興趣嗜好

跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

我講先~~發生係自己身上~~

我地以前細個住劏房(類似)~周圍間左d房租比人~
中間係露天既~~
果年係我小學6年班既冬天~~我屋企人返晒大陸
得我同我妹(果時未有意識唔可以獨留兒童在家)
清晨6點左右..我訓到途中唔知咩原因自己醒左~
咁醒左自然人有3急去廁所~~
當我去完廁所返到房...見到鏡咪不經意照1照..梳返好d頭髮咁囉~
1照鏡...............
我就從鏡到見到1個女人...隱約睇到係頭髮凌亂既...
果時細個唔知咩事...又未黎舷切反應..所以只識呆望...
呆望左4,5秒左右~~1眨眼就唔見左佢!!!
屋企人返到之後..我向我家人講返件事~~佢地只話我眼花~~
我果時第1次見到朋友仔.....不過細個唔係好識驚~
所以好快就唔記得~~(果次見到之後...我就時不時會遇到/聽到d奇怪事)
無耐...我地一家就上左公屋..有晚講起d靈異野..我再提起依件事~
我爸爸先話我知....
原來當年暑假...我同媽咪細佬妹返左大陸..
住我地樓上唔知幾多樓既女人跳樓...咁岩就跌死係我地中間露天果個位到....

mickey0721    發表於 14-2-17 08:54
newchun    發表於 13-12-12 16:57
shing627  驚驚  發表於 13-12-11 20:27
Ginhc  好驚呀  發表於 13-12-10 20:57
尼古丁  我最有興趣唔係漂故, 而係咩工咁好出量講故  發表於 13-12-9 21:46
JM12    發表於 13-11-29 10:48
karenlyk  好驚  發表於 13-11-28 16:27
Catrabbitc  下  發表於 13-11-27 22:09
falalala    發表於 13-11-27 20:16
Viann1230    發表於 13-11-27 14:21
Hana_Sugi    發表於 13-11-27 12:30
echan0117    發表於 13-11-27 12:21
thunder_bunny    發表於 13-11-27 11:48
fanny3315    發表於 13-11-27 11:21
flyhigh_sabrina    發表於 13-11-27 11:20
kanaschan1110    發表於 13-11-27 11:09
車仔人    發表於 13-11-27 10:51

大宅

果年...我中5畢業..岩岩考完會考
晚晚唔訓覺..又出去同朋友唱k睇戲好夜先返屋企..
加上果排興留齊陰...走去學人剪齊陰..
除夕果晚同朋友出去...係m記食野時..
有個伯伯無啦啦行埋黎同我講"小姐..你唔係將d頭髮遮住個額頭!!快d撥返開佢"
我果時仲諗..我齊陰唔通真係咁樣衰..樣衰到連路人都睇唔過眼?!
但你知啦...年少時總係唔聽人意見...我偏要唔撥開~!!
之後無耐...果排都好黑仔(事後諗起先醒起)
如是者...過左1排..我有晚唔記得去邊..又係好夜返屋企~~
返房除衫...除左衫諗住換衫出廳玩電腦~~正打算山房門時..
見到有人著白色衫行過...我以為係我老豆去廁所所以唔理..
換完衫...正打算出去時..
先醒起..我屋企人全部都返晒大陸..........
咁果個白色衫既"人".........到底係邊個...
之後果幾晚我都唔敢返屋企訓.......去朋友到借宿

newchun    發表於 13-12-12 16:57
shing627  驚驚  發表於 13-12-11 20:29
falalala    發表於 13-11-27 20:17
NikoChan  嘩,嚇破膽  發表於 13-11-27 11:30

侯爵府

回覆:返工無野做..不如講鬼故

仲有呢

禁止訪問

侯爵府

有無更多
留位

大宅

由於我同媽咪關係麻麻..
出黎做野..自己就搬左同當時既男朋友同居...1齊住村屋~~
睇樓時...我見屋內大門口最頂貼左道符..我問agent點解會貼符
agent話因為業主係信佛..所以先貼冇咩特別意思~~
我當時入屋又唔見有咩唔舒服既感覺~而且租金又算平..
所以就租左黎住~~
我住2樓...門口隔離有間好細好窄既房(士多房)..得半個樓頂高
咁住左1排...同當時男朋友開始關係變得好差(我知未必關事)
我養果隻狗..定時定候對住門口/士多房吠
我同男朋友冷戰期間..我會出廳訓sofa床~
訓下就會聽到有人用指甲刮玻璃窗既聲~~
我唔止1次同當時男朋友反映屋企好似有d野..
但當時男朋友唔信有果d野...話我老作
有1晚...我男朋友day off~到我放工返黎.......
我男朋友同我講...隻狗又對住門口吠~
我男朋友當時睇緊tv...叫隻狗收聲..隻狗收左聲之後
我男朋友就聽到有把女人聲係佢耳邊講野..
但唔知道講咩野...係咁lurlurlur...好似x食泥咁既聲
之後........我男朋友終於相信依個世界有阿飄同信我之前同佢講既經歷.......

