懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請教各位媽媽,知唔知邊間私家醫院係生完之後可以留bb響媽咪身邊,由自己照顧?
定係全部私院都係將bb放bb房架呢?
Thank you!!

珍珠宮

引用:想請教各位媽媽,知唔知邊間私家醫院係生完

原帖由 。Gummi。 於 13-11-13 發表
想請教各位媽媽,知唔知邊間私家醫院係生完之後可以留bb響媽咪身邊,由自己照顧?
定係全部私院都係將bb放b ...
養和半私家/私家房可以比bb日間大部份時間係媽咪隔離,換片叫姑娘拎走。
但你照顧的定義係乜?沖涼/換片/餵奶?

大宅

吉蒂小豬 發表於 13-11-13 18:16
養和半私家/私家房可以比bb日間大部份時間係媽咪隔離,換片叫姑娘拎走。
但你照顧的定義係乜?沖涼/換片/餵 ...
Hello jm, 多謝你的回覆呀。其實我係幫另一位準媽咪朋友問,佢想bb出世後係放自己身邊而唔係會被推去第二間房,而餵奶沖涼等等我諗佢都prefer自己做返,
我記得睇呢度d post政府醫院好似係放bb響媽咪旁邊等媽咪自己照顧,
但私院無聽過係咁,因佢未決定去政府醫院生定私家生,

所以我上來幫佢問問。
慘啦我講到一舊舊咁,唔好意思啊^^"

珍珠宮

回覆:。Gummi。 的帖子

唔使唔好意思,我諗政府醫院啱你朋友多啲。

大宅

吉蒂小豬 發表於 13-11-13 18:30
唔使唔好意思,我諗政府醫院啱你朋友多啲。
我諗都係,我會同佢講返。Thank you!!

大宅

回覆 吉蒂小豬 的帖子

你好呀〜JM...你係咪住過養和半私家呀?我都想知多D資料...謝謝!!

珍珠宮

引用:回覆+吉蒂小豬+的帖子你好呀〜JM...你係咪

原帖由 DeDeDe 於 13-11-13 發表
回覆 吉蒂小豬 的帖子

你好呀〜JM...你係咪住過養和半私家呀?我都想知多D資料...謝謝!! ...
係呀,你想知邊方面?

大宅

回覆 吉蒂小豬 的帖子

我想知親友可以探病,見BB嘅時間....同埋BB喺咪可以長時間stay喺房?我想每隔2至3個鐘比BB試啜下可以嗎?
麻煩你嘅回答呀^^

珍珠宮

引用:回覆+吉蒂小豬+的帖子我想知親友可以探病,

原帖由 DeDeDe 於 13-11-14 發表
回覆 吉蒂小豬 的帖子

我想知親友可以探病,見BB嘅時間....同埋BB喺咪可以長時間stay喺房?我想每隔2至3個 ...
親戚探bb唔記得係咪8am-8pm(要問下醫院),親戚可以隔住玻璃係bb房門外睇/推入你間房,老公可以加錢陪過夜,有張sofa床瞓。
Bb日間可以長時間係房,要護理時叫姑娘推走,好似晚上8點後要留bb房
餵人奶,bb一喊就推入你房,夜晚好似10點後要餵就自己行去餵奶房,有獨立房餵,有電視、電奶泵。想學點換片可以去bb房叫姑娘教,沖涼好似有隻VCD比你回家睇。
實際時間我唔太記得,你可以問番醫院。

大宅

MommyPanel勳章

回覆:吉蒂小豬 的帖子

我都想知要帶乜嘢入養和?我都係半私家。

大宅

回覆:吉蒂小豬 的帖子

唔該你呀

首頁

尾頁

跳至