想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家好,我最近開始準備有bb.…,但有好多唔明。同埋真係好緊張同好緊張,因為覺得人生中要多一個人加上身份上要改變。所以開呢個a/c 希望大家互相支持同鼓勵^_^

點解d人話緊張會難有bb 呢? 到底係dodo時緊張, 定平時生活緊張呢? 我呢個月dodo時表現都唔錯=^^=。 不過事後就好緊張,唔知仲會唔會有機會有bb呢?

別墅

引用:大家好,我最近開始準備有bb.…,但有好多唔

原帖由 lover_cat 於 13-10-27 發表
大家好,我最近開始準備有bb.…,但有好多唔明。同埋真係好緊張同好緊張,因為覺得人生中要多一個人加上身份 ...
我都想知,不過我估精神緊張會影響好多嘢,皮膚就係好好嘅例子,有啲人成日出瘡就係壓力大所致。

大宅

你好呀!
我都努力中,我結婚頭半年主要適應新婚生活,有dodo但完全唔識話量體溫、睇排卵期,加上唔夠努力,當然就唔中。下半年開始睇中醫調理,保持健康生活,上黎睇BK, 希望有BB,我怕試得黎要時間,到時已經年紀大。不過我份人都緊張,嘗試relax唔諗咁多,但有時返轉頭又諗,知道要放鬆心情但實際上有D難度。

各位jm加油, 唔好放棄!加油!祝大家好孕!

別墅

回覆:點解緊張會難有bb?

本來都唔緊張,諗住有就有,無就無,無都可以過快樂人生;但愈近due date就自然會愈緊張,唉~話放鬆,唔緊張都係呃人既~今日又date1喇~

別墅

回覆:點解緊張會難有bb?

Sorry打錯左,係due day同day1先岩,串錯字

大宅

回覆 annchichi 的帖子

加油呀! 咁我想知你係近due day 先緊張還是平日工作都有壓力?
我諗住如果今個月唔得,試下下個月去旅睇下得唔得。

大宅

回覆:annchichi 的帖子

day one too...add oil

大宅

回覆:點解緊張會難有bb

因為當你個人緊張時會俾大腦一個alert嘅訊息,令到身體嘅機能認為有危險,喺呢種身體認為受襲擊嘅狀況下身體會覺得唔適合有B2B.

禁止訪問

引用:因為當你個人緊張時會俾大腦一個alert嘅訊

大宅

引用:Quote:原帖由+linglingcoco+於+13-10-27+發

原帖由 Sincc 於 13-10-28 發表
有幾啱喎!好多人一放棄就中!
我都有同感,之前放棄了就中,可惜小X,而家越急越緊張,食排卵藥,量體溫,計曬排卵期Do都唔中,真係好想死

所以放鬆好緊要,只係放鬆都唔係咁易

大宅

放鬆d~做咩都事半功倍~
加油! 祝好孕

大宅

linglingcoco 發表於 13-10-27 17:52
因為當你個人緊張時會俾大腦一個alert嘅訊息,令到身體嘅機能認為有危險,喺呢種身體認為受襲擊嘅狀況下身 ...
咁因姦成孕呢!?未成年偷食嗰d呢?應該都勁緊張ga wor!!!

大宅

回覆:sn00py 的帖子

唔係嗰一刻,而係身體嘅整體狀況,由Day 1 到排卵到受精嘅整個過程,當然你可以話因人而異,畢竟每個人受壓同抗壓能力不同,但基本上呢個係主因。

大宅

工作壓力點都有既,不過嘗試收工唔諗囉,放假去輕鬆下。
學咁多jm話齋,原本唔care, 但快到due day就緊張。

大家努力!快快bingo!

大宅

工作壓力點都有,唯有放左工唔諗咁多,早D訓及休息,另外愈近due day就愈緊張,我估係希望有機會bingo既心態啦。我"盡量"放鬆,希望緣份快到吧!加油

男爵府

引用:Quote:原帖由+linglingcoco+於+13-10-27+發

原帖由 Sincc 於 13-10-28 發表
有幾啱喎!好多人一放棄就中!
係呀!我果陣都係,第1個cycle時成日仍住仍住,但又驗極都冇,搞到M小姐遲咗成個月先嚟。後來唔知點解自己心情又放鬆咗,乜嘢紅綠D體溫都冇check,第2個cycle即刻正常返,到第3個又再遲咗,仲以為好似第1次咁經期唔準,等到第60日先心血來潮買支棒驗下,一驗就bingo,所以我好遲先知自己有咗,第一次產檢已經係12周,E生仲要即刻幫我度頸皮。

複式洋房

其實唔緊張都幾難, 有時自己做過啲咩自己知丫嘛, 係等緊佢黎, 又唔可以當冇事發生架喎!所以有時真係幾難放鬆。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Sincc+於+13-10-28+發表有幾

原帖由 sumsumlaw 於 13-10-28 發表
我都有同感,之前放棄了就中,可惜小X,而家越急越緊張,食排卵藥,量體溫,計曬排卵期Do都唔中,真係好想 ...
其實食排卵藥好嗎?好似夾更谷d 卵出來會吾會吾靚架?

大宅

引用:Quote:原帖由+sumsumlaw+於+13-10-28+發表

原帖由 243shan 於 13-10-28 發表
其實食排卵藥好嗎?好似夾更谷d 卵出來會吾會吾靚架?
唔知呀,我諗住試兩個cycle.

大宅

引用:Quote:linglingcoco+發表於+13-10-27+17:52

原帖由 sn00py 於 13-10-28 發表
咁因姦成孕呢!?未成年偷食嗰d呢?應該都勁緊張ga wor!!!
因為佢地通常好後生,生育能力非常好:pppp:

首頁

尾頁

跳至