論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問有提供咖啡俾姐姐嘅JM,你地買邊隻咖啡?我自己唔飲所以唔知原來唔平,我買雀巢果隻俾佢,細樽嘅咖啡粉+咖啡伴侶都已經要成$5X,樽咖啡拌侶仲要2個星期就飲完...其實我係想問你地知唔知佢地不嬲飲咩咖啡多?我估佢地自己應該唔會買雀巢,應該有D平D嘅咖啡?
唉...都係果句,其實做得好嘅,我都唔會介意果少少錢,但當你麻麻地滿意佢表現嘅時候,就好多野都會同佢計住計住,始於小數怕長計..

333s  pacific coffee or stackbug?  發表於 13-11-23 12:12

侯爵府

回覆:買邊隻咖啡俾工人姐姐

雀巢咖啡加伴侶、我姐姐咖啡加麵包當早餐、平到嘔、又有力做野、提供俾佢物有所值

大宅

回覆 baby7 的帖子

我請既工人都係香港完約,佢哋知規舉,我又唔飲咖啡,所以冇提供比佢。至於餅,我有個柜擺食物,我同佢講可以食,但佢哋都冇食。

你個工人係咁,就暫停提供。你自動自覺提供,佢哋就覺得老馮。

伯爵府

引用:如佢飲得多,你唔需要飲完就即刻補貨,咁只

原帖由 porkchop 於 13-11-21 發表
如佢飲得多,你唔需要飲完就即刻補貨,咁只會助長佢飲多啲。飲自己既會慳好多,我冇提供比任何一個工人,上 ...
即係點樣?一日比一包佢?
我姐姐來左一個月咋,巳有d縱壞咗,我頭几次買餅買咖啡比佢佢都笑住講thank you,但最近買比佢佢都就甘收𣳇就算,冇講過任何野,d餅食得超快,一個星期都冇食哂成盒edo啲細包庒餅同瑞士卷

子爵府

好媽媽勳章

Nestle 3 in 1 $23.9/33 家興買, 毎月只提供一盒, 吾夠就佢自已買啦.

大宅

回覆:買邊隻咖啡俾工人姐姐?

價真棧越南咖啡唯起一蚊一包唔使,阿信屋D咖啡做特價時又係唯起一蚊包唔使!

子爵府

引用:不要给咖啡工人.冇個好人

原帖由 香姑 於 13-11-23 發表
不要给咖啡工人.冇個好人
如果工人唔差,幫到手,又作為早餐飲包咖啡都冇問題

子爵府

引用:想問有提供咖啡俾姐姐嘅JM,你地買邊隻咖啡?

原帖由 maronmy 於 13-11-20 發表
想問有提供咖啡俾姐姐嘅JM,你地買邊隻咖啡?我自己唔飲所以唔知原來唔平,我買雀巢果隻俾佢,細樽嘅咖啡粉+咖 ...
雀巢3 in 1! 藥房買平好多!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我沒有提供

子爵府

引用:只提供3合1每日一包,雀巢好似$1.1/包,+惠

原帖由 小紅梅 於 13-11-21 發表
只提供3合1每日一包,雀巢好似$1.1/包, 惠康有個雜牌有時$0.9/包好平,不過我姐姐話飲到暈暈地,雀巢奶滑 ...

男爵府

我自己都唔飲,唔會買。

複式洋房

分享下。。。。數字零食舖,泰國出的,做特價$8有10包。原價$12。

大宅

不要给咖啡工人.冇個好人

大宅

引用:Quote:原帖由+LCY30+於+13-11-20+發表回覆+

原帖由 catthien 於 13-11-22 發表
係呀,我都係印尼鋪頭買,一包30包,$28
我姐姐都係飲呢隻,不過佢自己比$,佢話佢自己買、唔使我比~

複式洋房

我之前舊街埸比佢飲,佢話飲完肚痛,之後佢自己係印尼買

大宅

引用:我唔係一定會提供俾佢,但有時見到UCC有特

原帖由 Bbmama2012 於 13-11-22 發表
我唔係一定會提供俾佢,但有時見到UCC有特價就買幾樽俾佢獎勵下佢。佢自己買咖啡伴侶,佢均爭到糖都自己買 ...
我飲咩佢飲咩,我自己都係飲ucc...好彩我姐姐唔大食,所以我覺得唔飲得幾多食得幾多,姐姐又算唔錯,ok啦...

大宅

回覆:maronmy 的帖子

我提供咖啡給工人,她選擇那隻雀巢三十多元(9包)的,雖然貴D,算了。

大宅

我唔係一定會提供俾佢,但有時見到UCC有特價就買幾樽俾佢獎勵下佢。佢自己買咖啡伴侶,佢均爭到糖都自己買唔會用我煮飯果啲

大宅

回覆 cheung2000 的帖子

又唔係必需品, 做咩要買俾佢, 我個個星期只會買面包俾佢. 咖啡, 額外snack, 全部佢自己買.

男爵府

我都有同感,以前食下靚野,但而十要諗埋佢攪到買番D平野食來就

首頁

尾頁

跳至