興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

由於之前用開嘅NOD32已到期,昨天安裝咗個2014卡巴斯基進階電腦防護版,但係安裝後每次進入都出現以下問題,請各高人指點一下

大宅

回覆:防毒軟件安裝問題

資料庫該項寫著嚴重過期,但係產品授權仲有1094天

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:HaroldJustin 的帖子

更新成功嗎?打去客服問下。

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

大宅

回覆:linggo 的帖子

就係唔得客服辦公時間我返緊工,到放工又過咗佢辦公時間

珍珠宮

回覆 HaroldJustin 的帖子

重新安裝過, 再更新睇下得吾得?

大宅

回覆:gb_yj 的帖子

試過唔得

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

返工都可以問...電話聯絡, 講唔明, 再寄email, 等佢地覆, 先問下解決方法....
俾左錢, 都唔可以停步唔用.
等同上 BK 問, 你都係返屋企先試一樣...有服務就要用啦.
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

複式洋房

這是我用卡巴的經驗,不知能否幫你,如不能幫你,請諒!
每次我重新安裝Windows Vista /7/8 ,都會事先在卡巴官網下載最新的對應版本,因為在市面購買的正版防毒軟件,在安裝光碟上的防毒程式(我所指的是製造日期及病毒資料庫的日期及版本),是跟你開始使用的日期的防毒軟件程式及病毒資料庫,可能、已經或確已不同,所以源用安裝光碟上的程式,在病毒資料庫所顯示的內容,出現你的情況,是很正常,還有,在第一次更新病毒資料庫的時候,所用的時間是非常花時間的,要有耐性,並不要同時使用電腦,但在更新病毒資料庫時之前,必須確保可以上網,否則,這是浪費時間。
另外,若果,在官網上下載程式及安裝後,在第一次使用時,亦有可能出現你的情況,不過是有區別的,因為程式的製造日期及所包含的病毒資料庫是較新的,所使用在更新病毒資料庫時的時間較小,因為每間軟件安全公司是不可能天天都會推出病毒安裝程式及用戶下載及使用的,不過,病毒資料庫就可以這樣每小時或特定時間內,便會有更新可供用戶已安裝的程式自動下載安裝及使用。

大宅

NOD32到期上網搵個ID PW 就行

男爵府

新安裝要上網更新病毒檔。

另外我自己試過,因為搞亂了電腦的日期,變成一個月前,好似今日係11月20日,我吾知幾時改左做10月20日,於是即使剛剛更新完病毒檔,仍然係話嚴重過期,更正返電腦日期就無事。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

大宅

回覆:防毒軟件安裝問題

唔該晒各位亂打亂撞,攪掂咗

複式洋房

HaroldJustin 發表於 13-11-20 09:31
就係唔得客服辦公時間我返緊工,到放工又過咗佢辦公時間

乜原來卡巴d support咁唔掂架,夜晚都無support,有咩事點搵佢...

之前我由Avira 轉卡巴,聽個名幾好喇

但未防到毒,就先比佢搞到個hard disk short short地

你不如都係用番NOD 算la...過左期應該續得架wor
或者其他防毒都應該好過佢

詳情睇下我1個幾月既帖:

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=9025817

首頁

尾頁

跳至