美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

見各位share得咁開心,我又分享下我覺得好用嘅野先,希望我可以有恒心地努力share (主要原因係因為我而家放工轉咗坐巴士,有得坐但又訓唔著,所以想搵啲野做下,打下)希望各位支持(其實之前都分享過ysl明肌掃,今次到banila co primer..

我用過好多base, 包括sofina, canmake, ysl果支防曬base 50度都用過,仲有一啲日牌係sasa可以買到嘅牌子, 但自從用完佢,我覺得佢暫時最好!!!因為搽完有一種matt嘅感覺,咁樣上粉時會令塊臉無咁令每次只係吱一粒豆size就可以夠全塊臉用,價錢都好大眾化,百幾蚊(因為係網購所以送去公司),我見過旺中賣2百幾

去相先::::
(希望唔會有人覺得我係打手,每次打share文都怕怕)

別墅

畀面勳章

引用:見各位share得咁開心,我又分享下我覺得好

原帖由 SMILE_CHINGB 於 13-11-25 發表
見各位share得咁開心,我又分享下我覺得好用嘅野先,希望我可以有恒心地努力share (主要原因係因為我而家放 ...

子爵府

小伊人 發表於 13-11-25 21:16

多謝支持

侯爵府

回覆:SMILE_CHINGB 的帖子

依家用咁乾咩?

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:❤好物分享(2)※banila co primer❤

男爵府

I\'m using this too!! I\'m using classic but the result is matte enough!

子爵府

ohhycar 發表於 13-11-25 21:40
I\'m using this too!! I\'m using classic but the result is matte enough!

其實我唔知CLASSIC同MATTE有咩分別但我怕油所以覺得用MATTE好D

子爵府

tpcmela 發表於 13-11-25 21:33
依家用咁乾咩?

我用唔覺乾呀, 可能我個鼻位比較油呀, 用完佢個鼻位無乜出油啦

子爵府

tpcmela 發表於 13-11-25 21:33
依家用咁乾咩?

ER.....仲有...我之前當然會做好保濕啦!!!

別墅

回覆:SMILE_CHINGB 的帖子

This is good! Also is the compact foundation, also keeps my face matte all day long! Sasa supreme has a whole section for this brand now :)

love all things luxurious. Love yourself more  and naturally your will love your children more!

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我用緊保濕嗰隻殾都覺得好好用呀!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

男爵府

大宅

我都用緊,唔錯

大宅

我都用緊Classic , 好用,個妝可以last好耐都唔溶。。遲啲再凍會試埋保濕果支

侯爵府

引用:Quote:ohhycar+發表於+13-11-25+21:40+I\\\'m

原帖由 SMILE_CHINGB 於 13-11-25 發表
其實我唔知CLASSIC同MATTE有咩分別但我怕油所以覺得用MATTE好D
Matte for oily skin
我用matte依家會甩皮
Hydrating就岩岩好

大宅

碎粉好正啊

公爵府

我都用緊,乾燥天氣就冇用,平時搽T字位勁正!

子爵府

引用:我用緊保濕嗰隻殾都覺得好好用呀! +

原帖由 pinkcat922 於 13-11-25 發表
我用緊保濕嗰隻殾都覺得好好用呀!
保濕係base定係當cream用??

子爵府

引用:Quote:原帖由+SMILE_CHINGB+於+13-11-25+發

原帖由 tpcmela 於 13-11-26 發表
Matte for oily skin
我用matte依家會甩皮
Hydrating就岩岩好
咁我又無甩皮你即係用classic?

首頁

尾頁

跳至