婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

一早起身,就見你地狂催

(其實婚前三個月先黎話唔結婚,真係好任性,但係我真係唔想嫁一個唔識愛我既人,亦唔想日日家嘈屋閉過日子)

(完)男兒膝下無黃金

尋日講到我決定唔結婚,其實需要幾大勇氣,因為已經通知哂親戚,好彩既係佢屋企掉哂d帖,未重印好,所以未派帖

我一同屋企講唔結婚,一次過講哂d委屈野出黎,我屋企話只要我諗清楚就得,親戚戈邊佢地搞掂,我媽咪仲話個男仔咁裙腳,叫我唔好唔開心。

咁同自己屋企交待完,我就即刻約佢攤牌,佢梗係死都話唔好架啦,我同佢講:「你都唔係真係愛我真係想結婚,你咁大個人連咩係愛都唔知,你淨係真心愛你阿媽,你結婚為你屋企之嘛」,佢即刻喊住同我講話真係愛我,我本來都有d心軟,不過我都係同佢講唔結,呢個男人即時跪低喊住同我講:「求下你,你而家先話唔結,我返去點同佢地講,我真係開唔到口,一係你返去同我屋企交代…」
我戈刻真係想一腳踢開佢,咁大個男人,返去同屋企交代都唔敢,唔通你屋企會攞藤條打佢呀?而且我而家話唔結婚,點解佢唔係求我唔好走,唔係表明自己有幾愛我,而係驚唔知點交代?真心想叫佢返屋企食奶!
我真係無眼睇佢咁既樣,即刻極速閃人返屋企,佢之後仲叫我地d共同朋友勸我,我當然無理啦,電話都唔聽,佢無可奈何之下都係要同屋企坦白。

事後聽返,佢一講完,即刻跪低同佢屋企認錯,又跪!人地話男兒膝下有黃金,咁d金真係好貶值下羅
佢阿媽仲頂癮,通常父母見仔女甩拖仲要結唔成婚咁大件事,都係第一時間安慰下先,點知佢阿媽係日日鬧佢無用

佢屋企對個仔都咁,又點會肯放過我呢,佢打黎話佢屋企想上黎我屋企理論,我咪叫佢有本事就比我地址佢屋企,佢地夠膽上黎,就唔好怪我嘴賤鬧爆佢地,到時睇下有無人爆血管,佢一聽我咁講,知我做得出,梗係即刻死扯住佢父母唔好亂黎啦。

同大家分享呢件往事,係想同大家講,如果未結婚前,真係要多多同未來6299接觸,睇下相唔相處到,發覺自己同未來6299好唔夾,重點係個男既如果唔識包容你、體諒你,大家互相遷就唔到,咁請及早斬纜,唔係教大家亂咁分手,但有時睇真d,總好過婚後先黎後悔。

VORIAAA   精彩  發表於 14-1-8 11:39
lazyfish    發表於 13-12-13 00:04
janety  Good!  發表於 13-12-12 07:37
kawai120  brave  發表於 13-11-19 00:22
currypru    發表於 13-11-18 17:03
偷懶喵星人    發表於 13-11-15 10:09
Misaki88    發表於 13-11-15 00:42
kyria    發表於 13-11-15 00:21
OoSaMoO    發表於 13-11-14 15:56
peggysze    發表於 13-11-14 14:49
pomanlife  最後嗰段真係講得好好  發表於 13-11-14 11:35

伯爵府

畀面勳章

1?

jjj13795  好快手  發表於 13-11-14 11:28

大宅

Ha ha, me first

clara1975  no...is me...  發表於 13-11-14 11:30

侯爵府

jjj13795 發表於 13-11-14 11:23
一早起身,就見你地狂催

(其實婚前三個月先黎話唔結婚,真係好任性,但係我真係唔想嫁一個唔識 ...

congratulations!!!!!

早走早著

大宅

回覆:我的走佬日記(完)

終於追完,好彩樓主當時明智,不然現在只會係地獄中過

大宅

引用:終於追完,好彩樓主當時明智,不然現在只會

原帖由 永恆的傻女 於 13-11-14 發表
終於追完,好彩樓主當時明智,不然現在只會係地獄中過
戈個簡直係無間地獄,永不超生

peggysze    發表於 13-11-14 14:50
peggysze    發表於 13-11-14 14:50

伯爵府

畀面勳章

走得快好世界...
做得好..唔係結左離梗婚都似..呵呵

大宅

欣賞你的做法!!!!!結婚前真係要諗清楚

大宅

欣賞你的做法!!!!!結婚前真係要諗清楚

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

大宅

回覆 i_luv_poodle 的帖子

大宅

回覆 i_luv_poodle 的帖子

大宅

大宅

回覆:jjj13795 的帖子

總之6299晤好,自己就等於由掌上明珠變做丫四,天堂跌落地獄,個c6裙腳保護晤到自己既仲要落多18層

侯爵府

理論???佢地真係上黎就自討沒趣.佢地上黎仲俾個機會你出氣爆佢地.
知唔知你EX之後有無GF或結婚?

大宅

引用:走得快好世界...做得好..唔係結左離梗婚都

原帖由 clara1975 於 13-11-14 發表
走得快好世界...
做得好..唔係結左離梗婚都似..呵呵
好彩無結,唔係我驚我忍唔住爆佢地一獲勁既

男爵府

大宅

引用:理論???佢地真係上黎就自討沒趣.佢地上黎仲

原帖由 李大嫂 於 13-11-14 發表
理論???佢地真係上黎就自討沒趣.佢地上黎仲俾個機會你出氣爆佢地.
知唔知你EX之後有無GF或結婚? ...
佢就巴閉,分手無耐即刻四圍識女仔以求快d結婚,仲有佢屋企又不停安排相睇,後來同個福建女仔拍拖唔夠半年就結婚

阿流  佢結婚真係為左應付屋企先拍拖結婚架喎  發表於 13-11-14 12:41
李大嫂  同聲同氣  發表於 13-11-14 11:40

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

即刻諗起呢度一位JM.樓主好得,其實早三個月都好,真係結左就就慘.

大宅

引用:總之6299晤好,自己就等於由掌上明珠變做丫

原帖由 永恆的傻女 於 13-11-14 發表
總之6299晤好,自己就等於由掌上明珠變做丫四,天堂跌落地獄,個c6裙腳保護晤到自己既仲要落多18層:thinkin ...
所以我唔嫁,搵到個好既先嫁

首頁
12345...6

尾頁

跳至