自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:今朝一睇我覺得,忟,,講到好慘咁

Than go back china

侯爵府

唔係針對小朋友,覺得個髮型十級核凸,唔鐘意係HK周街都見到呢款小朋友跑來跑去,好似返咗大6

大宅

BK Milk勳章

俾出世紙佢地就係最唔公義嘅事啦:pppp:

寶石宮

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

男爵府

阿仔個頭,見到都想

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

:pppp:c返上去

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

反大6la!!

Gloria

子爵府

就係你地阿爺,攪到香港冇公義,所以我地都冇得選擇電視劇。

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

神經病,你自己地方無公義關香港X事?

白痴,邊個叫你生,即然住緊既地方你覺得唔好,做咩要生下一代黎害佢

Y理連連~~~:pppp::pppp::pppp:
同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

男爵府

我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

以前香港人是不會歧視大陸人...
係你地迫我地香港人去歧視你地班大陸人...
唔係你地班蝗蟲咩都搶...唔排隊...隨街大小便...入侵我地香港...邊等閒歧視你吖
我地歧視你係因為我地要保護我地嘅家...捍衛香港...
唔好以為拎左張身份証就係香港人
連廣東話都唔識點做香港人

男爵府

回覆:falalala 的帖子

子爵府

引用:雙非家長心聲:不想孩子生在沒公義地方+-+h

原帖由 falalala 於 13-10-27 發表
雙非家長心聲:不想孩子生在沒公義地方 -

http://s.nextmedia.com/apple/a.php?i=20131027&sec_id=4104&s ...
想黎攞著數而佢地又唔成功,就話無公義,滾回你們更加沒公義的家鄉吧!

子爵府

我有睇呀!啲B6 b 永遠都係啲咁既髮型,個阿媽話一句都聽唔明,暗示幼稚園有歧視成份:pppp:返歸啦

大宅

回覆 bbkakaing 的帖子

雙非利用hk人道精神 , 衝急症室.. 取盡挖盡我地資源!
之前d6 抱仔螺地-博身份證, 累又俾
死得

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

咁慘,返歸啦!seriously, who cares?

男爵府

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

佢不懂廣東話係佢問題,嚟香港就要入鄉隨俗,唔好講到係老師既問題啦:pppp:
仲有佢仔個福頭,真係:pppp:唔該唔好剪埋啲咁肉酸既髮型得唔得?有時真係佢地攞嚟衰囉:pppp:

公爵府

2018復活節勳章

引用:係我理解錯誤?睇完篇文章,佢好似話唔想在

原帖由 一家的太陽 於 13-10-27 發表
係我理解錯誤?睇完篇文章,佢好似話唔想在冇公義的地方生小明友,所以來咗HK生?

...
你理解錯,個b6話諗住香港係公義地方先嚟生,生完先知香港無公平公義

其實有幾唔公平,小朋友大家都係用廣東話去in,只係佢哋自己唔識,怪得邊個,想用普通話in其實去國際學校,自己唔去又聽唔掂又怪香港人

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

既然係咁,快快返歸

首頁

尾頁

跳至