烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

何處有舊式夾餅買(有椰絲/花生及沙糖果種喎)?

如題!
hi

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章

Re: 何處有舊式夾餅買(有椰絲/花生及沙糖果種喎)?

I also want to know.
HIMMAMA3  男爵府

別墅

最近見到tko 吉豬島有得買, 但無試過 , 唔知好唔好食, 搵日試咗再報料你們知.

子爵府

以前維園有個呀伯有買,好耐吾覺有lur,如果知道邊度有,請報料 :-( 吾該

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

糖蔥餅?? 即係有一大塊白色既皮包住果d? 入面有一塊白色好似風琴既甜餅 ?

民房

早前在九龍塘由火車站地面行向達之路的斜路有時有得買. $5份.唔知依家仲有冇.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

popuimami 寫道:
最近見到tko 吉豬島有得買, 但無試過 , 唔知好唔好食, 搵日試咗再報料你們知.

佢個隻係迷你版,我冇試過,但睇個樣相信唔夠原裝好味!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大埔昌運中心雞蛋仔舖有得賣, 不過都係迷你版, 味道唔錯架!!

複式洋房

但係唔係舊式一大個圓型切開果隻先?真係要傳統好舊式果種喎! 維園阿伯我都聽人講過,但就無見過有得買囉!
hi

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章

not糖蔥餅, 舊式一大個圓型切開果隻. I also canno found in 維園阿伯. Any mami know where can buy?
amysin 寫道:
但係唔係舊式一大個圓型切開果隻先?真係要傳統好舊式果種喎! 維園阿伯我都聽人講過,但就無見過有得買囉!

HIMMAMA3  男爵府

侯爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

係要傳統好舊式一大個圓型切開果隻!
維園阿伯我都聽人講過,但無見過!
?-(

伯爵府

畀面勳章

YuYuMother 寫道:
大埔昌運中心雞蛋仔舖有得賣, 不過都係迷你版, 味道唔錯架!!
我都仲未知係乜,等我下次去睇下先
日本の平安を祈ります

複式洋房

維園係邊個位置(門口)?
hi

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

砂糖夾餅真身

不過圖二個切法唔同以前見過個d!?
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

侯爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

係 la
係 la, 係 lee 隻傳統舊式夾餅 -
如果知道邊度有,請報料 Thanks!!

大宅

旺角波鞋街近先達那邊有一間可以買到,味道不錯

大宅

育兒性格勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我記得維園阿伯講過係維園開檔成日比人捉, 所以佢好少係維園出現,就算係都好短時間. 佢多數在天后. 但近呢幾年佢好少出現, 唔知係咪身體差???

minna-no 寫道:
係要傳統好舊式一大個圓型切開果隻!
維園阿伯我都聽人講過,但無見過!
?-(

民房

I also want to eat 砂糖夾餅, you can find the photo, very good.
Matthew&AshleyMom 寫道:
砂糖夾餅真身

不過圖二個切法唔同以前見過個d!?

複式洋房

請問carol620,旺角波鞋街邊間?想問問近邊,同埋間舖頭有d咩買既?

好期望快d食到!!!
hi

子爵府

波鞋街近先達嗰邊有得賣Q版夾餅, 不過我自己就覺得佢哋整得太脆同太薄, 唔似以前啲感覺!

首頁

尾頁

跳至