想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Bingo咗是否三個月後至可以同人分享喜悅?

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:HOSOH 的帖子

係呀除我們同自己父母,
老人家話驚BB小器
如我求安心唔講住。

HOSOH  明白, 謝謝  發表於 13-11-24 01:03

別墅

回覆:Bingo咗之後的一個小問題

我因為有d作小產要同公司請假,所以一早講咗比上司知,我又話咗比屋企人同幾個fd知 我又覺得冇所謂,有咩事都可以同人傾,家人朋友又會關心你,開解你~~~

HOSOH  多謝分享  發表於 13-11-24 01:05

別墅

其實三個月的秘密係因為剛bingo到十二週係好關鍵!呢個時期唔開心嘅事發生機會高或多,怕萬一發生咗要同人交代難堪。
我同咗家人,公司,幾位密友講咋都係!
不過今胎係等二胎快見肚,可能唔洗我親口講了!

HOSOH  明白, 謝謝  發表於 13-11-24 01:07

伯爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實睇下迷唔迷信啦, 我第一次一知就講咗比屋企人, 親戚同幾個朋友知, 點知8w BB走咗, 當時我好怪自己唔迷信, 講咗出去令BB小氣離開我。
第二次我連媽咪都唔講, 結果BB都係8w走咗, 我就明白同迷信無關, 只係緣份問題。
到今次, 照到閃閃就同媽咪、家姐講, 12w同6299講, 依家14w, 開始會同身邊幾個朋友講, 但正式喺FB公佈打算過埋結構先講。
我唔再係迷信, 只係明白有啲事未穩定講出去有乜事又要解釋, 同埋過咗結構至少過晒基本關, 公開自己都會感到真正開心同舒服, 呢個就係我經驗同睇法。

HOSOH  多謝分享, 裞妳bb健康成長!  發表於 13-11-24 01:11

大宅

引用:我因為有d作小產要同公司請假,所以一早講

原帖由 pandadada 於 13-11-22 發表
我因為有d作小產要同公司請假,所以一早講咗比上司知,我又話咗比屋企人同幾個fd知 我又覺得冇所謂 ...
我同你一樣

HOSOH    發表於 13-11-24 01:14

大宅

初初同左屋企人講,之後到照到閃閃先同最好朋友講。

HOSOH  明白, 謝謝  發表於 13-11-24 01:13

子爵府

我會同屋企人講,但十二周後才同朋友講,同事則唔會講,見到肚佢地會發現的啦。

HOSOH  明白, 謝謝  發表於 13-11-24 01:13

首頁

尾頁

跳至