親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:wunwunmum 的帖子

我都希望去多次Asiatique

大宅

回覆:giftfromgod 的帖子

d staff 會帶住佢玩嗎?我驚佢傻傻更更

大宅

引用:d+staff+會帶住佢玩嗎?我驚佢傻傻更更

原帖由 carrieckl 於 13-11-24 發表
d staff 會帶住佢玩嗎?我驚佢傻傻更更
Kidzania D staff 係好好,唔会hea ,或掛住玩手機,不過佢地会比机会小朋友做,如果小朋友太細,除非有D大D嘅小朋友帶住佢玩,如果只得佢一个玩,佢未必enjoy!我見过一个4、5歲嘅男仔喺麥當奴整漢堡包,得佢一个,孤零零好慘咁,當佢整完出嚟嗰陣幾開心,好似甩難咁

我地个4歲妹妹都係跟住4个7歲一齊玩,基本上D job最少要求4歲先玩得,20~30分鐘一个,但有D難度高D,要6歲eg magician, interior designer, street dance show, 有D同staff講,D staff 都通融比4歲妹妹玩,但magician 就唔得囉!結果佢去了畫畫!其實樓上都有一个幼兒区,有3間房好似D playroom 咁for D 3歲或以下嘅小孩!

大宅

smb329 發表於 13-11-22 11:35
回覆 wunwunmum 的帖子

2. Hajime機械人餐廳 dinner (Buffet) (BTS: Chong Nonsi之後轉的士)
我試過去佢facebook訂位,不過佢成个月都冇confirm,到咗當地我打電話再訂枱都有位!

大宅

wunwunmum 發表於 13-11-20 10:57
Day 2 Fri
1. Kidzania (1/11 Kidzania竟然加價,以為有D買幾送一嘅優惠,點知乜都冇,於是胆粗粗即刻上ho ...
想問一下你係hotel2訂票後點取票?請指教!

大宅

Thailand真係好玩又抵玩!本來我下個月頭都plan左去玩,但係而家冇得去

大宅

pooh88 發表於 13-11-25 23:57
想問一下你係hotel2訂票後點取票?請指教!
我喺hotels2Thailand个網填妥後,網站会send email表示處理中,1个小時後我再收到email confirm,同ticket voucher,自己print 出嚟,到時比kidzania門口排online booking个边!
我覺得好方便、好快手 、仲好抵添

BeBe媽媽  即係不用先付款?係咪要指定日期用架?因我無PLAN邊日入場呀!THX  發表於 13-12-10 20:55

大宅

繼續[size=14.857142448425293px]程分享:

Day 4 Sun 17/11
1. JJ Market
食完早餐成10点至出發,3个BTS站到尾站Mo Chit落車,好多外國遊客,好多人,第一次去JJ Market,真係好大,好多野買,又平,天氣好冇落雨,曬得嚟不算太熱,我食咗椰子雪糕,30b 幾好味,清得嚟不太甜,D黃色粒好香。班小朋友冇興趣行,一味喺度飲mango shake,我地只行了1个小時就要走,真不夠!

2. 機場
約了司機12:00喺酒店往新機場,我地遲咗少少,12:15開車,好暢順12:45到,好快check 埋D行李,去1/F食Magic food court,food court 唔算好大,但都好平,麻煩在要先買票,然後比票D食檔,才取食物,到食完原來已2:10pm,趕去過關,弊家伙!又被海關收嘢!今次中招係支爽膚水,我懶冇用細裝,又冇寄倉,咁就出事!希望大家咪學
曼谷新機場真係好大,尤其喺F6个閘,行極都未到!趕到地地cc下!

大宅

回覆:5大5小 4天曼谷自由行剛返嚟

多謝你的share ,資料好有用

大宅

後記:
終於分享完我的行程,好多謝BK的jm,冇你地的資料,可能我今次又要跟團啦! 哈!哈!
泰國我之前去過2次跟團,但今次自由行我覺得好唔同,開心好多!
之前我唔喜歡泰國菜,覺得香港的泰菜好油好辣,但原來喺泰國食係咁好味,唔油架!去完今次旅行,我都鐘意咗泰菜啦!

仲有,我覺得D泰國人幾nice,今次搭BTS,我地班小朋友常遇到人地讓座,而且佢地真係排晒排等車,唔会搶位!Even喺Kidzania見到間學校嘅學生,佢地都好守規舉,冇跑嚟跑去,嘈喧巴閉!國民抵讚!

可惜泰國最近示威又惡化,希望佢快D搞掂,咁好嘅旅遊勝地,我地都想再去玩架!

子爵府

wunwunmum 發表於 13-11-27 11:19
後記:
終於分享完我的行程,好多謝BK的jm,冇你地的資料,可能我今次又要跟團啦! 哈!哈!
泰國我之前去過2次 ...
有邊間泰菜介紹比我地??
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

Jennie 發表於 13-11-27 11:54
有邊間泰菜介紹比我地??
其實我唔算食咗好多餐泰菜,不過我好鐘意Asiatique 度嗰間Fire & Dine,佢D冬蔭公好好味,唔会太酸,个青咖喱撈白飯好正,但佢D西餐就又貴又少!

伯爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

wunwunmum 發表於 13-11-27 11:19
後記:
泰國我之前去過2次 ...
我同C6第一次去泰國都係跟團,
之後兩次就同朋友家人自由行, 真係好爽呀,
不過我係香港就好鍾意食泰菜, 一定唔會飲冬陰公,
因唔鍾意個陣檸檬葉味,
但去泰國飲過一次之後就愛上它

大宅

多謝分享!

大宅

回覆 wunwunmum 的帖子

謝謝分享!可以提供租車資料我嘛?謝謝!

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:pooh88+發表於+13-11-29+10:00+回覆+

原帖由 wunwunmum 於 13-11-29 發表
關於今次租車:由機場-酒店幾錢?1100b ,Tim Leung ,我用email book
[email protected] (Chinese ...
我想問1100b係咪只由機場去酒店?我想昭e mail可打中文定英文聯絡

[img][/img][img align=left

複式洋房

回覆:5大5小 4天曼谷自由行剛返嚟

我聖誕節都會帶埋1歲既囡去曼谷,不過我咩都未plan,有咩地方岩帶佢去架呢?

BeBe媽媽  我都係XMAS呀!你PLAN好未?可以SHARE嘛?HEHE  發表於 13-12-10 20:58

大宅

milkbear23 發表於 13-11-30 08:58
我想問1100b係咪只由機場去酒店?我想昭e mail可打中文定英文聯絡
我用英文,Tim Gor 覆我用英文

大宅

wunwunmum 發表於 13-11-20 09:51
我地5大5小(4-7歲),14/11飛曼谷,17/11返,今次4日3夜,真係超開心,我好想多謝之前回覆過我的jm,謝謝你 ...
可唔可以share酒店房D相睇下呀, 我都plan緊5大3小去曼谷, 就偽想搵D 3房可以一齊坐晒入去, 唔洗分房.

首頁

尾頁

跳至