newchun    發表於 13-12-12 16:58
cherrie_q    發表於 13-12-10 23:45
fanny3315    發表於 13-11-27 11:23

伯爵府

我又講1個。中1有日放學落大雨,拿拿林返屋企。我屋企係舊色私人樓,拉開鐵閘後仲有大約1張食飯枱咁大地方到,可以放鞋柜,之後先係大門。咁個日好黑媽媽,我返到屋企大約下午4點,走朗完全無陽光,只有小小烏絲燈。我1個人返到門口,拉開鐵閘,見到1個女仔,2條辮,藍色孖襟衫,1個男仔,短頭髮,白色衫,2個都係無5官! 嚇到我叫5出聲,1口氣由18樓跑落地下,係樓下等到阿媽返嚟。後嚟阿媽去問米,原來係我對落既細佬妹,因環境差無要到。

mlychim    發表於 14-2-27 15:24
newchun    發表於 13-12-12 16:58
cherrie_q    發表於 13-12-10 23:46
JM12    發表於 13-11-29 14:02
rachel815  人地話落左BB..要搵C父做下法事架~~  發表於 13-11-26 19:29

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

留位

大宅

BK Milk勳章

伯爵府

引用:我又講1個。中1有日放學落大雨,拿拿林返屋

原帖由 giraheiyear 於 13-11-26 發表
我又講1個。中1有日放學落大雨,拿拿林返屋企。我屋企係舊色私人樓,拉開鐵閘後仲有大約1張食飯枱咁大地方 ...

子爵府

子爵府

大宅

比鬼壓

今年鬼節...可以我今年流年不利..
返屋企時...遇著人地燒衣~
我又好奇心望下....可能咁唔好彩..
我當日磁場差...打擾到D朋友仔用膳..
我當時已經FEEL到有D野...個心好似離左1離左..
我即刻係心到SAY SORRY~

當晚訓覺...聽到有人係我床邊"MEET"紙巾既聲音
1時有..1時無..
以為我妹呻鼻涕..諗住叫佢細聲D啦..
點知我郁唔到.....掙扎左好耐...先郁得返..
連續2晚都係咁!!! 之後同阿媽講..
佢拎D類似衣紙既野幫我掃下身..之後落街燒衣..先無事~~

男爵府

屋企曾經個廳係無窗既,間屋成日都暗,房都係,試過有陣我家姐成日都訓唔著。話感覺到屋企有啲野,我又feel唔到,過左排,屋企個坐台電腦一到夜晚就自己又開又熄,望住個制凹入去,嚇到痴線,最後燒左啲野就無事。

又試過一大班人去大陸畢業旅行,有兩日係去大陸個啲郊外露營,明明book場既時候好搶手啦,點知去到既時候咩人都無,已經怯啦,但無計,已經book左又去到個度,如常咁開帳篷生火bbq啦,附近有個營地提供俾女性用既廁所,我地已經一大班人約埋去廁所,諗住無死啦,唔記得叫啲男仔陪,唔知係咪陰氣太重,加上又驚,形住有野,去到個時無人敢去,我地決定唔閂門擰轉面去,有個同學鼓氣勇氣既時候,佢去到一除褲已經即刻著番條褲,話feel到有野摸佢patpat,佢話肯定唔係風,因為三面都係密封左既圍板。一班人好似搵唔到路咁,跑左勁耐都搵唔到路,最後我地兩個兩個拖住手,圍圈向外望咁行,好彩搵到路咋,最後番到營地已經見啲男仔執好晒野等緊我地,問佢地做咩又唔答,出番市區講番,話佢地一起到火就有陣風吹埋黎整熄佢,好多次都係咁,加上又見我地咁耐都唔番黎,出去又搵唔到我地,只好企係到等我地出黎。
後尾我地同酒店個啲人講,話個個山頭係無人去架,我地去所謂露營從來都無人去,係專呃外省人錢既:pppp:,話我地無俾人打劫,安全番黎已經汁番身彩。

侯爵府

唔好俾佢停

大宅

襯得閒講多個~~依個係我妹既經歷(之前都講過)

深圳皇X假期

早排..佢同朋友上深圳皇X假期到DUP骨~~
大家都諗住骨場咁多人出入...應該無事~
但唔係囉...
當晚經理安排左尾房比佢地...入到去係無事既..
到DUP完凌晨2點幾左右..佢朋友訓左..
當佢都打算訓既時候...
忽然聽到"啪啪"..房燈開左又熄...
期間係無人入過黎的~!!!
初時諗住可能壞左無咩事既..
於是無理繼續訓~~正當我妹再次合埋眼時
又再聽到"啪啪"
房燈又再開完再熄~~連續玩左好幾次..
我妹醒住睜開眼既時候係無事..
1合埋眼就玩野...
我妹想叫醒個朋友...但個朋友訓到死左咁..
叫極都唔醒
我妹之後走去同經理講~~叫佢地換房..
但經理同我妹講係佢自己心理作用!!拒絕換房
最後我妹比果隻野玩左成晚無訓~~~~~

別墅

正正正

男爵府

男爵府

留位等睇

禁止訪問