2014年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我成日好擔心bb會唔會有咩事,同成日想個老公係身邊痴住我,同我好容易發佢脾氣,其實我知道佢好多時都盡量就我,但我成日都感覺好孤單!成日咁諗,會唔會快有產前憂鬱嫁

複式洋房

我之前嘔到七彩,完全食唔到野,瘦咗成9磅,成日覺得頭暈同肚餓,所以都好擔心bb唔夠營養,心情好差。不過照超聲波後姑娘話bb size啱啱好,叫我唔好擔心咁多。我相信媽媽笑多d, bb係會知道嘅。所以妳都放鬆d, 多做自己喜歡的事啦!

大宅

開心吸收勳章

回覆 Angel0620 的帖子

會架~ 荷爾檬影響嘛~~
上胎就係勁發脾氣,起伏勁大,而家大B情緒有時都失控。

所以今胎同自己講,點都唔可能發脾氣,忍住,
我要保持心平氣和,成日笑,好開心,我好相信孕婦會影響BB將來的性格。

你都加油,大家都生個開心BABY。

男爵府

回覆:Angel0620 的帖子

我都成日唔舒服和擔心bb, 但要返工和做家務煮飯,所以無乜時候好想老公陪,有時間我都訓左。

大宅

我自從有咗之後,成日都要人陪,好怕一個人!我以前成日都一個人唔怕孤獨,而家好怕,加上我成日反胃唔舒服,好需要身邊有人支持!變得好依賴!

大宅

引用:我成日好擔心bb會唔會有咩事,同成日想個老

原帖由 Angel0620 於 13-11-07 發表
我成日好擔心bb會唔會有咩事,同成日想個老公係身邊痴住我,同我好容易發佢脾氣,其實我知道佢好多 ...
我同你情況簡直一模一樣,為左依d野已經同c6鬧過幾次交,搞到個人好唔開心,同埋宜家變得好眼淺。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Angel0620+於+13-11-07+發表

原帖由 orbbmama 於 13-11-08 發表
我同你情況簡直一模一樣,為左依d野已經同c6鬧過幾次交,搞到個人好唔開心,同埋宜家變得好眼淺。

...
係呀,我都好眼淺。。其實有時係冇事的。。但冇啦啦坐係到自己都會哭。點攪呀,以前佢唔打俾我。我都冇所謂,但現在佢打少一個電話,我都想crazy

大宅

引用:Quote:原帖由+orbbmama+於+13-11-08+發表我

原帖由 Angel0620 於 13-11-09 發表
係呀,我都好眼淺。。其實有時係冇事的。。但冇啦啦坐係到自己都會哭。點攪呀,以前佢唔打俾我。我都冇所謂 ...
係呀…係呀!同埋打電話比佢,佢唔聽電話就發癲了,會同c6講打電話比你唔聽,我有咩事咁點算!
脾氣變得差左超級多。。。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Angel0620+於+13-11-09+發表

原帖由 orbbmama 於 13-11-10 發表
係呀…係呀!同埋打電話比佢,佢唔聽電話就發癲了,會同c6講打電話比你唔聽,我有咩事咁點算!
脾氣變得差 ...
係呀,我都係呀,同一聽到佢把声好冷淡!我就都來

大宅

引用:Quote:原帖由+orbbmama+於+13-11-10+發表係

原帖由 Angel0620 於 13-11-10 發表
係呀,我都係呀,同一聽到佢把声好冷淡!我就都來
佢把聲冷淡,佢就慘了,即刻狂鬧,宜家洗唔流咁膚衍,係咪同我傾陣電話都好難為你。。。

大宅

Angel0620 發表於 13-11-9 17:57
係呀,我都好眼淺。。其實有時係冇事的。。但冇啦啦坐係到自己都會哭。點攪呀,以前佢唔打俾我。我都冇所謂 ...
Same here!!!!!! Always cry

複式洋房

Angel0620 發表於 13-11-7 00:34
我成日好擔心bb會唔會有咩事,同成日想個老公係身邊痴住我,同我好容易發佢脾氣,其實我知道佢好多 ...
我完全相反,係樂觀左開心左好多,可能我老公知我唔可以勞氣,所以有咩事都係佢出聲,反而佢仲貼心左,不過脾氣會影響BB,所以有D野冷靜少少,唸多D開心野就會好好多架啦

大宅

我都係成日好擔心BB健唔健康呀,未見個肚大就怕bb係咪唔夠營養!
可能遲d肚大d又會放心d,但到時又會開始驚生仔啦。。。
唉,以家真係覺得做阿媽好辛苦!

我又無對c6發脾氣既,不過就癡身左,呵呵,多左電話。
反而對d客發脾氣,以前都會忍到,好在老闆請多個人跟ja,我就無咁多面對d客,自己心情都可以好d,呵呵!

首頁

尾頁

跳至