

引用:佢新開果時我參觀過學校,非常商業化,最後

原帖由 yuki8484 於 13-10-26 發表
佢新開果時我參觀過學校,非常商業化,最後我選左安基司,雖然兩間都係咁商業,但安基公始終老牌d

...
其實我最心儀嘉德麗及安基司N班

子爵府

引用:以前就可考慮一星期是否俾留位費,今日咁既

原帖由 kenny1974 於 13-10-28 發表
以前就可考慮一星期是否俾留位費,今日咁既環境,交留位費就等於買了保險.
原來如此咁只可以話我不能認同依間學校既安排學校亦不合適我仔仔。我相信神會有更合適既安排。

首頁

尾頁

跳至