自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

唔少父母發覺幼兒可以見到02野,受此影響,所以睇下BK會否開「懸疑異靈」版,等家長們分享過來人心得

後加: 建議開呢版唔係鼓吹迷信,而係有D父母遇到煩惱時可以找到分享或幫手。其實受影響既父母真係好慘,睇住自己、家人、幼兒受蘇擾,想搵人幫又唔知搵咩人幫到手,所以如果開左呢版,集合一齊,受影響既父母可以快D搵到有經驗既家長求意見
我地黎囉Babe

公民黨班9今日食左9糧未呀?

禁止訪問

回覆:唔知BK會否開「異靈靈異」版,因為唔少家長都有此煩惱

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

回覆:唔知BK會否開「懸疑靈異」版,因為唔少家長都有此煩惱

支持,到時一定成日流連呀

CurryCheng  又要驚又要睇...  發表於 13-10-30 17:28

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

大宅

BK Milk勳章

支持

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

50246419 發表於 13-10-30 13:54
唔少父母發覺幼兒可以見到02野,受此影響,所以睇下BK會否開「懸疑異靈」版,等家長們分享過來人心得 :quie ...
迷信

雖然我都見到野, 不過盡量用科學方法去解釋

amber-darling  迷信科學也是迷信的一種,大家凡事保持理性,持開明態度接受不同事物即可 ^^  發表於 13-10-30 14:10

侯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

其實受影響既父母真係好慘,睇住自己、家人、幼兒受蘇擾,想搵人幫又唔知搵咩人幫到手,所以如果開左呢版,集合一齊,受影響既父母可以快D搵到有經驗既家長求意見
我地黎囉Babe

侯爵府

pomanlife 發表於 13-10-30 13:56
迷信
覺得迷信可以唔入,但唔可以抹煞 "真有其事" 呢個可能
有D人用盡所有科學方法都幫唔到家人、小朋友,到左果個關頭,咩偏方都想試的

有人覺得係迷信,但有人覺得係真
我地黎囉Babe

男爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

BK Milk勳章

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

支持!

當有事個陣,真係會6神無主。加上自由廣場既Post 沉得好快,想搵人幫都唔容易!

........

題外話,薑炳人而家唔知點!?

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

侯爵府

mclam 發表於 13-10-30 14:11
支持!

當有事個陣,真係會6神無主。加上自由廣場既Post 沉得好快,想搵人幫都唔容易!
無錯。
建議開呢版唔係鼓吹迷信,而係有D父母遇到煩惱時可以找到分享或幫手
我地黎囉Babe

珍珠宮

畀面勳章

我會成日去呢版

男爵府

我都會睇呢版

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

天生女人購物狂

侯爵府

mclam 發表於 13-10-30 14:11
支持!

係啦,薑炳人個case好深刻印象
我地黎囉Babe

子爵府

我都會支持。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

相信BK 唔會開呢版, 因呢度有 "基督教家庭"

最多會建議你地 去 "志趣相投"

禁止訪問

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

聽聞網主係基督徒,
開呢個版有難度囉

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

首頁

尾頁

跳至