跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問呢間評價好嗎?同信義比較邊間好啲?

子爵府

回覆:真理浸信會恩典幼稚園

兩年前兩間都收左小朋友,當年信義有學前pg,比準k1學生自費參加,參加完最後放棄信義,但恩典都無選錯!信義曾經係我首選,因為我細個係信義畢業,有小小情意結!!

複式洋房

我都想知好吾好!因為恩典有offer

男爵府

我其實都問過好多人,到目前為止恩典都無唔好嘅評價,但信義評價都好高,兩間都係am offer比我,令我好難取捨,不過考慮到地點問題,我唸都係會放棄信義

男爵府

引用:兩年前兩間都收左小朋友,當年信義有學前pg,

原帖由 41009022009 於 13-11-13 發表
兩年前兩間都收左小朋友,當年信義有學前pg,比準k1學生自費參加,參加完最後放棄信義,但恩典都無選錯!信義曾 ...
咁你小朋友係讀緊恩典?

子爵府

係吖!

子爵府

回覆:bowiekashu 的帖子

兩間課程上無分別,信義既課室我都好鍾意,不過唯一挑剔係,樓下課室係男女共廁,而且當日幾污糟,選擇恩典係始終係屬㑹學校,課程和行政會有監測,我兩年係教育局睇過信義財政分佈,對比其他學校覺得奇怪

男爵府

引用:係吖!

係吖!
咁你覺得間學校整體嚟講好唔好?

男爵府

引用:兩間課程上無分別,信義既課室我都好鍾意,不

兩間課程上無分別,信義既課室我都好鍾意,不過唯一挑剔係,樓下課室係男女共廁,而且當日幾污糟,選擇恩典係 ...
你都研究得好全面啵,我對簡恩典信心又大增了,唔該哂你

別墅

我都交左恩典留位費
暫時睇咁耐唯一唔好既就係話樓下有馬會同多茶餐廳

男爵府

引用:我都交左恩典留位費+暫時睇咁耐唯一唔好既

原帖由 maymayss 於 13-11-13 發表
我都交左恩典留位費
暫時睇咁耐唯一唔好既就係話樓下有馬會同多茶餐廳
...
反而呢樣我又ok喎,應該都唔會影響到學校

別墅

bowiekashu 發表於 13-11-13 09:36
反而呢樣我又ok喎,應該都唔會影響到學校

我都覺得呢樣OK 學校係平台唔會影響到啦
小朋友都唔會自己係樓下 我覺得仲熱鬧

子爵府

回覆:maymayss 的帖子

係油煙多,尤其下午,不過學校會開風機吹散!!!係課室唔覺既!!!!

子爵府

整體滿意!!!課程上有主題教學和方案教學,方案教學我女幾開心,舊年幼兒班安排係學期尾,主題係麵包,研究麵包点整?又出去參觀麵包店,又係學校落手整麵包,好開心!!!但功課要媽媽幫手揾资料,在職媽媽可能辛苦d!!

男爵府

引用:整體滿意!!!課程上有主題教學和方案教學,方

整體滿意!!!課程上有主題教學和方案教學,方案教學我女幾開心,舊年幼兒班安排係學期尾,主題係麵包,研究麵包 ...
咁都幾好喎,親子一同參與……學校老師同家長聯繫多唔多?係咪都有普通話及英文學?有外籍老師嗎?

子爵府

升左k2小了聯絡,因為我坐校車,通常有事有活動,打來提一提,順便講下小朋友,但有時自己送返學,老師都好主動傾,其實學校歡迎家長打電話比班主任,唔使咁被動!!幼兒班個時多d,因為小朋友第一年讀書,比較慢熱,唔識表達,班主任問我在家情況,大家商討点協助,平時又點引導,最後班主任决定下學期調組,坐校車全部一组,我女狀態終於回復,哈哈!!從此我女好投入校園生活,小朋友好老實,知道老師好,老師關心,每日返放學既行為亦探測到!!

子爵府

有外藉老師,同普通話老師,我見老師同佢地溝通,都用返英文/普通話!!!

子爵府

上堂方式有時好似唱遊配大動作,因為小朋友母語係廣東話,聴唔明都可以從動作上估到,減少聽唔明失去學習興趣,用唱遊或故事形式小朋友入腦d,學校講得好笑,話提倡小朋友入腦,入哂記憶庫,之後儲住,將來可以提取返!!!

別墅

41009022009 發表於 13-11-13 14:50
升左k2小了聯絡,因為我坐校車,通常有事有活動,打來提一提,順便講下小朋友,但有時自己送返學,老師都好主動 ...

我想問下可以坐校車但係有時係自己接送返學架?

子爵府

回覆:maymayss 的帖子

小朋友係學校参加課外活動末自己接返學,加上我每星期有一日返去學校圖書館,協助借還書,所以唔坐校車囉!!

首頁

尾頁

跳至