自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Rita 發表於 13-11-6 22:52
我係FTM, 每月家用好有限, 因為身體唔好, 唔可以做野住, 但又想儲下錢. 今日諗下諗下, 可以試下以下方法喎. ...

其實只要有恆心儲
儲儲下都幾和味架!
加油!!!

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

加油

別墅

回覆:FTM, 有冇諗過咁樣儲錢?

禁止訪問

回覆:Rita 的帖子

男爵府

回覆:FTM, 有冇諗過咁樣儲錢

我一個月草一千

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

史奴比 發表於 13-11-7 14:32
我剩係儲金銀潤 ,算好好架啦

請問什麼是""金銀潤""呢???

史奴比  $10 硬幣呀 :)  發表於 13-11-28 15:46

禁止訪問

hashtag影視迷勳章

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

係儲定係打斧頭呀

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

加油呀

大宅

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

吾好儲十蚊硬幣,要儲紙幣.銀行要收手續費,COIN會發毛.我儲過幾千蚊十蚊CO
IN,入吾到銀行,佢個個CHECK有無假野,又要用擦洗乾淨.買野又吾可以用太多,俾人罵架,又重WOR.後來改儲20蚊紙,吾定既,拿起手就係銀包攞一張放入錢箱.收埋D,無錢都吾會攞來用..儲左一排無儲啦,但又無攞出來洗.可能我買既錢箱太細,一早滿左啦...

子爵府

ydoris 發表於 13-11-28 15:42
吾好儲十蚊硬幣,要儲紙幣.銀行要收手續費,COIN會發毛.我儲過幾千蚊十蚊CO
IN,入吾到銀行,佢個個CHECK有無假 ...

唔係化,我有千,二千蚊$10添。不過心大心細用定唔用

ydoris  哈...........用啦....因為吾可以用咁多十蚊買IPAD AIR架..只可去超市買野.....哈.  發表於 13-11-28 15:49

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

加油呀..

大宅

呢個方法都幾好wor

子爵府

等我又試下先

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

加油

大宅

我而家係一收到$10 (紙又好銀又好),都會儲起佢,唔會用,好快就儲到好多錢

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

積小成多,好方法

追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

好有創意, 值得一試

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

我每㳄找返來架10$膠紙都儲埋。一年都吾少

首頁
45678...9

尾頁

跳至