2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

囝囝成日都要玩手機,搞到係邊個apps係咩位同玩咩都已經以熟能詳歲幾人仔就咁,將來點算之前見有啲學習apps所以咪dl咗俾佢玩,係咪唔應該俾佢再玩?

大宅

回覆:BB玩手機

我個仔都係,最叻揾短片睇

大宅

我都感覺到好大問題,初初係諗住俾佢學下嘢,而家太得人驚,我已經收起部電話,點都搵唔到,喊到拆天都唔俾!

大宅

我冇比bb玩 連大哥哥都冇得玩 一齊睇書 其實專家講兩歲以下都最好唔好接觸

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

我都冇比手機仔仔玩,比書距睇咯,所以啊仔好中意睇書的,一睇可以睇半個鐘,都5知距明到幾多,啊哈哈

男爵府

我都唔想, 但我媽俾佢聽兒歌。 我地就俾睇唔俾掂。 主要原因我仔會掉電腦落地。 而且限距離同位置。 超想個仔快啲返學。 好可惜n班無offer
我都有同個仔睇書。 但要我放工先有人陪佢睇。

珍珠宮

深知壞影響好多,大人都好多上癮啦。。。
我只限換屎片時比佢揸住睇,換完即收機,佢都慣左一坐返起身就遞返比我。

輸入搜索內容

禁止訪問

陪月勳章

男爵府

引用:我除左比bb睇相外(其實好少比),冇比佢玩其

原帖由 mgm00 於 13-11-18 發表
我除左比bb睇相外(其實好少比),冇比佢玩其他野,我覺得好吾健康。bb個堂家姐今年5歲,因為好細個就玩手機i ...
500度散光!!! so poor !

禁止訪問

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+mgm00+於+13-11-18+發表我除

男爵府

我都無特定時間俾,同埋最好睇少D電視.

我會採取用MP4聽歌同埋睇書.順便訓練佢既耐性.

依家佢見到我地用電腦,都會吵住要玩.我地俾佢玩五分鐘,跟住收埋.

大宅

c6最鐘意比佢玩電話。講極都唔聽

大宅

屋企多人就最麻煩,首先唔講電話問題,剩係電視都任何時間都開住都夠得人驚,56寸咁大,成日企埋去,6299仲特別為我女而6嘅卡通片同曾志偉!我女連公園都唔肯去!有一次去朋友屋企因為冇6到曾志偉,但佢要睇,結果喊到拆天先翻屋企,我就借呢件事嚟講,以後都唔可以佢想睇咩就睇咩!我唔想我個係一個咁任性嘅小朋友!就由嗰日起我女一次電視都唔俾睇!可能我咁樣好衰,搞到6299都冇得睇電視!但我都係為個女好!

大宅

引用:我都冇比手機仔仔玩,比書距睇咯,所以啊仔

原帖由 Queenie_yy 於 13-11-18 發表
我都冇比手機仔仔玩,比書距睇咯,所以啊仔好中意睇書的,一睇可以睇半個鐘,都5知距明到幾多,啊哈哈:waha ...
好乖仔呀

大宅

引用:深知壞影響好多,大人都好多上癮啦。。。我

原帖由 anna_my_baby 於 13-11-18 發表
深知壞影響好多,大人都好多上癮啦。。。
我只限換屎片時比佢揸住睇,換完即收機,佢都慣左一坐返起身就遞 ...
斯元叻叻

大宅

引用:我除左比bb睇相外(其實好少比),冇比佢玩其

原帖由 mgm00 於 13-11-18 發表
我除左比bb睇相外(其實好少比),冇比佢玩其他野,我覺得好吾健康。bb個堂家姐今年5歲,因為好細個就玩手機i ...
500度散光咁有無問醫生係咪因為玩手機同iPad所以搞到咁?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+anna_my_baby+於+13-11-18+發

原帖由 Yuenmuic 於 13-11-21 發表
斯元叻叻
佢學習只可揸住不可按制,都學左一段時間

輸入搜索內容

禁止訪問

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+mgm00+於+13-11-18+發表我除

子爵府

引用:Quote:原帖由+Yuenmuic+於+13-11-21+發表斯

原帖由 anna_my_baby 於 13-11-21 發表
佢學習只可揸住不可按制,都學左一段時間
好乖呀,唔會亂按。我個女成日搶我個電話,尤其幫佢影相時就會搶,不過我lock screen 所以冇得玩,佢就按掣令個螢幕著番。之前已經整爛咗部ipad mini, 唔會再俾bb玩。不過爸爸成日玩手機,又買咗部ipad air, 所以bb成日就去佢度玩或者睇。

大宅

BK Milk勳章

手機害人,影響一生!

Eagle

首頁

尾頁

跳至