自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

教育局今日起至下月7日,舉辦16場大埔及北區幼稚園「統一收生安排」家長簡介會,首場簡介會在粉嶺官立中學舉行,有過百名家席出席,包括操普通話人士。

教育局首席教育主任容寶樹,向出席家長解釋有關收生安排的流程及須注意事項,並設即場答問時間。

容寶樹強調幼稚園統一收生並非統一派位,不像中小學是義務教育,幼稚園暫時未有這個政策,是家長的自行選擇。他又說,不是一百個小朋友,一百個都會入讀幼稚園,在今日的資源下做不到確保每個幼童入讀幼稚園。

cherrie_q    發表於 13-11-24 22:31
wcpcelia    發表於 13-11-24 18:59

男爵府

回覆:教育局稱不能確保每名本地幼童可入讀幼稚園

子爵府

教育局長食c啦!

titankaine    發表於 13-11-24 21:08
titankaine    發表於 13-11-24 21:08

珍珠宮

食屎啦教育局長 !

寶石宮

大宅

回覆:keung199195 的帖子

珍珠宮

畀面勳章

咁⋯統一in黎做咩

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:教育局今日起至下月7日,舉辦16場大埔及北

原帖由 keung199195 於 13-11-24 發表
教育局今日起至下月7日,舉辦16場大埔及北區幼稚園「統一收生安排」家長簡介會,首場簡介會在粉嶺官立中學 ...
咁我交稅嚟做咩?

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

回覆:keung199195 的帖子

甘都講得出?

大宅

他又說,不是一百個小朋友,一百個都會入讀幼稚園

男爵府

開心吸收勳章 熱血金章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

唔得掂,口口聲聲話學位足夠,而家又話不能確保本地幼童讀kg, 咁多個官,最討厭佢

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

唔得掂

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

:pppp:

大宅

他又說,不是一百個小朋友,一百個都會入讀幼稚園
事實呢?一百個,一千個,都百分之一百會入讀幼稚園!
如不是,請教育局提供香港居民的兒童(不是雙非)不入讀幼稚園的比率及有關數據!!!

伯爵府

畀面勳章

講野咁不負責任既

除了你我誰都不愛,to have but not to hold

伯爵府

教育局長講野真係要經下大腦
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

佢係咪又short上腦呀

我唔想無左d雙非ge話我地會唔夠位囉

侯爵府

呢個教育局長,過街老鼠,人人都喊打。

大宅

引用:食屎啦教育局長+!

原帖由 sinyeechu 於 13-11-24 發表
食屎啦教育局長 !
咁 係政府冇做功課,冇規劃, 局長是否要負責呢

KIKI678  幼園系私營,出生率忽高忽低,適度無為的特豬系唔多做嘢!  發表於 13-11-24 16:21

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

首頁
12345...6

尾頁

跳至