跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:Quote:小WEN+發表於+13-11-19+08:11+原來都

原帖由 PHOEBE713 於 13-11-19 發表
佢自己係教師,教自己小朋友當然容易D, 唔雖要理會佢,最緊要小朋友開心又學到野 ...
我先生係怕到升小學時,萬一阿女銜接有困難,又或者派得唔好我會仲大壓力,到時奶奶就會話點解當初唔俾佢兩老表一齊讀,而家奶奶見兩個孫都留左陳李位不知幾開心,佢仲話我地點解仲要去見佳,浪費別人既學額

大宅

小WEN 發表於 13-11-19 09:21
我先生係怕到升小學時,萬一阿女銜接有困難,又或者派得唔好我會仲大壓力,到時奶奶就會話點解當初唔俾佢兩 ...

咁真係好大壓力喎, 不過, 有時又冇話讀邊間包保一定升上去點點點.....雖然我都苦惱中.....

大宅

其實壓力會投射的,自己受到四大長老既壓力或者親戚既比較,好容易會投射的壓力比小朋友。大家要小心舒緩自己既壓力呀。

複式洋房

llk256 發表於 13-11-19 15:55
其實壓力會投射的,自己受到四大長老既壓力或者親戚既比較,好容易會投射的壓力比小朋友。大家要小心舒緩自 ...

我呢就係怕自己會咁樣, 所以先唔想佢地一齊讀。
其實而家兩老表一齊長大係好, 始終都有個伴, 最少佢兩個唔使報n班先啦; 不過又咁, 大人好多時都離唔開有d口吻, 例如話"你睇下老表幾乖, 你就咁naughty, 我鍚晒佢唔鍚你", 我並唔係咁中意

大宅

唉....有時大人言者無心呢....何況老人家....真係唔識呢的架....所以呢...唔好放係心啦....你開心...因為見到佢開心丫嗎....佢開心....唔一定因為鬥贏其他小朋友架嗎...所以...對小朋友....單純的囉....

大宅

BK Milk勳章

回覆:天瑞佳寶同天耀陳李詠貞都收左,點揀呢?

其實大家會點比較里兩間?

複式洋房

回覆 fsammi 的帖子

其實係大抽獎,但聽聞(只係聽聞)陳李校長識潮陽小學校長,呢間小學又唔差,對扣門有幫助掛

大宅

回覆:Saidi_nokb 的帖子

哦,明白,thank you! 不過其實我唔係好知天水圍邊d小學係好/出名,有冇話熱門係邊幾間?thanks!

複式洋房

我睇黎無得揀喇, 因為兩間都放12點, 無可能一個人同時間接到兩邊放學........唉, 要放棄佳寶喇!

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我睇黎無得揀喇,+因為兩間都放12點,+無可能

複式洋房

回覆:puicps0614 的帖子

係接送既長輩要接同時接兩個k1放學!

首頁

尾頁

跳至