跳至

首頁

尾頁

別墅

我有申請,但幼稚園嘅態度比我個感覺好差

別墅

回覆:有幾多位申請呂明才下午班後備位呢?

可唔可講講點差法?我都考慮中呀!
但始終想返上午班多d!

複式洋房

回覆:有幾多位申請呂明才下午班後備位呢

係咪每個學生都可以申請?

男爵府

引用:我有申請,但幼稚園嘅態度比我個感覺好差 +

原帖由 ACTS 於 13-11-08 發表
我有申請,但幼稚園嘅態度比我個感覺好差
我都想知點樣感覺差?

別墅

回覆:vickychau 的帖子

收信果位職員超冷漠,黑住臉行出黎,仲要我隔住鐵鍘伸手入去比信佢,果刻我呆左,然後佢就話:得架喇!
之後就轉身走

別墅

回覆:panhouse 的帖子

應該要有考生編號

別墅

其實我唔係要果位職員做D乜,但佢地係辦學機構,教小朋友禮貌係必須嘅,雖然佢唔係教小朋友果個,但呢個反面教材真係唔應該出現

複式洋房

佢地係本區名幼, 加上呂字又係兩個口! 不過我交表同面試當日d教職員都好有禮貌的, 可能係個別人士呢!

別墅

回覆:ACTS 的帖子

我都覺得係,因in個日我哋個組d小朋友當miss 問問題時個個都唔太出聲,坐我隔離個位miss 即時面黑黑咁,且轉身背後拿另玩具時仲喵喵嘴添。後到問家長問題時我棄權無答任何問題。因它唔啱我小朋友。當臨走時距騎係門口同d小朋友baby 時一d笑容都無,個人覺得此校&d老師無大家囗中講得咁有愛心!

大宅

引用:我都覺得係,因in個日我哋個組d小朋友當mis

原帖由 Susan2389 於 13-11-08 發表
我都覺得係,因in個日我哋個組d小朋友當miss 問問題時個個都唔太出聲,坐我隔離個位miss 即時面黑黑咁,且 ...

唔係教幼稚園就一定係有愛心

伯爵府

我都感覺名大於實,面試果日俾我感覺唔好,所以問題都冇答,

別墅

Me too~ 面試環境好唔掂!間面試室又逼又細~7組小朋友同家長加埋3位老師,成30個人!面試時,老師考小朋友時好求其~根本冇得比小朋友有時間去諗~唔夠5分鐘in完小朋友個part! In咁多間,最衰哩間好似好趕咁!對小朋友一D愛心都冇! 一D笑容都冇!
到In家長時,好嘈!有D小朋友扭計又嘈D家長又答緊野~都唔知D老師有冇認真去聽家長D問答!唉!:pppp:

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

我都覺得距地in小朋友好趕
≮新既起點√新既人生→新既開始 メ 有個錫自己既老公仔 シ 真係好開心好開心+_+ ≯

大宅

其實大家會否有D葡萄呢如果真係環境同師資都甘差,每年仲有千幾兩千人去in?
唔好意思,純粹個人感覺,不喜物插!

naomichoi  粉浸擴建中,所以地方先差少少  發表於 13-11-9 11:30
Motacheng  認同  發表於 13-11-9 10:58

別墅

回覆:~~nitto~~ 的帖子

絕對無(“萄葡“)!相信大家只係睇中它派小學校網。不喜勿插!

june17x2  同意!  發表於 13-11-9 09:40

複式洋房

個人意見, 我覺得佢地既安排唔算差, 我同阿仔in咁多間, 校舍最迫, 時間最趕, 安排最亂, 雙非最多, 老師最冇笑容就係恩光!

大宅

呂明才係我下年心水幼稚園,所以我做過D功課!佢以生命教學教小朋友,非常重視家校協作,希望家長可配合學校一齊教好小朋友,對家長要求十分高,所以面試重點會放在家長身上,我係可以理解,亦係遊戲規則,玩得呢個遊戲就要遵守!
我眼見好多呂明才畢業小朋友,無論學術&品格上都好好,小學面試成功率十分高!呢個係事實!亦係好多家長都小朋友考入呂明才原因!
坦白講,我應該鼓勵大家繼續唱衰佢,等下年小D人考,但我只想講一句"願賭服輸"
講完,純粹個人意見,不喜勿插!

sarahwu  同意  發表於 13-11-12 00:43
SmallRiceBB  認同  發表於 13-11-9 22:46
Motacheng  非常認同!  發表於 13-11-9 11:01

子爵府

引用:+本帖最後由+sweetcherie+於+13-11-9+01:23

原帖由 sweetcherie 於 13-11-09 發表

Me too~ 面試環境好唔掂!間面試室又逼又細~7組小朋友同 ...
粉浸擴建中,所以環境係差少少,但擴建之後就地方見用好多。

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

子爵府

引用:+本帖最後由+sweetcherie+於+13-11-9+01:23

原帖由 sweetcherie 於 13-11-09 發表

Me too~ 面試環境好唔掂!間面試室又逼又細~7組小朋友同 ...
我就好鐘意依間學校,鐘意牧師講道,家校合作

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

別墅

昨天交了,放在信箱內:pppp:

首頁

尾頁

跳至