潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大家會唔會帶低過H色的鑽石?

今曰在海洋公園被两個帶住三個男孩子的女人打尖。在我怒啤佢地之際其中一個女人嗰套黃gum gum嘅「鑽石」令我望多一眼。

雖然成套單頭耳環(70 份)加吊咀(1 ct )approximately 唔大但睇setting應該是鑽石。

可惜在陽光底下成套嘢都係黃色……但我肯定唔係黃鑽!!!

真係極度核突。

要黃成咁可能K色。

個女人見我望到眼都凸埋仲以為自己好巴閉……救命

大宅

k 不如唔好買

男爵府

引用:k+不如唔好買

原帖由 Truffeee 於 13-11-25 發表
k 不如唔好買
單頭低色真係好礙眼

珍珠宮

引用:大家會唔會帶低過H色的鑽石?今曰在海洋公

原帖由 picture 於 13-11-25 發表

今曰在海洋公園被两個帶住三個男孩子的女人打尖。在我怒啤佢地之際其中一個 ...
依家單頭嘅多數都會買D、E、F,耳環會G或以上。我都重有一隻唔知乜色嘅小單頭,比佐敦老闆睇過,佢話大約I色。由於係當年嘅求婚戒指,所以絕對唔會賣咗佢,但已經好少戴。响佐敦重鑲之後,靚仔晒!依家成日都戴

WiNniE_726    發表於 13-11-25 22:48
greenpea   nice setting  發表於 13-11-25 21:09

男爵府

引用:Quote:原帖由+picture+於+13-11-25+發表大

原帖由 moniy 於 13-11-25 發表
依家單頭嘅多數都會買D、E、F,耳環會G或以上。我都重有一隻唔知乜色嘅小單頭,比佐敦老闆睇過,佢話大約I ...
I 咁set都好靚

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+moniy+於+13-11-25+發表依家

I 咁set都好靚
係呀!就係重鑲後,靚仔晒,又閃咗,所以勁鐘意

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

重鑲後

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+picture+於+13-11-25+發表大

原帖由 moniy 於 13-11-25 發表
依家單頭嘅多數都會買D、E、F,耳環會G或以上。我都重有一隻唔知乜色嘅小單頭,比佐敦老闆睇過,佢話大約I ...
好靚,想問下重鑲左幾多錢?我有粒心形單頭都想重鑲!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:大家會唔會帶低過H色的鑽石?今曰在海洋公

今曰在海洋公園被两個帶住三個男孩子的女人打尖。在我怒啤佢地之際其中一個 ...
專登買fancy color?

珍珠宮

回覆:黃gum gum的鑽石

佢打尖係佢衰,但佢戴色唔靚的鑽無問題,佢買完戴得開心咪得囉。

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

not interested beyond F

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+moniy+於+13-11-25+發表依家

原帖由 克洛怡 於 13-11-25 發表
好靚,想問下重鑲左幾多錢?我有粒心形單頭都想重鑲!
圍石D碎石係我自己嘅!重鑲連兩邊碎石$4,500

男爵府

mrschocolate 發表於 13-11-25 20:47
佢打尖係佢衰,但佢戴色唔靚的鑽無問題,佢買完戴得開心咪得囉。
oh you should have seen her face and that contemptuous expression on her face.

She was so disrespectful and selfish as if she thinks money is everything and those who are rich rise above the others and can disregard rules and regulations.

Her friends kid (who got there first were pushed to the side by that woman's kids) and couldn't get a good spot to see YET she wouldn't even offer her own favourable spot to the little kid, but instead told her friend to shut up when they were being scolded. Well yes, she stayed pretentiously "poised" and seemed to have stayed away from trouble..... But at the expense of her poor friend and her little kid.

I pity her friend.

佢買完戴得開心咪得囉.... true, she was sure happy and she thought she was QUEEN.

大宅

原帖由 good_pig 於 13-11-25 發表
專登買fancy color?
可能係,所以未必係色低!

男爵府

Vtmsheep 發表於 13-11-25 22:45
可能係,所以未必係色低!
Can't be

I've got yellow diamonds too.

Yellow diamonds, even those graded light yellow, will show clear yellow hue evenly regardless of whether you look at it from table or the side. Hers showed yellow from the centre when viewed from side angle. Definitely a cheapie.

Well I guess, it is her detestable manner and attitude to the others that caused my harsh comments on her jewellery.

I might have said something the exact opposite if the jewellery were worn by someone amiable.

珍珠宮

picture 發表於 13-11-25 22:37
oh you should have seen her face and that contemptuous expression on her face.

She was so disrespe ...
咁的咀臉就真係好難頂啦

男爵府

picture 發表於 13-11-25 18:01

會唔會真係帶黃鑽?
因為我有朋友都有單頭I/J色,陽光底下帶出黎一D都唔黃啊.....

男爵府

引用:Quote:picture+發表於+13-11-25+18:01+大家

原帖由 yukileecc11 於 13-11-26 發表
會唔會真係帶黃鑽?
因為我有朋友都有單頭I/J色,陽光底下帶出黎一D都唔黃啊.....
...
肯定唔係

男爵府

moniy 發表於 13-11-25 19:25

其實都唔似I色!!
我見我朋友隻卡裝I色都算白,係有時入金行射到黃燈先會比下去.....
基本上係女士收得既求婚介子,乜色都係心中寶啦!
比我都會好好留住!一定一定唔賣!!

大宅

引用:Quote:原帖由+Truffeee+於+13-11-25+發表k+

單頭低色真係好礙眼
去 op 都戴鑽石

首頁

尾頁

跳至